• تاریخ انتشار : 1400/03/03 - 08:30
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 940
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

گزارش وضعیت بیمارستان های دانشگاه در هیئت رئیسه مطرح شد

دکتر کریمی: دانشگاه در پاندمی کرونا همچون دوران دفاع مقدس با تمام ظرفیت خود پای کار ایستاد

با حضور روسای بیمارستان ها، گزارش واکسیناسیون، بررسی وضع بخش های بیمارستانی و میزان بستری بیماران کووید و همچنین گزارش کتاب عملکرد 4 ساله دانشگاه مطرح شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در این نشست که یکشنبه 2 خرداد 1400 در سالن دارالفنون برگزار شد، دکتر عباسعلی کریمی، رئیس دانشگاه، از عملکرد 15 ماهه بیمارستان ها در شرایط پاندمی کووید ابراز رضایت کرد و گفت: جای خوشحالی دارد که پس از دوره 4 ساله مسئولیت اداره بیمارستان و بعد از 15 ماه کار طاقت فرسا و سخت در دوران کووید، آنچه اکنون شاهد آن هستیم، خدمات ارزنده ای است که با کمترین حاشیه  ارائه شده است.

وی صبوری روسای بیمارستان ها در دوران پاندمی را قدر دانست و افزود: شهادت می دهم که تمام بیمارستان ها خصوصا آنها که درگیر پاندمی بودند بسیار خوب عمل کردند. اکنون تجربه گرانبهایی برای همه بیمارستان ها حاصل شده که امیدوارم توشه خوبی برای مدیریت آنها در آینده باشد.

دکتر کریمی، سپس از دکتر علامه برای ارائه آمارهای دقیق در تمامی طول مدت مسئولیت خود تقدیر کرد و گفت: واقعیت این است که در این 15 ماه مسابقه خدمت در بخش های مختلف دانشگاه برقرار بود. از ابتدا نیز قرار بود که دانشگاه با تمام ظرفیت خود همچون دوران دفاع مقدس پای کار بایستد و من خوشحالم که در هیچ جلسه ای و هیچ کجا پرچم دانشگاه (چه در زمینه عدم پذیرش بیمار، یا کوتاهی در ارائه خدمت) پایین نبود.

رئیس دانشگاه افزود: این از افتخارات دانشگاه است که بیمارستان ها در فشار خیلی شدید و در بدترین شرایط، هیچ گاه دست رد بر سینه هیچ بیماری نزدند و آمارهای دانشگاه همواره نشان دهنده خدمات در این حوزه است.

وی با بیان اینکه قدرت مهم نیست بلکه هماهنگی و همکاری بین بخشی مهم است، با اشاره به گزارش دکتر دلاوری، واکسیناسیون را اوج هماهنگی و همکاری خواند و تصریح کرد: دکتر دلاوری با اشراف کاملی که به حوزه بهداشت داشتند، توانستند هماهنگی خوبی میان تیم زیر مجموعه  خود و بیمارستان ها ایجاد کنند.

دکتر کریمی، بر ضرورت لکه گیری واکسیناسیون در روزهای آتی تاکید کرد و افزود: در حال حرکت در مسیر درستی هستید و امیدوارم که بتوانیم به زودی با قول هایی که برای واکسن داخلی و همچنین واردات واکسن داده شده است، مرگ و میر را در کشور کاهش دهیم.

رئیس دانشگاه، از مسئولان و مدیران واحدهای مختلف خواست تا گزارش عملکرد واحدهای خود را ارسال کنند و یادآور شد: مدیرت در دانشگاه با سازمانها و نهادهای دیگر کشور متفاوت است چرا که اینجا خانه ماست و بیشتر عمرمان را در این محیط زندگی می کنیم لذا تغییر مدیریت دانشگاه مسئله مهمی محسوب نمی شود چرا که پس از پایان دوره افراد به بخش های کاری خود بر می گردند و تنها اتاق هایشان تغییر می کند. چاپ این گزارش خیر کثیری برای کل مجموعه خواهد داشت و نگاه جامع می تواند بسیار به افراد بعدی کمک کند، لذا خواهش می کنم اینکار را انجام دهید.

وی سپس از توجه دکتر مهرپور به بخش های مختلف بیمارستانی و برگزاری تور بیمارستانی قدردانی کرد و گفت: بیمارستان ها فقط حوزه درمان نبوده و نیست؛ بسیاری از آموزش نیز در بیمارستان ها انجام می شود که نتایج آن را اکنون می بینید. شما عوامل اصلی برای پیشبرد این امور بوده و هستید. دکتر مهرپور کار بسیار قشنگی انجام داده است؛ افراد باید بدانند که واقعیت بیمارستان کاری بسیار فراتر از آن چیزی است که ما انجام می دهیم. برخی از کارمندان 30 ساله بیمارستان حتی بعضی بخش های بیمارستان را هیچگاه ندیده اند.

وی افزود: برخی از همکاران حتی برای حضور در مراسم روز کارگر، سستی می کنند در حالی که بیمارستان از مجموع اینها تشکیل شده و رییس بیمارستان باید نگاه جامع به بیمارستان داشته باشد. یکی از کارهایی که زمان ریاست در مرکز قلب انجام می دادم، این بود که چند دقیقه در محیط هایی مثل نگهبانی و جاهای دیگر می نشستم و فضا و دما و نظافت و شرایط آنجا را می دیدم. شاید همه مشکلات آنجا را در چند دقیقه متوجه نشوم اما باعث می شد که با شرایط آنجا آشنا شوم و این کار باعث دلگرمی کارکنان آن واحد بود.

کاهش مرگ و میر ناشی از کووید
در ادامه دکتر سید فرشاد علامه، معاون درمان دانشگاه، گزارشی از شرایط بیمارستان های دانشگاه در پیک های مختلف ارائه کرد و گفت: مراجعه کلی بیماران کووید در بخش سرپایی و بستری به بیمارستان های دانشگاه در حدود 305 هزار بیمار بود که 19 درصد از آنها به طور کلی بستری شده اند.

وی با بیان اینکه خوشبختانه مرگ و میر در پیک چهارم قدری کاهش داشته است گفت: به نسبت پیک های مختلف، از آنجا که در حال افول پیک چهارم هستیم، به نظر می رسد میزان مرگ و میر در پیک چهارم کمتر بوده است.

دکتر علامه سپس به سهم بیمارستانهای دانشگاهی و غیر دانشگاهی در بستری بیماران کووید اشاره کرد و گفت: سیاست کلی این بود که تعادل میان بیمارستان های دانشگاهی و غیر دانشگاهی برقرار شود و فشار کار بر دوش یک بخش نباشد.

معاون درمان دانشگاه به روند مراجعه کلی بیماران کووید در پیک های مختلف پرداخت و از سیر نزولی مراجعه در پیک چهارم خبر داد و گفت: در پیک چهارم رکورد بستری بیماران شکسته شد به نحوی که این عدد در سوم اردیبهشت به هزارو 673 بیمار رسید که این امر نشان دهنده زحمات عزیزان و همکاران در بیمارستان هاست. اکنون هزار و 21 کووید در بخش های مختلف بیمارستانی دانشگاه رسیده است.

وی در خصوص میزان مرگ و میر ناشی از کووید، شرایط هر کدام از بیمارستان ها و بار کووید بر آنها، نسبت بستری های کووید نسبت به بستری سایر بیماری ها، گزارشی ارائه کرد و افزود: از ابتدای همه گیری تا کنون 13 درصد کل بستری ها در بیمارستان های دانشگاهی به بیماران کووید اختصاص داشته است.

دانشگاه برتر در واکسیناسیون
سپس دکتر علیرضا دلاوری، معاون بهداشت دانشگاه، به ارائه گزارشی از وضعیت واکسیناسیون پرداخت و گفت: پیش از هر چیز از زحمات روسای بیمارستانها و معاونین قدردانی می کنم. همگی همت کردند تا دانشگاه بتواند، حجم بالایی از واکسیناسیون را بدون حاشیه خاصی به انجام برساند.

وی از پذیرش واکسیناسیون بیش از حد تعیین شده خبر داد و گفت: حتی در برخی مناطق که دانشگاه های دیگر می توانستند مداخله انجام دهند، به منظور تسریع در این امر و بالا رفتن آمارها، توانستیم واکسیناسیون انجام دهیم.

معاون بهداشت دانشگاه، ضمن قدردانی از روسای بیمارستان ها برای کمک به واکسیناسیون گفت: در مجموع 27 هزار و 900 واکسن در بیمارستان های دولتی تزریق شده است و لذا دانشگاه ما فاز یک واکسیناسیون (تزریق به کادر درمان و گروه های خطر) را مدتهاست که به اتمام رسانده است.

دکتر دلاوری، از واکسیناسیون دانشکده ها خبر داد و تصریح کرد: تا روز گذشته به طور کلی 224 هزار واکسن تحویل دانشگاه شده بود. میزان توزیع واکسن در حدود 205 هزار و تزریق 170 هزار است که روز به روز این عدد افزایش پیدا می کند.

وی در ادامه به واگذاری واکسیناسیون بهشت زهرا، پاکبانان، سالمندان، بیماران خاص، اورژانس و ... به دانشگاه، اشاره کرد و گفت: همچنین دانشگاه علوم پزشکی تهران با پوشش 99.4 درصدی اماکن اعلام شده از سوی بهزیستی، توانست دانشگاهی برتر در این زمینه باشد.

دکتر دلاوری ضمن قدردانی از دکتر پورغریب برای واکسیناسیون اینترن ها، دکتر رضایی، برای هماهنگی واکسیناسیون نظام پزشکی و دکتر وسکویی برای هماهنگی در واکسیناسیون نظام پرستاری آن را خدمتی ویژه در سطح کشور خواند و تاکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی تهران، در سطح اسلامشهر، شهر ری و جنوب تهران، 22 مرکز تجمیعی راه اندازی کرد که از این طریق مجموعا در فاز 2 در حدود 103 هزار نفر واکسینه شدند. به عبارت دیگر تا کنون 5.2 درصد گروه هدف واکسن دریافت کردند.

گزارش عملکرد، تبلیغ نیست
پس از آن دکتر اکبر فتوحی، استاد اپیدمیولوژی دانشگاه، با ارائه گزارشی کوتاه در زمینه واکسن گفت: بر اساس آمارهای اعلام شده تا کنون، کشور هنوز در وضعیت زیر 3 درصد واکسیناسیون کلی قرار دارد و واکسن های داخلی نیز با طی دوران کلینیکال، نهایتا تا مرداد می توانند کارایی خود را نشان دهند.

وی مهم ترین چالش را نبود واکسن آزاد برای فروش در دنیا دانست و تصریح کرد: خرید و واردات واکسن کار سختی است اما پیش بینی می شود از نیمه دوم سال میلادی، اوضاع کمی بهتر شود.

دکتر فتوحی در بخش دیگری از گزارش خود، به جمع بندی فعالیت 4 ساله دانشگاه و گزارشی از تدوین کتاب عملکرد پرداخت و گفت: تا کنون نیمی از بیمارستان ها و دانشکده ها، گزارش عملکرد خود را ارسال کرده اند. این گزارش ها برای تبلیغ و اعلام آمارهای عملکردی نیست، بلکه قصد دارد چالش ها، نقاط قوت و اهداف مد نظر مدیران در برنامه های مختلف را منعکس کند، تا مدیران آینده بدانند که این برنامه ها با چه رویکرد، تفکرات و دیدگاهی اجرایی شده است. همچنین چه مشکلات و موانعی موجب شد تا برخی از برنامه ها اجرایی نشوند.

دکتر فتوحی بر ارائه راهکار و پیشنهاد از سوی مدیران کنونی برای مدیران آینده تاکید کرد و گفت: این پیشنهادات می تواند در کتابی جداگانه به چاپ برسد و مشخصا مسیر را به مدیران آینده نشان دهد. متوجه همپوشانی برخی از فعالیت ها در حوزه های مختلف هستیم اما قصد داریم تا نگاه های مختلف به موضوعات و برنامه ها حذف نشود و هر حوزه یک تصویر و دیدگاه را به نمایش بگذارد.

وی در پایان از مدیران خواست تا قبل از ارائه گزارش ها به دقت آن را مطالعه کنند، و یادآور شد: این کار آبروی دانشگاه است و خواهش می کنم در نگارش آن دقت کنید.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS,ماه نمای دانشگاه ,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 178659
کلمات کلیدی
فیلم بردار
نسیم  قرائیان
تهیه کننده:

نسیم قرائیان

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *