آغاز تولید رادیو داروی FDG در مرکز پزشکی هسته ای بیمارستان شریعتی بهصورت آزمایشی
سیکلوترون مرکز پزشکی هستهای بیمارستان شریعتی، نخستین دوز رادیو داروی FDG را برای انجام مراحل آزمایش تولید کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان شریعتی، خط تولید رادیو داروی FDG بهصورت آزمایشی در این بیمارستان مورد بهرهبرداری قرار گرفت. داود بیگی متخصص داروسازی هستهای مرکز پزشکی هستهای بیمارستان شریعتی با اعلام این خبر گفت: تا چند هفته آینده پس از انجام تست های تکرارپذیری و کنترل کیفی، از داروی تولیدشده توسط سیکوترون این مرکز برای بیماران استفاده خواهیم کرد.
تاکنون رادیو داروی موردنیاز مرکز پزشکی هستهای از سازمان انرژی اتمی و از کرج به تهران انتقال مییافت. با تولید این رادیو دارو علاوه بر بیماران مرکز پزشکی هستهای، دیگر بیمارستانهای نیازمند رادیو دارو در تهران نیز تأمین خواهند شد و میزان تولیدی را میتوان برای استفاده روزانه حداقل 40 بیمار نیز تأمین کرد.
به گفته دکتر بیگی این سیکلوترون از نوع سیکلو ترون بیمارستانی است و میتوان برای تولید کربن 11 و دیگر رادیو داروها نیز از آن استفاده کرد.
روز گذشته دکترسعید رضا مهر پور رئیس و دکتر مسعود رفعتی مدیر بیمارستان شریعتی به همراه دیگر اعضای هیئترئیسه این بیمارستان با دکتر محمد افتخاری رئیس مرکز پزشکی هستهای و دیگر اعضای هیئتعلمی این مرکز دیدار و از مراحل تولید رادیو داروی FDG بازدید کردند.
رادیو داروی FDG، فلورو دی اکسی گلوکز، برای تشخیص و تعیین برنامه درمانی در بیماران مبتلابه انواع سرطان، بیماریهای قلبی عروقی و مغز و اعصاب به کار میرود. متخصصان با تزریق این داروی رادیواکتیو و انجام اسکن PET برای بیمار، تفاوت بین بافت سالم و بافتهای غیرسالم را تشخیص میدهند.
نظر دهید