• تاریخ انتشار : 1396/02/05 - 08:11
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 734
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

در هشتمین سمینار علوم ترجمانی در چشم پزشکی صورت می گیرد

ارائه دستاوردهای دانشمندان علوم پایه و کاربردهای عملی آن در علوم بالینی چشم پزشکی

دکتر لاشیئی گفت: در سال های آینده با توجه به روند فعالیت های علمی در سطح جهان نیاز به ارتباط بین محققین علوم پایه و محققین چشم پزشکی بیشتر خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان فارابی، دکتر علیرضا لاشیئی، رییس مرکز تحقیقات چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در آستانه برگزاری سمینار علوم ترجمانی در چشم پزشکی در خصوص و تاریخچه برگزاری این سمینار اظهار داشت: همانطور که می دانید ما از چند سال پیش در پژوهشکده علوم بینایی و بیمارستان فارابی فعالیتهایی را در زمینه کاربرد سلولهای بنیادی در درمان مشکلات قرنیه و شبکیه آغاز کرده ایم که دستاوردهای مثبتی را نیز به همراه داشته است. در همین راستا نیز همکاریهایی میان بیمارستان فارابی و پژوهشگاه رویان در زمینه کشت سلولهای رنگدانه دار در شبکیه شکل گرفته است.
به گفته وی، همه ساله در اسفند ماه دستاوردها و نتایج این تحقیقات در سمیناری با عنوان کاربرد سلولهای بنیادی در چشم پزشکی ارائه می شد که بعدها این سمینار وارد ساختار سمینار فارابی شده و همزمان با آن برگزار شد.
دکتر لاشیئی در ادامه اظهار داشت: از حدود دو سال پیش ساختار سمینار فوق تغییر یافت و علاوه برمبحث سلولهای بنیادی که بخشی از پزشکی بازساختی است، مباحث دیگری از جمله مباحث مربوط به کاربرد علوم پایه، فیزیک، ژنتیک، نانوافتالمولوژی، اپتیک، بحث مهندسی بافت و پروتئومیکس در چشم پزشکی هم  به آن اضافه شد و صورت جامع تری به خودش گرفت.
رییس مرکز تحقیقات چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مورد وجه تسمیه سمینار نیز گفت: مجموعه این علوم با نام جدید چشم پزشکی ترجمانی Translational Ophthalmologyبرگردان شده است و در سمینارهای چشم پزشکی ترجمانی، دستاوردهای دانشمندان علوم پایه در این حوزه و کاربردهای عملی آن در علوم بالینی چشم پزشکی معرفی میشود.
وی ادامه داد: ما موفق شده ایم در این سمینار یکروزه تمام زیر مجموعه های علوم پایه و رابطه شان با علوم بالینی را تعریف و از حضور استادان مراکز مختلف و رشته های مختلف علوم پایه اساتید ژنتیک، سلولهای بنیادی، پروتئومیکس و  مهندسی بافت، نانوافتالمولوژی و اپتیک ،ژن درمانی و فیزیک بهره ببریم که خود این امر نشان دهنده شکل گیری ارتباط جدی میان علوم بالینی و پایه است.
دکتر لاشیئی با تاکید بر تاثیر مثبت برگزاری این سمینار افزود: در سالهای اخیر نزدیک به ۳۰ درصد از کل طرح های بیمارستان فارابی به طور مستقیم یا غیر مستقیم با تحقیقات علوم پایه مرتبط شده است در حالی که در گذشته درصد کمی از پایان نامه ها و طر ح های تحقیقاتی ما به علوم پایه ارتباط پیدا می کرد. به نظرم در سال های آینده با توجه به روند فعالیت های علمی در سطح جهان نیاز به ارتباط بین محققین علوم پایه و محققین چشم پزشکی بیشتر خواهد شد. امیدواریم انشالله این ارتباط با علوم پایه به ویژه در چشم پزشکان جوان بیش از پیش برقرار بشود.
وی افزود: خیلی علاقمندیم همکاران جوانمان بخصوص رزیدنت ها و فلوشیپ های چشم پزشکی را به اهمیت دستاوردهای علوم پایه واقف و علاقمند کنیم تابیشتربه لابراتوراها وارد شوند و بدانند که آینده علم پزشکی و چشم پزشکی در مسیر همین علوم ترجمانی جلو می رود و شروع به یاد گرفتن الفبای این همکاری کنند.
گفتگو و تنظیم: امیدوار

  • گروه خبری : بیمارستان فارابی
  • کد خبر : 67338
معصومه  عزيزي
تهیه کننده:

معصومه عزيزي