اولین جلسه شورای فرهنگی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در سال 1402
اعضای شورای فرهنگی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در اولین هماندیشی سال جاری در خصوص سیاستها و محورهای فعالیت معاونت فرهنگی این مرکز، تبادلنظر کردند.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، اولین جلسه شورای فرهنگی مجتمع در سال جاری که مقارن بود با شکلگیری مجدد معاونت فرهنگی این مرکز، یکشنبه 11 تیرماه 1402 با حضور دکتر سید حسن اینانلو رئیس بیمارستان، دکتر مرتضی دارایی معاون امور فرهنگی، محمدرضا امینی مدیر امور فرهنگی و جمعی از اساتید و فعالان فرهنگی مجتمع در سالن شورای معاونت امور دانشگاهی برگزار شد.
دکتر اینانلو با اشاره به وسعت و تعداد اعضای هیئتعلمی مجتمع گفت: جای خالی معاونت فرهنگی در این مرکز، احساس میشد. این معاونت مسئول است تا با طراحی برنامههای فرهنگی، کارگاههای یکروزه و دیدارهای نیمهرسمی در مناسبهای مختلف، باعث افزایش عطوفت و مهربانی بین اساتید، دانشجویان و همکاران شود. برنامههای فرهنگی از اولویتهای حوزه ریاست بوده و لازم است برای اختصاص بودجه و تعیین محل اعتبارات آن با دانشگاه رایزنی شود.
دکتر دارایی با اشاره به محورهای اصلی فعالیتهای فرهنگی مجتمع گفت: اولویت ما، مسجد و تقویت جایگاه آن باهدف همدلی و اتحاد کارکنان و تشویق آنها به شرکت در نمازهای جماعت و مراسمها و سایر برنامههای فرهنگی و معنوی مسجد است. حضور همکاران در مسجد بسیار ارزشمند است، افراد باید از ورود به مسجد، حس خوبی دریافت کنند. گاهی به علت محدودیت زمان و تعدد وظائف، امکان حضور هنگام اذان در مسجد برای همه میسر نیست، بنابراین ضروری است درب مسجد، ساعات بیشتری قبل و بعد از اذان، باز باشد تا امکان استفاده افرادی که به هر دلیلی امکان حضور بهموقع ندارند فراهم شود. مسجد محل مناسبی برای پاسخگویی به سوالات شرعی همکاران یا همراهان بیمار است و همه باید بتوانند از این فرصت مغتنم برای ارتباط باروحانی یا کارشناس دینی استفاده کنند.
وی بابیان این نکته که تمامی فعالیتهای فرهنگی نباید به مسجد محدود شود، افزود: معاونت فرهنگی باید در بخشها حضور فعالتری داشته باشد و با آنها ارتباط بیشتری برقرار کند؛ بهنحویکه دایره این فعالیتها به پاویونها، گروه پرستاری، فراگیران و اساتید گسترش یابد. استفاده از تواناییهای فرهنگی هنری اساتید، کارکنان و فراگیران در برگزاری مراسمها، از نقاط قوتی است که باید در بحث فرهنگی به آن توجه کنیم.
معاون فرهنگی مجتمع ضمن تاکید بر اهمیت نظم دهی و یکپارچگی فعالیتهای فرهنگی گفت: نیاز است کارگاههای آموزشی برای ارتقای توانمندیهای فردی همکاران، در سطوح مختلف اساتید، کارکنان، پرستاران، ماماها، فراگیران، بیماران و همراهان آنها برگزار شود.
دکتر دارایی در بخش دیگری از بیاناتش به موضوع ترویج فرهنگ کتابخوانی پرداخت و برگزاری نمایشگاه کتاب و معرفی کتاب در بخشها را باهدف احیای این فرهنگ مهم، پیشنهاد داد.
وی در ادامه با اشاره به اهمیت برگزاری مراسم مذهبی مانند اعیاد و شهادتها و ... افزود: در برگزاری مراسمی ازایندست، گاهی میتوان از مشارکت و تعامل سایر ارگانها مثل شهرداری و جهاد دانشگاهی و ... نیز بهره برد.
دکتر دارایی در خصوص نحوه اطلاعرسانی فعالیتهای این معاونت گفت: بخش معاونت فرهنگی در وبسایت مجتمع ایجاد و تمامی امور فرهنگی از طریق آن، اطلاعرسانی میشود.
دکتر اورندی، معاون درمان مجتمع در این جلسه گفت: فعالیتهای درمانی اگر باروی خوش انجام شود، برد فرهنگی زیادی خواهد داشت. جامعه بیمارستان امام یک نمونه از کل جامعه است. اگر در بیرون بیمارستان ناهنجاری و نابسامانی باشد بخشی از آن به مجتمع سرایت خواهد کرد. در شرایطی که کارکنان به لحاظ اقتصادی در تنگنا هستند باید تلاش کنیم، آنها را مسئول نگهداریم و با یکسری فعالیتهای کوچک محیط را برای همکاران خوشایند و به آنها کمک کنیم تا با امید بیشتری بتوانند باروی خوش به بیماران خدمت دهند.
در ادامه دکتر رئیس کرمی رئیس بخش اطفال مجتمع گفت: مسجد باید بهعنوان پایگاه اصلی فعالیتهای فرهنگی موردتوجه قرار گیرد. ضروری است، برنامههای مذهبی، بر اساس شرایط، داخل مسجد یا محوطه با برنامهریزی دقیق و بهطور منظم برگزار شود.
دکتر رئیس کرمی، موضوع اخلاق را پایه و اساس امور فرهنگی خواند و افزود: بحثهای فرهنگی محدود به این فعالیتها نیست و برنامهها باید در تمامی ابعاد اجتماعی، متناسب با محیط بیمارستان باشد. در این میان توجه به خانواده همکاران و همچنین برپایی اردوهای تفریحی و فرهنگی باهدف افزایش نشاط و تقویت روحیه آنها بسیار مهم است.
دکتر رستمیان رئیس بخش روماتولوژی نیز در این جلسه بر طراحی برنامههای تشویقی برای تقویت حضور همکاران در مسجد تاکید کرد و گفت: مسجد باید بهگونهای باشد که همکاران، جذب آن شوند. خوب است روحانی محترم مسجد نیز در صحبتهایشان، پیامهای مرتبط با سلامت هم بدهند. از طرفی جنس خدمات فرهنگی، فقط جنس مذهب نیست، بلکه ارائه خدمات اجتماعی بهتر به همکاران، بیماران و مراجعین است. مراکز فرهنگی و آموزشی باید در اختیار کارکنان و اساتید قرار گیرد تا برای آنها انگیزه و فرصت ایجاد کند.
حجتالاسلام قلی بیگیان با اشاره به لزوم باز بودن مسجد قبل و بعد از اقامه نماز گفت: مسجد نهتنها باید باز باشد بلکه باید موثر باشد. حضور مسئول یا روحانی برای رسیدگی به امور مسجد مهم است. سرویسهای مسجد نیز باید همواره مهیا باشد. از طرفی عملکرد فرهنگی مجموعه باید از همه جوانب غنی شود تا کارکنان علاقهمند به حضور در مسجد شوند.
دکتر عدالتی فرد با اشاره به برخی از دغدغههای فرهنگی گفت: کار فرهنگی باید از پاویون و نیروهای جوان آغاز شود. برای انجام فعالیتهای فرهنگی نیاز به تامین منابع مالی موردنیاز است.
حجتالاسلام ملک محمدی در این جلسه ضمن اشاره به لزوم وجود تقویم مناسبتی بودجه محور سالانه گفت: برنامههای فرهنگی طی سال را باید بودجه محور ارائه کرد. لازم است تمهیداتی صورت گیرد تا بهصورت فراگیر آموزشهای ضمن خدمت برای کارکنان داشته باشیم. با حمایت نهاد مقام معظم رهبری نیز جلسات فرهنگی اساتید در مجتمع برگزار شود.
وی همچنین افزود: بحث فضاسازی دائمی بیمارستان باید در نظر گرفته شود تا نمودی از دین، اسلام و بحث ملی در سطح بیمارستان باشد. در خصوص اهمیت دادن به اعیاد مناسبتی، فضاسازی آیات قرآنی، تهیه تابلو در بخشها و اجرای اردوهای آموزش فراگیر برای کارکنان و اساتید اشاره کرد. در نظر گرفتن یک رابط فرهنگی در واحدها برای تعامل بیشتر با معاونت فرهنگی در تسریع اطلاعرسانی و تسهیل انجام کارهای فرهنگی کمککننده است.
دکتر افتخاری نیز با اشاره به راهکارهای فرهنگی افزایش انگیزش در فراگیران جوان، پیشنهاد داد: نمایشگاهی از آثار هنری فراگیران، کارکنان و کارمندان بهعنوان فعالیتهای فرهنگی برگزار شود.
نظر دهید