• تاریخ انتشار : 1401/02/28 - 09:28
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 250
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

برگزاری سومین جلسه ارائه و بررسی طرح پژوهشی، بررسی وضعیت موجود و شناسایی الگوی مطلوب فرهنگ مصرف مسئولانه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران

سومین جلسه ارائه و بررسی طرح پژوهشی، بررسی وضعیت موجود و شناسایی الگوی مطلوب فرهنگ مصرف مسئولانه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران با حضور مجریان، همکاران و برخی از ذی نفعان طرح، در سالن جلسات معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت فرهنگی و دانشجویی، دکتر فرهاد حبیبی، مجری طرح بررسی وضعیت موجود و شناسایی الگوی مطلوب فرهنگ مصرف مسئولانه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران در ابتدای این جلسه، ضمن تبریک هفته خوابگاه های دانشجویی، به بیان اهداف این طرح پژوهشی پرداخت و عنوان کرد: مصرف گرایی یکی از مهمترین موانع توسعه اقتصادی و اجتماعی است که ریشه در ارزش‌های فرهنگی هر جامعه دارد. از این رو رفتار اقتصادی متعالی جزو دارایی های مهم فرهنگی به شمار می رود که با شاخص هایی همچون مصرف مسئولانه و مسئولیت پذیری اجتماعی افراد سنجیده می شود. در طول 50 سال گذشته، جمعیت جهان در مقایسه با همه نسل‌های قبلی، کالاها و خدمات بیشتری مصرف کرده است. سبک زندگی مصرفی امروزی به همراه سازمان نامناسب تولید و مصرف، موجب تحلیل رفتن منابع طبیعی، تخصیص منابع به صورت نابرابر، تخریب محیط زیست و تشدید مسائل اجتماعی مانند فقر و دور شدن جوامع از مسیر توسعه پایدار شده است. 
دکتر فرهاد حبیبی افزود: دوران دانشجویی و شروع زندگی در دانشگاه به عنوان دانشجو منجر به تغییراتی در سبک زندگی دانشجویان و رو به رو شدن آن ها با چالش ها می شود. چنین تغییراتی ممکن است منجر به شکل گیری رفتار غیرسالم شامل بی نظمی و هدررفت انرژی و عدم مدیریت صحیح امکانات شود. به علاوه دانشجویان به احتمال زیاد این رفتار ناسالم را در طول زندگیشان حفظ خواهند کرد.
مجری اصلی طرح بررسی وضعیت موجود و شناسایی الگوی مطلوب فرهنگ مصرف مسئولانه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: دکتر محمدحسین صادقیان، معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه، در صدد ارائه خدمات همه جانبه به دانشجویان و تلاش در جهت مناسب سازی و استاندارد سازی خدمات، ارتقا سطح پاسخگویی، افزایش دسترسی، رعایت عدالت در بهره مندی از خدمات، افزایش اثربخشی و کارایی نیازمند مدیریت مطلوب منابع و نیز ارتقای سطح فرهنگ مصرف مسئولانه در میان دانشجویان هستند و فرهنگ مصرف مسئولانه در دانشگاه را امری ارزشمند و یک ارزش سازمانی می دانند که باید هر روز پیشرفت کند. فرهنگی که باعث کاهش هزینه ها و بالا رفتن بهره وری می شود. 
دکتر فرهاد حبیبی ادامه داد: هر کدام از ما اگر محیط شغلی خود را مسئولانه بررسی کنیم، شاهد هدر رفت های منابع خواهیم بود که می توانیم با کنترل آن و هدایت آن به مسیرهای دیگر، توان مجموعه را بالا ببریم. دسترسی دانشجویان به منابع و فراوانی آن‌ها و عدم پرداخت هزینه شخصی برای آنها، باعث عدم مدیریت صحیح امکانات در خوابگاه های دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران شده است.
همچنین در این جلسه، دکتر آزاده صبح خیز از مجریان طرح شناسایی الگوی مطلوب فرهنگ مصرف مسئولانه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران عنوان کرد: در این طرح پژوهشی با توجه به اولین هدف اختصاصی پژوهش، به تعریف و شناسایی ابعاد مولفه‌های موثر و کانون‌های مصرف مسئولانه دانشجویان در دانشگاه خواهیم پرداخت و سپس وضعیت مصرف مسئولانه دانشجویان دانشگاه را بررسی خواهیم کرد. سپس به شناسایی خدمات، ذینفعان، موانع و تسهیل کننده‌های فرآیند ارائه خدمات به دانشجویان دانشگاه خواهیم پرداخت و دلایل مصرف غیر مسئولانه در بین برخی از دانشجویان دانشگاه را واکاوی خواهیم کرد تا در نهایت به ارائه راهکارهای ارتقای فرهنگ مصرف مسئولانه دانشجویان دانشگاه بپردازیم و الگوی مطلوب مصرف مسئولانه دانشجویان دانشگاه را طراحی و ارائه کنیم.
در این جلسه، جابر امانی، امین اموال معاونت فرهنگی دانشجویی در خصوص مصرف بیش از حد انرژی برق و آب در خوابگاه های دانشجویی دانشگاه خبر داد و در خصوص اموال غیرمصرفی که بیشترین مصرف غیرمسئولانه را در میان دانشجویان دانشگاه دارند گفت: فاصله میان مدت زمان مطلوب استفاده و مدت زمان مصرف تا اسقاط اقلامی همچون دینام و پمپ آب کولر، برد ماشین لباسشویی، فرش و موکت، صندلی چوبی، قفل کمدها، جاروبرقی، جاکفشی، سطل زباله، اجاق گاز و یخچال در میان دانشجویان ساکن در خوابگاه های دانشجویی را در اختیار این طرح پژوهشی قرار خواهیم داد تا بتوانیم باشناسایی دلایل استفاده نادرست و راهکارهای مصرف مسئولانه و پیشنهادات سرپرستان خوابگاه ها در جهت بهبود این امر، تصمیم گیری نموده و در راستای ارتقاء خدمات به دانشجویان به شکل مطلوبی برنامه ریزی کنیم.
جابر امانی افزود: بر اساس گزارشات سرپرستان خوابگاه های دانشجویی دانشگاه و لیست اقلام درخواستی ماهانه، کیسه زباله، مایع ظرفشویی، پاکت جاروبرقی، مایع دستشویی، لامپ، کلیدپریز و مغزی قفل درب ها، از جمله اقلام مصرفی هستند که بیشترین میزان استفاده را در طول یک ماه در خوابگاه های دانشجویی دارند.
مهندس کامران محمدیان از اعضای این طرح پژوهشی نیز افزود: می بایست عواملی که بصورت غیر مستقیم بر روی نحوه و میزان مصرف موثر هستند شناسایی و بررسی شوند و پس از بررسی عوامل فرهنگی، اجتماعی، راهکارهای مناسب تعیین شده و با اتخاذ مداخلات مناسب فرهنگ سازی شود.
در پایان این جلسه، سرپرستان خوابگاه های دانشجویان پسر و دختر دانشگاه، تشکیل کمیته خرید خوابگاهی، با مشورت مستقیم از سرپرستان خوابگاه را از جمله راهکارهای تهیه اقلام باکیفیت مطلوب برای خوابگاه ها عنوان کردند.
  • گروه خبری : معاونت فرهنگی دانشجویی
  • کد خبر : 212498
کامران محمدیان
تهیه کننده:

کامران محمدیان

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *