اخبار مراسم ها و همایش ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1395/03/01 - 17:05
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2999
  • زمان مطالعه : 11 دقیقه

رونمایی از 22 قلم دارو با حضور معاون اول رئیس‌جمهور

دکتر جهانگیری: افزایش بهره‌ وری یکی از محورهای مهم اقتصاد مقاومتی است

دکتر جهانگیری، خط تولید مواد اولیه داروهای پپ تی دی را در مرکز رشد واحدهای فن آوری فرآورده های دارویی دانشگاه افتتاح و از خط تولید داروهای مربوط به دیابت و درمان سرطان بازدید کرد و با توضیحات وزیر بهداشت و رییس سازمان غذا و دارو در جریان آخرین تحولات و دستاوردهای دارویی کشور قرار گرفت.

گالری عکس یک

گالری عکس دو
صبح شنبه 1 خرداد 95 از 22 قلم دارو با حضور دکتر جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور، دکتر هاشمی وزیر بهداشت، دکتر دیناروند رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت و دکتر جعفریان رئیس دانشگاه، به میزبانی مرکز رشد واحدهای فن‌آوری فرآورده‌های دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران رونمایی شد.

در ابتدا دکتر جعفریان رئیس دانشگاه، ضمن تبریک میلاد منجی عالم بشریت حضرت مهدی (عج) و قدردانی از معاون اول رئیس‌جمهور و وزیر بهداشت به دلیل حمایت از تولید دارو در کشور، گفت: مرکز رشد فرآورده‌های دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران از سال 82 فعالیت خود را آغاز کرده و از همان ابتدا تاکنون 21 شرکت در آن مستقر هستند که از این میزان 8 شرکت فعال اند. از طرفی به دلیل ظرفیت محدود، 19 شرکت دانش‌بنیان در انتظار استقرار در این مرکز به سر می‌برند.
وی ادامه داد: تاکنون 47 محصول در این مرکز تولیدشده برخی در دوزهای مختلفی از یک دارو و برخی در دوزهای منحصر به فرد که امروز 22 محصول برخی با دوزهای متفاوت و برخی داروهای جدید که امروز رونمایی شدند مربوط به سال 94 هستند که عمده این تولیدات داروهای ضد سرطان و آنتی‌بادی‌های منوکلونال اند.
دکتر جعفریان در خصوص مزایای تولیدات دارویی در کشور گفت: تولیدات دارویی در کشور موجب صرفه‌جویی قابل‌توجه ارزی و کاهش وابستگی می‌شود. این مرکز سعی دارد در سال 95 ده محصول جدید در حوزه ایمنی بدن و پپتیدها را روانه بازار کند.
وی یادآور شد: نیاز این مرکز ایجاد شرایطی مشابه پارک‌های علم و فناوری است چراکه پارک‌های موجود به‌ویژه ازلحاظ مکان برای نیاز شرکت‌ها مناسب نیستند این در حالی است که ظرفیت ایجاد پارک در اطراف دانشگاه علوم پزشکی تهران وجود دارد. اگر برای ساخت پارک علم و فناوری در وزارت بهداشت مجوز داده شود ارزش‌افزوده‌ جدی در مسیر اقتصاد مقاومتی با سرعت بیشتری فراهم خواهد شد.

ایجاد فرصت در زمینه تولید با حمایت دولت
پس‌ازآن دکتر دیناروند رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت گفت: مرکز رشد فرآورده‌های دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران از هسته‌های اولیه اقتصاد دانش‌بنیان محسوب می‌شود و مشابه این مرکز در کشور کم است.
رییس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، گفت: با حمایت دولت و ایجاد فرصت درزمینهٔ تولید ثروت برای نوابغ کشور می‌توان از مهاجرت آن‌ها جلوگیری کرد چراکه بزرگ‌ترین صادرات ما صادرات مغز است اما با این شرایط مرکز رشد در این زمینه بسیار مؤثر عمل کرده است.
دکتر دیناروند اظهار داشت: صنعت داروسازی در دولت تدبیر و امید به کمک سیاست‌های وزیر بهداشت موفق بوده و نتیجه جلسات مصوبات شوراهای مرتبط عملکرد امروز ماست. تصمیمات دقیق در قیمت‌گذاری، محدود کردن واردات و نبود شرایط رقابت، در کاهش وابستگی ارزی و توسعه بازار داخل کمک مؤثری بوده است.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت برای شرکت‌های دانش‌بنیان امتیاز ویژه‌ای قائل شده تا بتوانند صادرات داشته باشند به‌طوری‌که به ازای یک‌میلیون دلار صادرات امکان تولید خارج از صف دارو و اخذ مجوز از سازمان غذا و دارو ظرف سه ماه برای شرکت‌ها فراهم می‌شود.
رییس سازمان غذا و دارو ادامه داد: استراتژی توسعه صنعتی ما نگاه به داخل، حذف واردات و افزایش تولید دارد که این دیدگاه غیرقابل‌قبول بوده چراکه صادرات به نفع کشور است و از طرفی اولویت نخست‌ وزیر بهداشت در تمام جلسات تسهیل راه صادرات است. البته دولت تلاش‌های لازم را کرده و امیدواریم صنعت پاسخگو باشد.
دکتر دیناروند عنوان کرد: در حال حاضر به ازای هر 150 میلیون دلار صادرات در سال، یک میلیارد دلار واردات دارو داریم که این میزان باید به تراز مثبت برسد و مطمئن هستیم در چشم‌انداز 1404 به آن دست پیدا خواهیم کرد.

کاهش 90 درصدی کمبود دارو در کشور
سپس دکتر سید هاشمی از تولید 60 قلم داروی جدید در دولت تدبیر و امید خبر داد و گفت: در صورت حمایت بیشتر دولت از تولیدکنندگان دارویی توفیقات بیشتری در این زمینه کسب خواهیم کرد.
وی خاطرنشان کرد: در سال 91، یک میلیارد و 350 میلیون دلار واردات دارو داشتیم که در سال 93 تقریباً به کمتر از یک میلیارد دلار کاهش یافت؛ سهم داروهای تولید داخل از مجموع کل بازار نیز در سال 90، 57 درصد بود که در سال 95 به بیش از 70 درصد افزایش‌یافته است.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: هدف‌گذاری ما در پایان سال 96 این است که سهم داروهای تولید داخل از مجموع کل بازار 75 درصد ازنظر ریالی برسد.
دکتر هاشمی گفت: قبل از دولت تدبیر و امید باوجوداینکه مردم حاضر بودند هرگونه مبلغی را برای یافتن دارو بپردازند، بحران جدی وجود داشت؛ اما در حال حاضر کمبودهای دارویی از 300 قلم به کمتر از 30 قلم رسیده و دسترسی به آن آسان شده است؛ و مشکل جدیدی در حوزه کمبود دارو برای بیماران خاص و بقیه بیماری‌ها وجود ندارد.
وی بابیان اینکه، در دولت تدبیر و امید، تدابیر ویژه‌ای برای رفع کمبودهای دارویی اعمال شد، تصریح کرد: همه داروها بدون تشریفات از گمرک ترخیص شدند و علاوه بر دسترسی دارویی، قیمت‌های دارو نیز مشمول حمایت جدی شد به‌طوری‌که رقم 40 درصد پرداختی مردم بابت دارو و تجهیزات پزشکی در مراجعه به مراکز درمانی بابت دارو و تجهیزات پزشکی به‌طور متوسط به کمتر از پنج درصد رسیده است.
وی اضافه کرد: قبل از اجرای طرح تحول سلامت، 90 درصد مردم برای تهیه دارو و تجهیزات پزشکی به خارج بیمارستان هدایت می‌شدند و امروز این رقم به کمتر از سه درصد کاهش‌یافته است.
وزیر بهداشت گفت: یکی از نگرانی‌های منتقدین و مخالفان اجرای طرح تحول سلامت در دولت یازدهم، افزایش مصرف دارو و لوازم پزشکی به دلیل حمایت مالی دولت بود اما طبق آمارهای منتشرشده خوشبختانه این اتفاق نیفتاد.
دکترهاشمی یادآور شد: شورای فناوری سلامت در کنار شورای دارویی در هفته دوم شروع به کار وزارت بهداشت تشکیل شد تا از صنعت دارویی داخلی حمایت شود به‌طوری‌که متعهد شده‌ایم تا 80 درصد قیمت برند خارجی را به شرکت‌های داخلی در صورت تولید آن دارو پرداخت کنیم.
وزیر بهداشت به تولید 2 دارو در هرماه در دولت تدبیر و امید اشاره کرد و افزود: یکی از مشکلات اصلی ما در حوزه صنعت دارو قدیمی بودن آن است و اگر دولت از طریق بانک‌ها یا طرق دیگر بتواند کمکی ۱۰۰۰ میلیاردی را برای بازسازی و توسعه صنعت دارو تأمین کند، مطمئناً ظرف مدت چند سال این کمک‌ها قابل‌برگشت خواهد بود و به بهبود وضعیت صنعت دارو در کشور کمک خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: ایران در حوزه صادرات دارو به کشورهای منطقه، رقبای جدی مانند ترکیه و اردن دارد که سرمایه‌گذاری‌های کلانی در این زمینه انجام داده‌اند البته بخشی از مشکلات صنعت دارویی کشور به بدهی ما به شرکت‌های دارویی بازمی‌گردد و امید است در آینده نزدیک این مشکل برطرف شود.


بهره‌وری از نیازهای حیاتی کشور، لازمه توسعه اقتصادی ایران است
معاون اول رییس‌جمهور با اشاره به اینکه در دولت تدبیر و امید در هر دو ماه یک داروی جدید تولیدشده این توانمندی علمی کشور را افتخارآمیز توصیف کرد و گفت: دانشمندان کشور موفق شده‌اند داروهای سرطانی و بیماری‌های صعب‌العلاج را که باقیمت‌های گزاف به کشور وارد می‌شد، با اتکا به توان داخلی تولید کنند.
وی یکی از گمشده‌های اقتصاد ایران را بهره‌وری دانست و گفت: بهره‌وری یکی از نیازهای حیاتی کشور و لازمه توسعه اقتصادی ایران است. متأسفانه در کشور ما باوجوداینکه در مبانی دینی و ارزش‌های اسلامی بر استفاده بهینه از وقت و سرمایه‌های فیزیکی و انسانی تأکید شده وضعیت بهره‌وری بسیار نامناسب است.
دکتر جهانگیری با تأکید به اینکه بیماری مزمن اقتصادی ایران یعنی پایین بودن بهره‌وری باید از اقتصاد کشور برچیده شود، از همه نخبگان و صاحب‌نظران کشور خواست نسبت به فرهنگ‌سازی در جهت استفاده بهینه از سرمایه‌های فیزیکی و انسانی تلاش کنند و افزود: مهم‌ترین اقدام در تحقق افزایش بهره‌وری این است که در این زمینه کار فرهنگی انجام شود و این موضوع در باور کارکنان و فعالان نهادینه شود.
وی با تأکید بر اینکه افزایش بهره‌وری نیازمند برنامه، شاخص گذاری، کنترل شاخص‌ها و هدف‌گذاری است، گفت: با افزایش بهره‌وری، حتماً هزینه‌های تولید پایین آمده و سطح کیفی محصولات و قدرت رقابت در بازارهای بین‌المللی افزایش پیدا می‌کند.
معاون اول رییس‌جمهور با اشاره به اینکه در سند چشم‌انداز بیست‌ساله برای رشد اقتصادی 8 درصدی پیش‌بینی‌های لازم انجام‌شده، تصریح کرد: در این سند مقررشده که 2.5 درصد از این رشد از محل افزایش بهره‌وری باشد اما گزارش‌ها حاکی از آن است که میزان بهره‌وری در کشور بسیار ناچیز و پایین بوده است.
معاون اول رییس‌جمهور بابیان اینکه دولت در سیاست‌گذاری‌های خود و در برنامه ششم توسعه به‌طورجدی موضوع بهره‌وری را مورد تأکید قرار داده است، گفت: افزایش بهره‌وری یکی از محورهای مهم اقتصاد مقاومتی است و دولت مصمم است از تولید داخلی، توسعه صادرات و کاهش واردات حمایت کند چون رمز اصلی در تحقق این اهداف، افزایش بهره‌وری است.
وی با اشاره به اینکه یکی از کلیدی‌ترین طرح‌ها و دستاوردهای دولت در حوزه بهداشت و درمان بوده است یادآور شد: در سه سال اخیر وضعیت هزینه‌های درمانی، تأمین تجهیزات و امکانات پزشکی متحول شده و میزان رضایتمندی مردم از خدمات مراکز درمانی افزایش‌یافته و نارضایتی‌ها کاهش چشمگیری داشته است.
معاون اول رییس‌جمهور همچنین با اشاره به بازدید خود از دانشگاه صنعتی شریف در روز پنجشنبه هفته گذشته و بازدید امروز از دستاوردهای دانشگاه علوم پزشکی تهران، خاطرنشان کرد: این افتخارات که توسط جوانان تحصیل‌کرده و خلاق کسب‌شده باعث افتخار و خرسندی است و ما را به آینده کشور و نظام امیدوار می‌کند.
دکتر جهانگیری در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه در کنار هر دانشگاه باید یک مرکز رشد وجود داشته باشد، گفت: این مراکز باید از کسانی که دارای ایده و خلاقیت هستند حمایت کنند تا ایده‌ها و خلاقیت‌ها به محصول و ثروت تبدیل شود.
معاون اول رییس‌جمهور افزود: دولت بسته حمایتی از صادرات را تدوین کرده که به‌زودی ابلاغ می‌شود در این بسته پیش‌بینی‌های لازم صورت گرفته که یکی از این پیش‌بینی‌ها اعطای خط اعتباری به کشورهایی است که به دنبال واردات محصولات ما هستند.
دکتر جهانگیری با تأکید بر اینکه باید صادرات کشور به سمت محصولات دانش‌بنیان و فناوری‌های پیشرفته سوق پیدا کند، گفت: باید کیفیت محصولات به‌خصوص در بخش دارو به‌گونه‌ای باشد که هم جامعه پزشکی و هم بیماران از آن رضایت داشته باشند.

صرفه جویی ارزی با تولید دارو در داخل کشور
در حاشیه این مراسم نیز دکتر خویی مدیر مرکز رشد واحدهای فناوری فرآورده‌های دارویی دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: پیش‌بینی می‌شود ورود این اقلام دارویی به بازار، بیش از ۵۰ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی برای کشور به همراه داشته باشد.
وی افزود: این اقلام دارویی و مواد اولیه تولیدشده که تعدادی از آن‌ها روانه بازار شده‌اند و تعدادی نیز در حال ورود به بازار دارویی هستند، از اقلامی هستند که اهمیت ویژه‌ای در صنعت دارویی کشور دارند و تعدادی از آن‌ها برای اولین بار در کشور تولیدشده‌اند.
دکتر خویی از مهم‌ترین داروهای رونمایی شده در این مراسم را فاکتور هشت دانست و خاطرنشان کرد: به‌غیراز این دارو که برای نخستین بار در کشور تولیدشده، تعدادی از داروهای تزریقی شیمی‌درمانی سرطان نیز از تولیدات مهم دارویی ما در سال ۹۴ بوده است.
توضیح اینکه، معاون اول رییس‌جمهور پیش از حضور در این مراسم خط تولید مواد اولیه داروهای پپ تی دی را افتتاح و از خط تولید داروهای مربوط به دیابت و درمان سرطان بازدید کرد و با توضیحات وزیر بهداشت و رییس سازمان غذا و دارو در جریان آخرین تحولات و دستاوردهای دارویی کشور قرار گرفت. همچنین به‌پاس حمایت‌های دکتر جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور از حوزه بهداشت و درمان کشور، لوح تقدیر صنعت دارویی، نشان زرین سازمان غذا و دارو و نشان عالی دانشگاه علوم پزشکی تهران به وی اعطا شد.

خبر: مقدم
عکس: جمشید ربیعی

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 60406
فریبا  مقدم
تهیه کننده:

فریبا مقدم