چهارمین همایش و فن بازار ملی سلامت همزمان با روز فناوری دانشگاه
دکتر صحرائیان همایش و فن بازار ملی سلامت را منجر به توجه صاحبان ایده به روشهای توسعه و تبدیل آنها به محصول دانست.
در آستانه برگزاری چهارمین همایش و فن بازار ملی سلامت به گفت و گو با معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه پرداختیم.
در آستانه بزرگداشت روز فناوری سلامت و برگزاری چهارمین همایش و فن بازار ملی سلامت که با شعار دانشگاه فناور، محور تولید داخل توسط دانشگاه علوم پزشکی تهران و با حمایت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و با حضور دانشگاههای علوم پزشکی کشور در روز 20 و 21 آبان ماه در محل سالن ابنسینا دانشکده پزشکی برگزار خواهد شد، گفتگویی با دکتر صحرائیان معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه و دبیر چهارمین همایش و فن بازار ملی سلامت ترتیب داده شد.
به نظر شما بزرگداشت روز فناوری سلامت و برگزاری همایش فن بازار تا چه اندازه در توسعه فرهنگ فناوری و کارآفرینی مؤثر است؟
دانشگاه بر این باور است که تشویق محققین و شناسایی و حمایت از استعدادهای درخشان گامی سودمند در راستای پویایی بیشتر تحقیقات کاربردی و محصول محور در دانشگاه است و موجبات پیشرفت و خودکفایی کشور را فراهم می کند؛ بنابراین دانشگاه علوم پزشکی تهران از سال 1394 بهمنظور توسعه و ترویج فرهنگ فناوری و حمایت از طرحهای فناورانه روز 18 آبان که مصادف با روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه است را بهعنوان «روز فناوری سلامت» اعلام کرده است. بر همین اساس از سال 94 تاکنون هرساله نسبت به گرامیداشت این ایام و همچنین ترویج فرهنگ جهتدار کردن پژوهش و توسعه فناوریهای سلامت و همچنین حمایت از فناوران دانشگاه و سراسر کشور اقدام کرده است.
این رخدادها قادر است توجه صاحبان ایده را به روشهای توسعه و تبدیل آنها به محصول را به خود جلب کند و با تعامل با پیشکسوتان این حوزه که معمولاً در قالب شرکتهای دانشبنیان و یا فناوران دانشگاهی در همایش و فن بازار شرکت میکنند، مشورتهای لازم را دریافت کرده و یا تیمهای مشترکی را تشکیل دهند. همچنین دانشجویان با روشهای حل مسئله و اساتید، مدیران و کارشناسان باسیاستهای روز کشور در حوزه فناوری آشنا می شوند، البته نقطه نظرات دریافتی از این عزیزان هم میتواند در بهبود فرآیندهای توسعه فناوری مورداستفاده قرار میگیرد. امیدواریم امسال نیز با برگزاری چهارمین همایش و فن بازار ملی سلامت نتایج و آثار مطلوبی در حوزه توسعه فناوری، مسئله محور کردن همایش و انتقال فناوری داشته باشیم.
در سال جاری محورهای همایش چیست و در مقایسه با سالهای قبل چه تغییراتی داشته است؟
این همایش در 5 بخش اصلی طی دو روز انشالله برگزار خواهد شد. بخش فن بازار متشکل از شرکتهای نوپا و دانشبنیان مستقر در مراکز رشد دانشگاههای سراسر کشور در حضور سازمانهای کارفرمایی و همچنین صندوقهای حمایتی در محل سالن شهدا دانشکده پزشکی برگزار خواهد شد.
بخش مسابقه حل مسئله فناورانه دانشجوئی با حضور حدود 30 تیم دانشجوئی از سراسر کشور در محل تالار قریب دانشکده پزشکی در روز 20 آبان برگزار و برندگان نیز در آیین تجلیل که روز 21 آبان خواهد بود معرفی خواهند شد.
بخش ایدههای فناورانه که در سال جاری به برنامه همایش اضافهشده، متشکل از حدود 20 ایده غربالشده از میان 110 ایده واصله در روز 21 آبان در محل تالار ابنسینا برگزار خواهد شد. در این رویداد صاحبان ایده در حضور سازمانهای کارفرمایی و صندوقهای سرمایهگذاری هرکدام سه دقیقه برای ارائه ایده خود را در تالار ابنسینا فرصت خواهند داشت.
بخش سفیران بینالملل نیز سال جاری به برنامه رویداد اضافهشده که از بین 800 دانشجوی بینالملل تعداد 40 نفر با تمایل شخصی خودشان انتخابشده و در هفتههای گذشته آموزشهای کسبوکار را گذرانده و انشالله در این رویداد حضور خواهند یافت. این دانشجویان فرصت دارند با شرکتهای دانشبنیان و فناوران دانشگاههای کل کشور تعامل یافته و در توسعه فناوری، انتقال فناوری به کشور خویش و یا پیدا کردن بازار این محصولات همکاری کنند.
همانند سال های قبل امسال نیز نشستهای تخصصی بهعنوان یکی از محورهای همایش در تالار ابنسینا برگزار خواهد شد. نشستها شامل، راههای تحقق دانشگاه نسل سوم، مدل بومی دفاتر انتقال فناوری و پژوهش مسئله محور خواهد بود.
امیدوارم امسال نیز همچون سالیان گذشته اساتید، دانشجویان، فناوران و کارشناسان محترم دانشگاه با حضور خود در بخشهای مختلف این رویداد علمی بر غنای آن بی افزایند.
“همایش در روزهای 20 و 21 آبان ماه در تالار ابنسینا دانشکده پزشکی برگزار میشود، بهعلاوه بخش مسابقه دانشجویی در روز بیستم در سالن قریب و بخش فن بازار نیز در همزمان با همایش در سالن شهدا بین ساعات 8 الی 16 برگزار میشود.”
ارسال به دوستان