• تاریخ انتشار : 1395/11/04 - 08:49
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2961
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

یکصدوچهل و چهارمین جلسه دوره چهارم هیئت‌رئیسه به میزبانی دانشکده تغذیه و رژیم شناسی برگزار شد

بررسی بهبود فضای فیزیکی آزمایشگاه دانشکده تغذیه و راه‌اندازی بخش تغذیه بالینی در بیمارستان‌های دانشگاه

یکصدوچهل و چهارمین جلسه دوره چهارم هیئت‌رئیسه در دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی با دستور جلسه، ارائه گزارش رئیس دانشکده، استماع نظرات و دیدگاه‌های معاونین دانشکده و مدیران گروه‌های آموزشی، نظرات و بازخوردهای اعضای هیئت‌رئیسه و جمع‌بندی رئیس دانشگاه برگزار شد.

گالری عکس یک

گالری عکس دو

در جلسه روز یکشنبه 3 بهمن 95 در سالن کنفرانس دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی دانشگاه، ابتدا دکتر سیاسی رئیس دانشکده، با ارائه گزارشی از وضعیت کلی، به تبیین نقاط قوت و ضعف، چالش‌ها و درخواست‌های این دانشکده از هیئت‌رئیسه دانشگاه پرداخت.
در ادامه، معاونین و مدیران گروه‌های مختلف آموزشی دانشکده علوم تغذیه، به بیان مسائل و انتظارات دانشکده پرداختند و اعضای هیئت‌رئیسه دانشگاه، نقطه نظرات و راهکارهایی را برای ارتقای وضعیت دانشکده بیان کردند. در پایان هم رییس دانشگاه ضمن مروری بر محورهای مطرح‌شده، به جمع‌بندی این موضوعات پرداخت.

چکیده‌ای از گزارش رییس دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی
دکتر سیاسی، هدف دانشکده علوم تغذيه و رژیم‌شناسی را ظرفیت‌سازی و تربيت نيروی انسانی حرفه‌ای و متخصص و متعهد به ارزش‌های اسلامی و اصول علمی و فنی باانگیزه مردمی در سطوح کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی (Ph.D.) برای ارتقای سلامت جامعه و گسترش دانش و توليد علم دانست و بر کوشش این دانشکده در اعتلا و گسترش دانش و فرهنگ تغذيه از طريق فراهم ساختن شرايط برای بالا بردن کارآيی و خلاقيت و افزودن بر توان پژوهشی تأکید کرد.
وی همچنین، پاسداری از فرهنگ اصيل تغذیه‌ای کشور و میراث‌های معنوی آن و ايجاد شرايط مناسب برای بهبود و شناساندن آن به نسل جوان را از مهم‌ترین اهداف این دانشکده عنوان کرد و گفت: این دانشکده سعی کرده در فراهم کردن زمينه همکاری‌های علمي با افراد و مراکز علمی، سازمان‌های دولتی و غیردولتی داخلی و بین‌المللی بر اساس ضوابط دانشگاه به‌سوی مرزهای دانش تغذيه گام‌های مؤثری بردارد.
دکتر سیاسی، بابیان اینکه انتظار می‌رود دانشکده علوم تغذیه به‌عنوان قطب آموزشی رشته‌های علوم تغذیه و رژیم‌شناسی ایران و منطقه مطرح شود، اظهار کرد: این دانشکده می‌تواند به‌عنوان قطب علمی برای تولید و کاربرد علم تغذیه و رژیم‌شناسی برای پیشگیری از بیماری‌ها و ارتقای سطح سلامت عمومی در ایران و منطقه مطرح و مرکزی برای مشارکت فعال در فرآیند سیاست‌گذاری غذا و تغذیه و نیز مرکز راهبردی و کلیدی برای آموزش تغذیه بیمارستانی در سطح ملی و منطقه‌ای باشد.
وی دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی دانشگاه را دارای برجسته‌ترین هیئت‌علمی علوم تغذیه در کشور خواند و تحلیلی کلی از نقاط ضعف، نقاط قوت، تهدیدها و فرصت‌های موجود در دانشکده ارائه داد.
رئیس دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی با اشاره به برنامه‌های 4 ساله این دانشکده در حوزه‌ی آموزش، به تشریح ریز فعالیت‌های انجام‌شده در راستای تحقق برنامه‌ها پرداخت و استاندارسازی آموزش رشته‌های علوم تغذیه، برنامه‌ریزی برای ایجاد رشته‌های جدید و ارتقای زیرساخت‌های آموزش را از مهم‌ترین این برنامه‌ها دانست.
دکتر سیاسی ارتقاء کیفی محصولات پژوهشی، ایجاد زیرساخت‌های جدید پژوهشی، هدفمندسازی پژوهش‌ها، حرکت به خارج از دانشگاه در قالب جذب مشارکت خیرین و سازمان‌های غیردولتی مردم‌نهاد، توسعه ارتباط با سایر مراکز علمی و پژوهشی داخلی و خارجی و همچنین برگزاری کنگره‌های بین‌المللی را از برنامه‌ای 4 ساله دانشکده بیان کرد.
وی در ادامه همچنین به ارائه گزارشی از ریز فعالیت‌های برنامه‌های 4 ساله حوزه دانشجویی و فرهنگی، حوزه توسعه مدیریت و منابع و حوزه بین‌الملل این دانشکده پرداخت و اشاره‌ای هم به فعالیت‌های این دانشکده با سایر سازمان‌ها و نهادها من‌جمله، وزارت بهداشت، پژوهشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی، سازمان‌ها و مؤسسات فرهنگی کرد و در خصوص فعالیت مرتبط با طرح‌های ملی توضیحاتی ارائه داد.
دکتر سیاسی همکاري در طرح بین‌المللی بررسي ديدگاه مردم درزمینهٔ تغيير غلات تصفیه‌شده رژيم غذايي و تعيين نمايه گليسمي غلات کامل و اثر آن بر زیست‌نشانگرهای متابوليک در افزايش پيش ديابت با همکاري دانشگاه هاروارد و مرکز تخصصي ديابت و همچنین همکار طرح بین‌المللی طراحي کوريکولومهاي آموزشي دانشگاه علوم پزشکي و مؤسسات مرتبط افغانستان با همکاری اتحاديه اروپا را از مهم‌ترین فعالیت‌های حوزه بین‌الملل این دانشکده خواند.
در ادامه دکتر احمد ساعدی، معاون آموزشی، دانشجویی و فرهنگی، دکتر فریبا کوهدانی معاون پژوهشی، دکتر مریم محمودی معاون بین‌الملل و دکتر جعفریان معاون اداری مالی دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی به گزارش عملکرد حوزه‌های خود پرداختند.

مهم‌ترین سرفصل‌های مطرح‌شده از سوی معاونان دانشکده
دکتر احمد ساعدی، معاون آموزشی، دانشجویی و فرهنگی دانشکده، تعداد اعضای هیئت‌علمی را 20 تن و تعداد دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی و نیز دانشجویان خارجی در این مقاطع را 209 تن خواند و به اهم فعالیت‌های حوزه آموزش، مقایسه کوریکولوم ها و رشته‌های آموزشی، مقایسه وضعیت شاخص‌های آموزشی، برنامه‌های آتی، کمبودها و نیازهای آموزشی و فعالیت‌ها، مشکلات و چالش‌های موجود در حوزه فرهنگی اشاره کرد.
در ادامه، دکتر فریبا کوهدانی معاون پژوهشی دانشکده، در خصوص اهداف پژوهشی، تعداد و سرانه مقالات، برگزاری کنگره‌ها، توسعه ارتباط با صنعت، کمبودها و نیازهای حوزه‌ی پژوهشی توضیحاتی را ارائه داد.
دکتر مریم محمودی معاون بین‌الملل دانشکده نیز به توضیحاتی در خصوص فعالیت‌های انجام‌شده، تدوين کوريکولوم های آموزشی بین‌المللی جديد، بازدیدها و ملاقات صورت گرفته در مراکز بین‌المللی، پروژه‌های مشترک بین‌المللی، پشتيبانی و ارتقاء تارنمای انگليسی دانشکده بر اساس شاخص‌های بين‌المللی، برگزاری دوره‌های مشترک با اساتید بین‌المللی در داخل و خارج از ایران، گسترش ارتباط بین‌الملل از طريق برقراری تفاهم‌نامه با دانشگاه‌های بين‌المللی، برنامه‌های آینده، کمبودها و نیازها پرداخت.
سپس دکتر جعفریان معاون اداری مالی دانشکده، در مورد مقایسه سرانه فضای دانشکده، مقایسه سرانه فضای کتابخانه و سلف‌سرویس، مقایسه سرانه اعتبارات، اقدامات انجام‌شده، فرصت‌های درآمدزایی و برنامه‌های آینده این حوزه توضیحاتی ارائه داد.

جمع‌بندی رئیس دانشگاه
دکتر جعفریان با ابراز خرسندی از تلاش همکاران دانشکده تغذیه در پیشرفت‌های آموزشی و پژوهشی این دانشکده، اظهار کرد: از زمانی که دانشکده علوم تغذیه تأسیس‌شده تا به امروز نسبت به امکاناتی که داشته پیشرفت‌های خوبی داشته هرچند که برای رسیدن به هر هدفی باید سختی‌هایی را متحمل شد ولی امید به آینده و نزدیک شدن به اهداف موردنظر از سختی راه خواهد کاست.
وی افزود: زمانی که این ساختمان برای دانشکده علوم تغذیه خریداری شد می‌دانستیم که با کمبود فضای فیزیکی مواجه خواهیم شد ولی تأسیس آن مهم‌تر از مشکلات بعدی آن بود چون گروه تغذیه‌ای که در دانشکده بهداشت مستقر بودند ظرفیت دانشکده شدن داشتند.
رئیس دانشگاه بابیان اینکه، چون زیرساخت‌های فیزیکی ما نسبت به ظرفیتمان کمتر است با چنین مشکلاتی مواجه هستیم، تصریح کرد: از ابتدای تأسیس این دانشکده، در مورد آزمایشگاه معتقد بودیم که از محل این دانشکده فاصله چندانی نداشته باشد. در حال حاضر نیز در فکر اختصاص محلی به آزمایشگاه دانشکده هستیم و با توجه به محدودیت‌های موجود این مشکل را با همفکری دکتر توکلی حل خواهیم کرد البته باید بدانیم دانشکده ظرفیت انجام چه‌کارهای دارد تا موانع را هموار کرده و حمایت‌های لازم را اعمال کنیم.
در پایان در خصوص نحوه تعامل مناسب و همکاری هیئت‌علمی دانشکده تغذیه با بیمارستان‌ها و تفکیک معاونت آموزشی از معاونت فرهنگی دانشجویی مقرر شد دکتر امینی مشاور عالی رئیس دانشگاه مسئله را بررسی کند.

خبر: مقدم
عکس: جمشید ربیعی و سحر زاهدی

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 65730
فریبا  مقدم
تهیه کننده:

فریبا مقدم