اخبار مراسم ها و همایش ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1398/11/19 - 19:21
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 871
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه

رونمایی از کتاب طبیبان عرشی و تجلیل از برگزیدگان دانشگاهی جشنواره سیمرغ

دکتر کریمی: وظیفه کسانی که شهید نشدند و ماندند بسیار سخت‌تر از شهداست

با حضور رئیس دانشگاه، طی مراسمی دومین جلد کتاب طبیبان عرشی رونمایی و از 10 خانواده شهید و 35 برگزیده دانشگاهی در دهمین جشنواره سیمرغ بخش اساتید و کارکنان تجلیل شد.

گالری عکس 1

گالری عکس 2
در این مراسم که 19 بهمن 98 در تالار ابن‌سینا برگزار شد، دکتر عباسعلي کریمی رئیس دانشگاه با تبریک ایام دهه فجر و خیرمقدم به خانواده شهدای دانشگاه حاضر در جلسه، به زندگینامه شهدا در کتاب طبیبان عرشی اشاره کرد و گفت: ليست شهدای دانشگاه، دوره‌های مختلف قبل از انقلاب، دوران انقلاب، بعد از انقلاب، جنگ تحمیلی و دوران کنونی را شامل می‌شود.

خدمات تخصصی و مسئولیت اجتماعی دو وظیفه اصلی دانشگاهیان
وی با اشاره به دو وظایف اصلی دانشگاه گفت: 45 سال پیش که اولین روزهای درس را در این دانشکده، کلاس و سالن ابن‌سینا شروع کردم؛ من و بسیاری از همه دوره‌ای‌هایم فکر می‌کردیم که دانشگاه یک وظیفه تخصصی دارد که همان تربیت طبیب، پرستار، داروساز، دندان‌پزشک و پیراپزشک است و خدمات تخصصی که به جامعه ارائه می‌دهد. اما از همان روزهای اول یاد گرفتیم که دانشگاه و دانشگاهیان در کنار وظایف تخصصی خود، مسئولیت اجتماعی نیز دارند.
رییس دانشگاه به بیان خاطرات خود از گذشته دانشگاه پرداخت و گفت: پیش از انقلاب، در حادثه زلزله طبس، با شهید رهنمون آشنا شدم. البته ایشان را دو و سه سال قبل از زلزله، زمانی که دانشجوی سال یک دانشگاه اهواز بود؛ می‌شناختم. ایشان به‌عنوان امدادگر از دانشگاه اهواز و من به‌عنوان دانشجوی سال پایین‌تر از دانشگاه تهران، به فاصله 24 ساعت پس از زلزله، در طبس برای کمک حضور داشتیم. هدفم از بیان این خاطرات، مقاصد شخصی نیست؛ بلکه بازگو کردن مسئولیت اجتماعی دانشگاهیان است.
دکتر کریمی بابیان اینکه دانشگاه تهران در تمامی این دوران‌ها مسئولیت اجتماعی خود را به شکل‌های مختلف انجام داده است افزود: در لیست شهدای این دو کتاب، بانام شهدای قبل از انقلاب، همچون شهید لبافی نژاد روبرو می‌شویم که خیابان مقابل دانشگاه به نام ایشان نام‌گذاری شده است. از شهدای غیرپزشکی قبل از انقلاب نیز می‌توان از شریف واقفی از دانشگاه صنعتی یادکرد. این‌ها افرادی هستند که مسئولیت اجتماعی خود را در آن دوران به‌درستی انجام دادند.
وی افزود: جلوتر که می‌آییم نام شهدای انقلاب همچون شهید دکتر کاووسی را می‌بینیم ایشان در روز بیست یکم یا دوم بهمن درحال انتقال مجروحان به بیمارستان امام خمینی شهید شدند و مزارشان در همین بیمارستان است. البته شهدای انقلاب تعدادشان زیاد است که من نام همه آن‌ها را به یاد ندارم. ولی به دلیل حرفه و سال ورودم به دانشگاه، برخی از آنان را می‌شناسم و با آن‌ها زندگی کرده‌ام.
رئیس دانشگاه تصریح کرد: یکی دو سال پس از انقلاب، جنگ تحمیلی آغاز شد و شهید نورالله میرزایی از جوانان پرشور دانشکده پزشکی در همان اوایل جنگ شهید شد. شهید رامین از بیمارستان سینا و شهید هجرتی همکلاسی من و ورودی سال 53 دانشگاه، از دیگر شهدای دوران دفاع مقدس هستند. شهید هجری انسان پورشور، متعهد و پاک‌باخته‌ای بود که در سومار به شهادت رسید. من ایشان را زمانی که در بیمارستان سینا رزیدنت جراحی بودم می‌شناختم.
وی با اشاره به نام دیگر شهدای دانشگاه همچون شهید فیاض بخش و شهید لواسانی گفت: دانشگاه 71 شهید دارد؛ نمی‌دادنم هفتادودومین شهیدمان چه کسی خواهد بود که هفتاد و دو تن دانشگاه کامل شود.
دکتر کریمی با تأکید دوباره بر مسئولیت اجتماعی دانشگاه گفت: مسئولیت اجتماعی در دانشگاه یعنی دانشجوی دانشگاه در کنار درس خواندن و رفع نیازهای کشور،  در هر دوره‌ای که برحسب شرایط به او نیاز باشد زودتر از سایرین بدود، حال می‌خواهد زلزله طبس باشد یا انقلاب اسلامی بهمن 57.
رئیس دانشگاه با یادآوری خاطره خود از 13 آبان 57 گفت: در آن زمان مقابل در دانشگاه تیراندازی بود همه می‌گفتند تیرهوایی است فرار نکنید درحالی‌که شماری مجروح و شهید شدند. آن موقع  دکتر عبدالله شیبانی رییس دانشکده بود و بسیار تلاش می‌کرد که به دانشجویان آسیب نرسد.
وی با گرامیداشت یاد سردار سلیمانی گفت: به نحوه شهادت ایشان و اینکه به دستور لعین‌ترین آدم زمان شهید شدند ورود پیدا نمی‌کنم و فقط به جنبه شخصیت ایشان که بسیار آموزنده است می‌پردازم. پیش‌ازاین فکر می‌کردیم که از دانشگاه و مدرسه، معلم بیرون می‌آید ولی پس از شهادت سردار سلیمانی دیدیم که از دل جبهه و جنگ، معلمی بیرون می‌آید که ازخودگذشتگی او برای وطن و دین، رفتار و منش و مکتب فکریش برای بسیاری از ما آموزنده می‌شود.

شهدا، شمع محفل و قلب تاریخ‌

دکتر کریمی با اشاره به توصیف شهید مطهری و دکتر شریعتی از شهدا گفت: جمله معروفی از شهید مطهری وجود دارد که «شهدا شمع محفل بشریت‌اند». خاصیت شمع این است که می‌سوزد و روشنایی می‌دهد. شهدا همچو شمعی که می‌سوزد و آب می‌شود؛ جوامع بشری را روشن و انسان‌ها را هدایت می‌کنند. حیف است به جمله معروف دکتر شریعتی اشاره نکنم که «شهید قلب تاریخ است». رشته من قلب است. قلبی که خون را به همه ارگان‌های بدن می‌رساند و  به جسم بی‌جان انسان، زندگی می‌بخشد. شهدا در این دو جمله چه زیبا به شمع و قلب تاریخ تشبیه شده‌اند.

قدرت کشور در گرو پیشرفت علمی

رئیس دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود بابیان اینکه اگر می‌خواهیم کشورمان قوی و غیر وابسته باشد باید در زمینه علمی پیشرفت کند افزود: 45 سال پیش در این مملکت یک بیمار برای جراحی قلب، چشم یا پیوند کبد باید به خارج از کشور می‌رفت. در آن زمان شورای عالی پزشکی در وزارت بهداشت بود که ارز را به بیمارانی که نیاز به درمان خارج از کشور داشتند تخصیص می‌داد. اگر 40 سال است که در حوزه پزشکی پیشرفت کردیم به دلیل همت انسان‌هایی است که در دانشگاه‌ها تلاش می‌کنند. اگر موشک داریم به همت انسان‌های عالمی است که در این زمینه کار می‌کنند. درواقع بی‌نیازی علمی کشور و قدرت آن در این است که دانشگاه‌ها به وظایف اصلی خود عمل کنند.
وی افزود: ما دانشگاه عمیق و علمی می‌خواهیم که دانشگاهیان آن کشور را بی‌نیاز کنند. آن‌وقت می‌توانیم بگوییم که وابستگی به امریکا نداریم و آن را نه با حرف بلکه با عمل خود ثابت کنیم. همانند امروز که بی‌نیاز از اعزام بیماران برای انجام جراحی پیچیده شده‌ایم.
دکتر کریمی بابیان اینکه در بیمارستان امام خمینی که 41 سال پیش حضرت امام فرود آمدند، امروزه بسیاری از جراحی‌های پیچیده انجام می‌شود افزود: دکتر جعفریان در بازدید وزیر بهداشت از مهدی کلینیک گفتند که  بیمارستان امام خمینی تنها مرکز کشور است که همزمان پیوند 5 ارگان در آن انجام می‌شود. این یعنی علم، استقلال، غیروابستگی و مرگ بر امریکا، یعنی دیگر نیازی نداریم بیمارانمان را به امریکا بفرستیم تا تحت درمان قرار بگیرند. یعنی آن جوانانی که 40 سال پیش به جبهه می‌رفتند امروز این پیوندها را انجام می‌دهند. یعنی بایستیم و کارکنیم و دانشگاه غیر وابسته ایجاد کنیم.

مسئولیت کسانی که شهید نشدند بسیار سخت از شهداست

رئیس دانشگاه با اشاره به نقش مسئولان در این عرصه گفت: هریک از مسئولان در هر رده‌ای باید زمینه کار نخبگان و دانشمندان را فراهم کنند. ما وظیفه سنگینی داریم سنگین‌تر از روزی که برای زلزله طبس رفتیم و باکار یدی خاک را جابه‌جا کردیم. امروز باید نخبگانمان در آزمایشگاه‌ها کارهایی را انجام دهند که صحبت‌های نابخردانه و تحریم‌های ظالمانه امریکا در کشورمان بی‌اثر شود.
وی در پایان سخنان خود بار دیگر از خانواده شهدای دانشگاه قدردانی کرد و گفت: به شهدای خود افتخار کنید. وظیفه کسانی که شهید نشدند و ماندند بسیار سخت‌تر از شهداست. درست است شهدا در یک‌لحظه جان خود را از دست دادند اما راحت شدند. کسانی که باقی ماندند  در معرض خطر بسیاری هستند. باید ابرویشان را بگذارند و مسئولیت‌هایشان را تا انتها به‌درستی انجام دهند. ما راه طولانی در پیش داریم و لذا  در هرجایی که خدمت می‌کنیم باید به وظیفه‌مان درست عمل کنیم.

طلوع این صبح نزدیک است

در ادامه حجت‌الاسلام والمسلمين سيد مجيد قریشی مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، با تبریک ایام دهه فجر و تسلیت سالروز وفات حضرت ام‌البنین (س) گفت: برای هریک از ما یک روز به‌عنوان تولد ثبت‌شده است؛ اما گاهی این تولد برای یک ملت و کشور است و ملتی با قامتی رعناتر و شکوه بالاتر پا در میدان می‌گذارد.
وی افزود: روزی در این کشور شعار خدا، شاه، میهن سرداده می‌شد اما در این تولد دوباره هرچند که شعار استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی را سردادیم اما این شعار اصلی نبود بلکه شعار اصلی‌مان الله‌اکبر بود. آنکه خدا را یاد می‌کند به بزرگی و عزت می‌رسد. از آن روز خریدار ما خدا شد درحالی‌که زمانی ما فروخته‌شده غرب و شرق بودیم.
مسئول نهاد رهبری در دانشگاه، بابیان اینکه به دست مکتب روح‌الله انسان‌هایی شدیم که برای خدا قیام می‌کنند و خدا عزت آن‌ها را تأمین می‌کند افزود: در کدام برهه تاریخ سراغ دارید که ملتی این‌همه روزهای تلخ و شیرین را در طول 40 سال عمر کوتاه خود تجربه کند. آیا گمان نمی‌کنید که همه این روزهای سخت و باشکوه، برنامه‌ریزی الهی باشد. خداوند اراده کرده تحولات بزرگ جهان را به دست رادمردان این سرزمین در جهان رقم بزند.
وی بابیان اینکه آینده ما تاریک نیست بلکه بسیار روشن است و این وعده الهی است افزود: در کجای جهان سراغ دارید سرداری از میان ملت همچون سردار سلیمانی شهید شود و برای او ملت‌هایی از هند و تا مدیترانه عزاداری میلیونی برگزار کنند. طلوع این صبح نزدیک است و نیاز به صبر و استقامت دارد هر قدمی را که شما برمی‌دارید دشمن قدم‌هایی را به عقب برمی‌دارد. آینده ما با تمدن نوین اسلامی در این کشور گره‌خورده است.
توضیح اینکه در ادامه مراسم از خانواده‌های شهدای دانشگاه، برگزیدگان دانشگاهی دهمین جشنواره بین‌المللی سیمرغ در بخش تحقیق و پژوهش، فیلم مستند، شعر کلاسیک، شعر طنز، نثر طنز، ترانه، داستان کوتاه، نقاشی، پوستر، عکاسی، کاریکاتور و خوشنویسی تجلیل شد.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: وحید مزاجردی

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 98020
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی