نشست سردبیران مجلات دانشگاه علوم پزشکی تهران
دکتر قناعتی: مقاله باید هدفمند و در راستای علم نافع باشد
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در نشست سردبیران مجلات دانشگاه با بیان اینکه مقالات باید هدفمند و در راستای علم نافع باشد بر تقویت علوم پایه و تبیین جایگاه طب سنتی در تولید مقاله تأکید کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در نشست دوشنبه 9 مرداد 1402 با سردبیران مجلات در تالار دارالفنون گفت: در کارهای علمی ارتباطات بسیار مهم است. در این زمینه ما ارتباطات خوبی با عراق، امارات، عربستان و ترکیه داریم.
وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران در رادیولوژی رشد بسیار زیادی داشته است و باعث شده این رشته در جهان شاخص شود بر استفاده از بستر ارتباطات تأکید کرد و گفت: مناسب است در تولید مقالات شریک بین المللی داشته باشید چون این کار تأثیر بسزایی در ارتقای سطح علمی شما دارد.
دکتر قناعتی تجربه راهاندازی دانشگاه سبطین (شعبه بینالملل دانشگاه علوم پزشکی تهران در کربلا) و اثرات خوب آن را یادآور شد و گفت: یکی از نتایج خوب راهاندازی این دانشگاه ارتباطات خوب و مستمر با وزیر آموزش عالی و وزیر بهداشت عراق بوده است که با ما در ارتباط هستند.
رئیس دانشگاه با بیان اینکه ما در حوزه بهداشت بسیار خوب کارکردهایم در باره علوم پایه برنامه های ارتقاء باید ادامه یابد گفت: در این راستا کارهایی نیز انجام شده است. بهعنوانمثال دربرونسپاری بیمارستان ها به آزمایشگاهها از گروه های علمی علو م پایه در این حوزه استفاده می شود ما خواستار این هستیم که بهوسیله اعضای هیئتعلمی این امر صورت بپذیرد تا علوم پایه بتواند رشد کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: به دلیل گسترش فنّاوری و نرمافزارهای تبدیل زبان، مقالات غیر انگلیسی راحتتر نگارش میشوند که این مسئله به گسترش علم کمک میکند البته روند نگارش مقاله به زبان رایج علم ارجح است.
دکتر قناعتی همچنین بر تبیین جایگاه طب سنتی در تولید مقالات تأکید کرد و گفت: کسانی که در این زمینه متخصص هستند و کار میکنند باید در این زمینه حدود رشته و عوارض سو استفاده از رشته توسط غیر متخصصین مقاله بنویسند، زیرا هرکسی باید در حیطه وظایف و تخصص خود فعالیت کند.
رئیس دانشگاه نگارش مقاله بدون هدف را بیارزش دانست و افزود: باید سمتوسوی مجلات به گسترش علم نافع باشد تا باری از مسائل روزانه مردم بردارد.
وی با اشاره به تفاوت «تحریمهای ظالمانه خارجی» با «خودتحریمی» گفت: دیوار «خودتحریمی» بهوسیله قوانین نادرست به وجود آمده است اگر تحریم خارجی دیواری به ارتفاع 4 متر ایجاد کرده، خودتحریمی های ما 10 برابر تحریمهای خارجی ما را محدود کرده است بنابراین باید قوانین را اصلاح کنیم.
دکتر قناعتی با قدردانی از سردبیران مجلات و با تأکید بر امیدآفرینی باوجود مشکلات گفت: اولین چیزی که کشور ما نیاز دارد این است که امیدهای یکدیگر را خراب نکنیم و به همدیگر کمک کنیم.
رئیس دانشگاه در ادامه سخنان خود با اشاره به مسئولیت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تهران و اجرای برنامه شنبههای نیکوکاری گفت: این طرح بهصورت مستمر و به مدت 4 هفته برگزار شده است و خوشبختانه خیرات خوبی بالغ بر 20 میلیارد تومان جمعآوری شد و حتی دانشجویان علاقهمند و داوطلب به این طرح پیوستهاند.
دکتر قناعتی در پایان با تأکید بر بحث فرزندآوری گفت: مسئله فرزندآوری و افزایش جمعیت مسئله بسیار مهمی است و در سال 2050 کشورهایی میتوانند حرف اول را بزنند که بیشترین جمعیتها را داشته باشند. البته محدود کردن غربالگری توسط غیرمتخصصان مسئولیت اخلاقی و انسانی دارد. نمونه آن تولد سه فرزند میکروسفال در یک خانواده بسیار فقیر است که چگونه میخواهند این افرادی که فقط یک تکه گوشت هستند را تا زمان مرگ زودرسشان مدیریت کنند.
مراسم تقدیر از مجلات نمایهشده در دو سال اخیر و مجلات دریافتکننده اولین مقدار ضریب تاثیر دانشگاه برگزار شد.
در ابتدای جلسه دکتر اکبر فتوحی، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه از نمایهسازی و پذیرش 16 مجله جدید دانشگاه در بانک اطلاعاتی Scopus خبر داد و گفت: دو مجله دانشگاه در بانک اطلاعاتی ISI Web of Science نمایه شده و 10 عنوان از مجلات نمایه شده قبلی دانشگاه در این بانک نیز اولین مقدار ضریب تاثیر (Impact Factor) خود را دریافت کردهاند. بدین ترتیب در حال حاضر بیش از نیمی از مجلات دانشگاه در بانک اطلاعاتی Scopus نمایه میشوند که حضور آنها علاوه بر انعکاس پژوهشهای کشور در این بانک، سهم مهمی در ارائه مقالات دانشگاه در ارزیابیهای ملی و بینالمللی خواهد داشت.
سپس دکتر محمدحسین آیتی، معاون بینالملل دانشگاه در مورد اهمیت نمایهسازی مجلات دانشگاه در ارتقای رتبه دانشگاه در نظامهای رتبهبندی بینالمللی مطالبی را بیان کرد.
خبر: تقی زاده
نظر دهید