• تاریخ انتشار : 1402/04/04 - 10:51
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 259
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

با حضور رئیس دانشگاه دومین جلسه گراندراند مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در سال 1402 برگزار شد

دکتر حسین قناعتی: استفاده از خرد جمعی در تشخیص و درمان بیماری‌ها همواره نتایج خوبی به همراه دارد

در جلسه گراندراند مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) با حضور رئیس دانشگاه و اساتید برجسته گروه‌های مختلف پزشکی این مرکز، نکات آموزشی، تشخیص و درمانی بیمار 58 ساله‌ای مبتلا به سپسیس بحث و تبادل‌نظر شد.

دومین جلسه گراندراند مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) در سال 1402 
 
 
دکتر قناعتی: استفاده از خرد جمعی در تشخیص و درمان بیماری‌ها همواره نتایج خوبی به همراه دارد
 
در جلسه گراندراند مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) با حضور رئیس دانشگاه و اساتید برجسته گروه‌های مختلف پزشکی این مرکز، نکات آموزشی، تشخیص و درمانی بیمار 58 ساله‌ مبتلا به سپسیس بحث و تبادل‌نظر شد.
 
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره)، دومین جلسه گراندراند مجتمع چهارشنبه 31 خردادماه ۱۴۰2 با حضور دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه، دکتر محمدرضا صالحی معاون امور دانشگاهی مجتمع، دکتر مرتضی دارایی مدیر آموزش و جمعی از اساتید پیشکسوت، اعضای هیئت‌علمی و فراگیران گروه‌های تخصصی مراقبت‌های ویژه، ریه، روماتولوژی، داخلی، نفرولوژی، فارماکوتراپی، رادیولوژی و سایر گروه‌های تخصصی در تالار شهید مجتمع با هدف تحلیل ریشه‌ای و علمی روند تشخیص، دارو و درمان بیمار 58 ساله‌ای با درد شکم، ایکتر (زردی)، تب و لرز، خارش جنرالیزه، LFT مختل و CRP بالا برگزار شد.
 
این بیمار با شک کلانژیت تحت ERCP قرار گرفت و با توجه به این‌که مشکوک به توده سر پانکراس بود برای بیمار استنت تعبیه شد.
 
دکتر قناعتی استفاده از خرد جمعی در تشخیص و درمان بیماری‌های چند تخصصی و پیچیده را بسیار کمک‌کننده دانست و گفت: باید ضمن احترام به ساختارهای موجود برای توسعه آموزش و درمان قدم برداریم و در قالبهای موجود محصور نمانیم . همفکری‌های بین گروهی همواره در تشخیص و درمان بیماری‌ها نتایج خوبی به همراه داشته و خواهد داشت.
دکتر صالحی تکیه بر واقعیات دانش پزشکی در تشخیص بیماری‌ها را بسیار مهم خواند و در خصوص نحوه تجویز آنتی‌بیوتیک‌های وسیع الطیف در درمان عفونت‌های بیمارستانی توضیحاتی داد.

دکتر پیمان زمانی دستیار فلویشیپ مراقبت های ویژه ضمن معرفی کیس در تبیین علائم بالینی، شرح‌حال بیمار و اقدامات تشخیصی درمانی انجام‌شده گفت: بیمار در طول مدت بستری در ICU دارای شرایط پایدار بود و برای او درخواست مشاوره از گروه‌های قلب، نفرولوژی، بیماری‌های عفونی (به علت کشت‌های مثبت خون)، روماتولوژی (بابت شک به واسکولیت)، هماتولوژی (به لحاظ بررسی احتمال سرطان خون)، نورولوژی و نورسرجری شد. در طول مدت درمان، بیمار چندین بار ازنظر کووید 19 و آنفولانزای H1N1 تست شد که هر بار پاسخ منفی بود.

وی در ادامه توضیح داد: بیمار در روز سوم بستری تحت به علت نارسایی کلیه همودیالیز قرار گرفت، در روز پنجم پالس متیل پردنیزولون آغاز شد. در روز نهم ضایعات مشکوک به تب‌خال در اطراف دهان بیمار مشاهده شد. در روز نوزدهم بستری، بیمار دچار پلژی سمت چپ شد که به همین علت سی‌تی‌اسکن مغز انجام شد و در سونوگرافی مجدد شکم بیمار، سایز کبد کاهش داشت. همچنین نتایج آزمایشات حاکی از روند افزایشی کراتینین و بیلی‌روبین و روند کاهشی پلاکت بود.

دکتر مصطفی محمدی رئیس بخش ICU جنرال با اشاره به شرایط بالینی بیمار هنگام ورود به ICU گفت: اگرچه بیمار فشارخون بالایی داشت ولی بیمار تب نداشت، همودینامیک بیمار مختل نبود و دچار تاکی پنه و تاکی کاردی نبود؛ اما بیمار مولتی ارگان فیلر شده بود.

وی در ادامه با اشاره به تعاریف جهانی از سپسیس در سال‌های اخیر گفت: در سال 1991 در تعریف سپسیس گفته شد باید سپسیس را بر اساس پاسخ التهابی بدن (SIRS)(Systemic inflammatory response syndrome) بیابیم. این تعریف کافی نبود و آن را می‌شد به خیلی از بیماری‌های غیر عفونی هم تعمیم داد؛ به همین علت در سال‌های بعد تعاریف کامل‌تری با در نظر گرفتن متغیرهای اختصاصی‌تر به سپسیس ارائه شد. در سال 2016 در تعریف جدیدی از سپسیس از آن به‌عنوان ارگان فیلر ناشی از دفاع بدن یاد شد؛ یعنی بدن به شکل لجام گسیخته‌ای به یک عفونت پاسخ می‌دهد. به همین ترتیب تعاریف سپسیس و گایدلاین های درمان آن تا سال 2021 ادامه یافت. آنچه در شوک سپسیس بر طبق گایدلاین های جهانی اهمیت دارد تجویز آنتی‌بیوتیک در یک ساعت اول است.

دکتر سیدرضا نجفی زاده هیئت‌علمی گروه روماتولوژی در خصوص احتمال واسکولیت در این بیمار گفت: بیماران مولتی سیستم الزاماً همگی التهابی یا روماتولوژیک نیستند مثل دیابت و ... . برای بررسی شک واسکولیت ابتدا باید بدانیم با چه نوع واسکولیتی (عروق کوچک، عروق متوسط، عروق بزرگ) مواجهیم؟ تظاهرات بالینی هر یک از این گروه‌ها متفاوت است. نکته اینجاست که واسکولیت ها عمدتاً تمایلی به ایجاد ایکتر یا ارگائومگالی بارز ندارند. در سپسیس بودن این بیماری شکی نیست ولی برای بیماری‌های روماتولوژی تردیدهایی وجود دارد. این سوال مطرح است که آنچه حال بیمار را بهتر کرد مصرف آنتی‌بیوتیک بود یا پالس کورتیکو استروئید؟!

دکتر نجمه سادات آل طه هیئت‌علمی گروه داخلی در این نشست تخصصی به برخی مقالات مرتبط با این بیماری اشاره کرد و گفت: مطالعاتی وجود دارد که می‌گوید سپسیس می‌تواند کل بدن را از طریق سلول‌های اندوتلیال (endothelial cells) تحت تاثیر قرار دهد. درمجموع اگرچه توجه به مقالات و مطالعات جهانی اهمیت زیادی دارد ولی بهتر است بر پایه دانش قطعی، شایع‌ترین تشخیص‌ها را در نظر بگیریم.

دکتر محسن خلیلی هیئت‌علمی گروه فارموکوتراپی مجتمع هم در توضیح چرایی و چگونگی تجویز کورتیکو استروئیدها و مخاطرات احتمالی آن در بیماران سپسیس گفت: همواره این سوال مطرح است که چه نوع کورتیکو استروئیدی را در چه بیماری چه زمانی، با چه دوزی و چه مدت باید تجویز کرد. واقعیت این است که با نمونه‌های متنوعی در سپسیس روبه‌رو هستیم و هیچ تست معتبری برای شناسایی قطعی آن وجود ندارد؛ اما بر اساس مستندات علمی تایید شده دوز پیشنهادی استروئیدها در بیماران سپسیس از 200 تا 400 میلی‌گرم بوده و طول دوره مصرف از 4 تا 7 روز است و بیشتر از آن توصیه نمی‌شود.

در پایان دکتر نصیر طوسی هیئت‌علمی گروه داخلی بر لزوم تقویت و حمایت از هم‌اندیشی‌های بین گروهی در تشخیص و درمان بیماری‌ها، توسعه آموزش پزشکی و برگزاری ژورنال کلاب های چند تخصصی در مجتمع تاکید کرد و گفت: از بدو آفرینش انسان تاکنون دانش و تجهیزات پزشکی با حضور دانشمندان و پزشکان بزرگی پیشرفت‌های چشمگیری داشته اما حقیقت این است که انسان همان انسان است. دیوارهایی که با تخصصی شدن علم بین رشته‌های پزشکی ایجادشده نباید بر ذهن ما اثر بگذارد چراکه انسان همان انسان است؛ و در هر بیماری که انسان با آن درگیر است ردپای رشته‌های مختلف پزشکی به چشم می‌خورد به‌خصوص در این مرکز که غالب بیمارانمان مالتی ارگان و پیچیده هستند. جلسات گراندراند هم برای تقویت این تفکر در حال برگزاری است و باید آن را تقویت کرد.

دکتر محمدرضا خاتمی رئیس بخش پیوند کلیه هم در تائید سخنان دکتر نصیر طوسی گفت: باید در درمان بیماران پیچیده این مسئولیت را بپذیریم که با اساتید گروه‌های مربوطه همفکری کنیم.

در پایان از طرف گروه تخصصی ریه از دکتر بهنیا کاویانی پور بابت درمان ارزشمندی که برای بیمارش انجام داده بود با اهدای لوح یادبود قدردانی و همچنین به برندگان مسابقه علمی این نشست دکتر یزدان خسروانیان، دکتر سیدعلیرضا جلیلی و دکتر مجتبی الوانی جوایزی اهدا شد.

 

 

 

  • گروه خبری : مجتمع بیمارستانی امام خمینی
  • کد خبر : 236916
نجمه باهو
تهیه کننده:

نجمه باهو

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *