• تاریخ انتشار : 1395/08/09 - 18:56
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 6223
  • زمان مطالعه : 14 دقیقه

یکصدوسی و چهارمین جلسه دوره چهارم هیات رئیسه برگزار شد

رییس دانشگاه، بیمارستان بهارلو را بیمارستانی فعال، پرکار و پویا خواند

یکصدوسی و چهارمین جلسه دوره چهارم هیات رئیسه با دستور جلسه ارائه گزارش رئیس بیمارستان بهارلو شنيدن نظرات و دیدگاه‌های سایر مسئولان بیمارستان و روسای بخش‌ها، نظرات و بازخورد اعضای هیات رئیسه و جمع‌بندی رئیس دانشگاه برگزار شد.

گالري عکس
در اين جلسه که روز یکشنبه 9 آبان 95 در بیمارستان بهارلو و با حضور رئیس و اعضای هیات رئیسه دانشگاه، رئیس، مدیر، معاونان، روسای بخش‌ها و مترون بیمارستان برگزار شد، گزارش عملكرد و برنامه‌هاي اين بيمارستان در حوزه‌های مختلف ارائه و مهم‌ترین چالش‌های روبرو و راهكارهاي پيشنهادي مورد ارزيابي قرار گرفت.
در سخنان پيش از دستور اين جلسه، دكتر امینی، مشاور عالی رييس دانشگاه، با اشاره به اهداف برگزاري جلسات هيئت رئیسه در محل واحدهاي تابعه دانشگاه ازجمله معاونت‌ها، دانشکده‌ها و بیمارستان‌ها گفت: با اين كار، پیام‌های ستاد دانشگاه و برنامه‌های تدوین‌شده آن، به واحدهاي محيطي منتقل‌شده و از سوي ديگر هيئت رئیسه دانشگاه با حضور در محل اين واحدها، ضمن شناخت بهتر، با دقت بيشتري به بازبيني شرايط هريك از اين حوزه‌ها می‌پردازند.
وي بابیان این‌که در اين جلسات انتظارات هيئت رئیسه از پيش تعیین‌شده است گفت: ملاك گفتگو با واحدها، برنامه چهارساله دانشگاه است كه از تجميع برنامه‌های تک‌تک واحدها به‌دست‌آمده و توسط هيئت رئیسه به تصويب رسيده است.
مشاور عالی رييس دانشگاه افزود: پس از پايان اين جلسات، نتايج بررسي موضوعات مطرح‌شده به‌صورت مكتوب از سوي رييس دانشگاه به رييس واحدي كه جلسه در آنجا برگزارشده، ارائه و پيگيري می‌شود.
سپس دکتر موسوی رییس این بیمارستان با ارائه گزارشی کامل از وضعیت آن در حوزه‌های مختلف گفت: بیمارستان بهارلو در یازده شهریور 1318 با 120 تخت افتتاح و در سال 1374 با تصویب قانون تشکیل دانشگاه‌ها با 200 تخت به دانشگاه علوم پزشکی تهران الحاق شد و در حال حاضر دارای 330 تخت مصوب و 314 تخت فعال است.
وی آزمایشگاه جنرال، سم‌شناسی، بخش پاتولوژی، تصویربرداری (رادیولوژی، سونوگرافی، سی‌تی‌اسکن، ماموگرافی)، پزشکی هسته‌ای، تست‌های الکتروفیزیولوژی، تراکم استخوان، اختلالات خواب، تالاسمی، سنگ‌شکن، بینایی‌سنجی، فیزیوتراپی، زایمان فیزیولوژیک، واحد اسکوپی (شامل آندوسکوپی و کولونوسکوپی و برونکوسکوپی)، شنوایی‌سنجی، بخش دیالیزشامل (صفاقی و همودیالیز) و واحد اکوکاردیوگرافی را واحدهای تشخیصی درمانی این بیمارستان برشمرد.
دکتر موسوی نسبت پرستار به تعداد تخت فعال را 1.14 برآورد کرد و گفت: ضریب اشغال تخت در سال 95 برابر با 91% و نسبت پرستار به تعداد تخت موجود اورژانس 1.68 و همچنین درصد پرسنل موجود نسبت به تخت‌های فعال 2.12 و به تخت‌های مصوب 1.02 است.
رئیس بیمارستان متوسط مراجعین ماهانه به درمانگاه اصلی را حدوداً 15000 نفر و به کلینیک ویژه را حدوداً 4800 نفر عنوان کرد و افزود: درمانگاه‌های اصلی شامل، جراحي عمومي، اورولوژی، نفرولوژی، اطفال، چشم‌پزشكي، روانشناسی، روان‌پزشکی، تغذیه، زنان و زايمان، داخلي، ارتوپدي، گوش ‌و حلق ‌و بيني، داخلی اعصاب، جراحی مغز و اعصاب، روماتولوژی، طب فیزیکی، عفونی، ریه، قلب و عروق، گوارش و درمانگاه‌های ویژه شامل، دندانپزشكي، جراحي عمومي، اورولوژي، نفرولوژی، اطفال، چشم‌پزشكي، روان‌پزشکی، زنان و زايمان، داخلي، ارتوپدي، گوش ‌و حلق ‌و بيني، داخلی اعصاب، جراحی مغز و اعصاب، روماتولوژی، طب فیزیکی، عفونی، ریه، پزشکی اجتماعی هستند که به‌طور مرتب خدمات ارائه می‌دهند.
وی با اشاره به تعداد پزشکان درمانی و هیئت‌علمی این بیمارستان گفت: تعداد 92 عضو هیات علمی و درمانی در این مرکز مشغول فعالیت هستند. همچنین از این میان،37 هیئت‌علمی،27 درمانی، 28 ماده 88 و ضریب کا 5 هستند.
دکتر موسوی، ضریب اشغال بیمارستان را تا پایان اسفند 94، 87 درصد و تا پایان مهر 95، 92 درصد برآورد کرد و همچنین از تعداد بیماران بستری در این بیمارستان تا پایان سال 94 و مهر 95، تعداد اعمال جراحی انجام‌شده، مراجعین به آزمایشگاه، مراجعین به اورژانس جنرال و مراجعین به پزشکی هسته‌ای از سال 93 تا 95 از روی نمودار توضیحاتی ارائه داد.
رئیس بیمارستان بهارلو، در خصوص زیرساخت‌های موجود برای آموزش بالینی نتایج ارزشیابی کیفیت آموزشی در رشته مقاطع مختلف و نتایج ارزیابی رضایت فراگیران از کیفیت آموزشی را 80 درصد بیان کرد و در خصوص اقدامات صورت گرفته در راستای توسعه آموزش و نوآوری‌های آموزشی، رضایتمندی فراگیران از اساتید و امکانات بیمارستانی، اقدامات صورت گرفته در راستای توسعه و ارتقای کیفی امکانات رفاهی و پشتیبانی فراگیران توضیحاتی ارائه داد.
دکتر موسوی در ادامه سخنان خود با اشاره به تأسیس مرکز تحقیقات اختلالات خواب در 1392 از آن به‌عنوان ویژگی منحصربه‌فرد بیمارستان بهارلو نام برد و افزود: این مرکز متشکل از اساتید رشته‌های طب کار، نورولوژی، روان‌پزشکی، داخلی، ریه، ایمونولوژی، ژنتیک، نفرولوژی، گوش و حلق و بینی، فیزیولوژی، بیوشیمی، فلوشیپ طب خواب است.
وی انجام پروژه‌های مشترک و تفاهم‌نامه با مرکز تحقیقات پلیس راهور، دانشگاه خواجه‌نصیرالدین طوسی، دانشگاه تورنتو و همکاری با اساتید مراکز پژوهشی و دانشگاهی مختلف ازجمله دانشگاه شهید بهشتی و دانشگاه تهران و...را ازجمله فعالیت‌های شورای پژوهشی این مرکز برشمرد و گفت: حضور در کنگره‌های بین‌المللی در کشورهای ترکیه، کره جنوبی، ایتالیا، اسپانیا، اتریش، ژاپن و ارائه بیش از 30 مقاله در این کنگره‌ها، برگزاری بازآموزی و کنگره‌های ملی با موضوع طب خواب، آموزش عمومی از طریق رسانه‌های جمعی از قبیل رادیو، تلویزیون، روزنامه و شبکه‌های اجتماعی، همکاری در انتشار بیش از 50 مقاله، پروژه تحقیقاتی و پایان‌نامه در سطوح مختلف کارشناسی ارشد،phd، دکترای عمومی و تخصصی، پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، مهندسی، طب سنتی، روانشناسی، پرستاری و مامایی، ایمنی و حوادث ترافیکی و همکاری در تربیت فلوشیپ طب خواب و نیز انتشار مجله علوم خواب (iss) اولین مجله بین‌المللی در حوزه خواب در خاورمیانه از فعالیت‌های این مرکز به شمار می‌آید.
دکتر موسوی، نیاز به اعضای هیات علمی در بخش جراحی عمومی، بخش اورژانس و داخلی برای بالا بردن کیفیت آموزش در این بخش‌ها را از چالش‌های موجود در این بیمارستان عنوان کرد و گفت: برای بالا بردن کیفیت آموزش در بخش‌های زنان و داخلی و اورژانس به دستیار سال یک نیاز داریم و همچنین برای استفاده بهینه از اعضای هیات علمی موجود از مسئولین دانشگاه درخواست داریم بخش اطفال این بیمارستان را راه‌اندازی و فعال کنند.
وی با اشاره به راه‌اندازی کلينيک پيشگيري و ارتقاء و سلامت بيمارستان بهارلو، گفت: این کلینیک بر اساس طرح ارزیابی و کاهش خطر بروز بیماری‌های قلبی و دیابت در جمعیت مناطق 16 و 17 تهران طراحی و از اسفند 93 برای انجام کارهای زیرساخت و به‌صورت پایلوت در بیمارستان بهارلو مستقر شد که تاکنون 700 نفر مراجعه‌کننده با حدود 2000 مراجعه داشته و 100 درصد مرحله پایلوت انجام‌شده و در حال تدوین گزارش نهایی است.
دکتر موسوی، متوسط اقامت بیمار بستری در اورژانس را 12 ساعت، در بخش ویژه 7 روز، در بخش‌های عادی 4 روز و همچنین میزان عفونت بیمارستانی را 3.5 درصد، میزان مورتالیته کلی بیمارستان را 1.04 درصد و تعداد مورتالیته مادر در 5 سال اخیر را صفر درصد عنوان کرد.
وی افزود: طبق بررسی‌های انجام‌شده، میزان رضایتمندی بیماران از خدمات بیمارستانی در ارائه خدمات پزشکی 91.94 درصد، خدمات پرستاری 93.91 درصد، خدمات اداری 95.95 درصد و خدمات رفاهی 83.22 درصد است.
دکتر موسوی در خصوص کمیته‌های برگزارشده در بیمارستان، پوشش حرفه‌ای، میزان پذیرش بهداشت دست در بخش‌های بیمارستان در شش‌ماهه اول سال 95، عملکرد بیمارستان در آموزش به بیمار در 6 ماهه اول سال نیز به تفکیک، توضیحاتی ارائه داد.
رئیس بیمارستان بهارلو، آزمایشگاه، پاتولوژی، دیالیز، اورژانس، تصویربرداری، تراکم استخوان، سنگ‌شکن، فیزیوتراپی و پزشکی هسته‌ای را از بخش‌های بالینی برون‌سپاری شده این بیمارستان عنوان کرد که با تعرفه‌ی دولتی و نظارت مسئولین بیمارستان خدمات درمانی ارائه می‌کنند.
دکتر موسوی بابیان اینکه، داروخانه بیمارستان بهارلو در دو واحد بستری و سرپایی به بیماران خدمت ارائه می‌کند، اظهار کرد: در واحد بستری، داروها و تجهیزات مصرفی بیماران در بخش به‌صورت روزانه و به تفکیک هر بیمار تحویل می‌شود همچنین فارماکوپه دارویی بیمارستان با همکاری پزشکان، تدوین‌شده و هرسال بازنگری می‌شود. فارماکوپه دارویی در هر بخش به‌صورت مجزا در فایل الکترونیک در دسترس پزشکان قرار دارد و هر پزشک در صورت نیاز به آن فایل مراجعه می‌کند. درصورتی‌که داروی تجویزشده پزشک در لیست وجود نداشته باشد، فرمی تحت عنوان درخواست داروی خارج از فارماکوپه توسط پزشک مربوطه پر می‌شود و به داروخانه ارسال می‌شود و بعد از ارائه در کمیته دارو برای پزشک تهیه و در صورت تائید کمیته، به فارماکوپه اضافه می‌شود.
وی داروهای دیمرکاپرول، هپارین، آلبومین، مورفین، دیماوال، پنتوپرازول، سیپروفلوکساسین، IV IG، رتپلاز و سرم سدیم کلراید را ده داروی پرهزینه بیمارستان در سال 95 عنوان کرد و گفت: پروتکل‌های دارویی ابلاغی از سوی معاونت غذا و دارو، برای سه داروی پرمصرف (پنتوپرازول تزریقی، آلبومین و استامینوفن تزریقی) در بیمارستان اجرایی شده و مصرف این سه دارو کاهش‌یافته است. همچنین مسئول فنی داروخانه، به‌صورت ماهیانه داروهای ضروری و تجهیزات موجود در بخش، ترالی کد و داروهای موجود در باکس بیماران را بررسی می‌کند.
دکتر موسوی، نداشتن فضای استاندارد انبار، کم بود فضا، کم بودن فضا در داروخانه سرپایی بیمارستان منجر به عدم پذیرش دانشجویان داروسازی جهت آموزش شده، مشکلات سیستم HIS که منجر به نداشتن آمار و درنهایت عدم برنامه‌ریزی مدیریتی در برخی خدمات می‌شود و کم بودن تعداد گزارش‌ها مربوط به خطاهای پزشکی و عوارض جانبی داروها را از مشکلات موجود در داروخانه‌ی بیمارستان خواند و از مسئولین دانشگاه در رفع این مشکلات یاری خواست.
وی همچنین، راه‌اندازی بخش اطلاع‌رسانی دارویی سموم DPIC، افزایش تعداد داروسازان بیمارستانی در بخش‌ها، شرکت در ژورنال کلاب های بیمارستان، اجرای پروتکل تجهیزات مصرفی جهت کنترل هزینه‌ها، انجام DUE جهت بررسی مصرف منطقی داروها، ادامه برگزاری کلاس‌های آموزشی جهت پرستاران و پزشکان، تدوین فارماکوپه تجهیزات مصرفی بیمارستان و راه‌اندازی بخش مراقبت‌های دارویی را از اقدامات انجام‌شده بیمارستان بهارلو برشمرد.
دکتر موسوي در خصوص چالش‌های درآمد و بیمه گری، چالش‌های امور مالی نیز به ارائه توضیحات مفصلی پرداخت.
وی در خصوص وضعیت موجود فاضلاب بیمارستان بهارلو و همچنین راهکارهای ارتقای آن نیز توضیحاتی ارائه داد و گفت: باوجود بی‌خطر کردن پسماندهای عفونی و سفتی باکس‌ها و همچنین کلیه پسماندهای غیر عفونی بیمارستان توسط شهرداری عفونی در نظر گرفته‌شده و با نرخ عفونی محاسبه می‌شود.
دکتر موسوی ادامه داد: به علت رعایت نکردن بیمار و همراه بیمار امکان تفکیک پسماندهای عفونی و غیر عفونی به‌صورت صد در صد امکان‌پذیر نیست و چون یک شرکت مورد تائید برای پسماندهای شیمیایی و دارویی با نرخ بالا وجود دارد در این زمینه بیمارستان با مشکلات فراوانی همراه است که می‌طلبد با توافق و تعامل معاونت بهداشت با سازمان محیط‌زیست و شهرداری جهت قبول پسماندهای عفونی بی‌خطر شده به‌عنوان پسماند غیر عفونی و عادی، کاهش نرخ پسماندهای غیر عفونی و عادی، پذیرش سازمان محیط‌زیست و شهرداری به‌عنوان عامل پاسخگوی کلیه پسماندهای بیمارستان و عدم وجود قوانین یکسان در تبیین پسماندهای عفونی به رفع این معضلات کمک شود.
رئیس بیمارستان بهارلو، یکسان‌سازی بانک‌های اطلاعاتی، تصحیح ساختار برنامه HIS در برنامه‌نویسی و بانک اطلاعاتی، یکسان‌سازی برنامه‌های کاربردی و قابلیت‌های سیستم‌های اطلاعات بیمارستانی در تمامی مراکز و نظارت دقیق‌تر و کامل‌تر دانشگاه بر برنامه‌های سیستم‌های اطلاعات بیمارستانی را از راه‌کارهای ارتقای HIS در این بیمارستان عنوان کرد
وی با اشاره به موقعیت جغرافیایی و جمعیتی، بیمارستان بهارلو را تنها مرکز دارای اورژانس و بخش مسمومیت در دانشگاه علوم پزشکی تهران که آموزشی خواند و گفت: این بیمارستان تنها مرکز دارای کلینیک اختلالات خواب و مرکز تحقیقات خواب کشور، تنها مرکز دارای درمانگاه طب کار دانشگاه، تنها بیمارستان تقدیر شده از سازمان بهداشت جهانی (WHO) در منطقه مدیترانه شرقی در حیطه ایمنی بیمار در دانشگاه علوم پزشکی تهران، بیمارستان منتخب در اجلاس سراسری نماز، بیمارستان دارای مجهزترین اسکیل لب در دانشگاه علوم پزشکی تهران و دومین بیمارستان قدیمی دانشگاه با قدمت 77 ساله است.
وی همچنین بیشترین تعداد برون‌سپاری، بالاترین نسبت تخت‌های ویژه به تخت‌های بیمارستان، بیشترین تعداد زایمان، بیشترین تعداد مراجعین به اورژانس، بالاترین نسبت پذیرش بیماران بیمه‌شده و بالاترین تعداد نیروی انسانی جوان در کادر پرستاری در سطح دانشگاه را مختص بیمارستان بهارلو دانست.
دکتر موسوی بابیان انتظارات و درخواست‌های بیمارستان بهارلو از ستاد دانشگاه گفت: تسهیل جذب نیروی انسانی با توجه به درحال‌توسعه بودن بیمارستان، امکان به‌کارگیری نیروهای کوتاه‌مدت (شرکتی طرف قرارداد با بیمارستان) در مواردی که پرسنل نیاز به مرخصی‌های استعلاجی طولانی‌مدت و یا بدون حقوق دارند، ایجاد اختیار برای بیمارستان جهت انتخاب و معرفی نیروهای موردنیاز در مرحله قبل از جذب دانشگاه، امکان نظارت مستقیم بر نیروهای نگهبانی از طریق تفویض اختیار به مدیریت بیمارستان، ایجاد بانک اطلاعاتی پزشکان متخصص ماده 88 به‌منظور تسهیل در تأمین نیازهای تخصصی بیمارستان‌ها، توسعه‌ی فضای فیزیکی، ایجاد امکاناتی جهت آموزشی نمودن بخش‌های جراحی، اطفال اورژانس و بیهوشی و همچنین رفع مشکلات درون‌سازمانی بیمارستان از درخواست‌های ما است که امیدواریم با توجه به‌ویژه بودن موقعیت این بیمارستان مسئولین دانشگاه به آن‌ها جامعه عمل بپوشانند.
پس از ارائه گزارش رييس بیمارستان، مدير و ديگر مسئولين بيمارستان بهارلو و اعضاي هیئت‌رئیسه به بيان راهكارها و نقطه نظرات خود براي رفع چالش‌های اين بيمارستان پرداختند.

جمع‌بندی رییس دانشگاه
دکتر جعفریان رییس دانشگاه، بیمارستان بهارلو را بیمارستانی فعال، پرکار و پویا خواند و گفت: این بیمارستان علی‌رغم محدودیت فضا، ازلحاظ ظاهری تغییر بسیار جدی داشته و به دلیل موقعیت جغرافیایی ویژه، پس از بیمارستان ضیائیان، اورژانس پر مراجعه‌ای هم دارد.
وی بحث آموزشی شدن بیمارستان بهارلو را یکی از مهم‌ترین مباحث مطرح در دانشگاه عنوان کرد و گفت: باید سیاست‌گذاری ما بر اساس Undergraduate و برنامه‌ریزی طوری باشد که Undergraduate آموزش ببیند و ممکن است این برنامه ریزی، هیئت‌علمی نخواهد و با تعدادی متخصص درمانی این کار را انجام دهید.
رئیس دانشگاه ادامه داد: وقتی اشکالات و ایرادات مطرح می‌شود به این معنی نیست که کار نمی‌کنیم بلکه بیشتر از ظرفیتمان کار می‌کنیم ولی مشکل این است که فقط کافی است مشکل کوچکی مثل فوت یک مادر اتفاق بیفتد تا همه زیر سؤال برویم و باید پاسخگو باشیم و چون سیستم بهداشت و درمان و همچنین پزشکی در بخش دولتی به‌طور خاص زیر ذره‌بین جامعه است باید دقت کافی داشته باشد. نباید با یک بی‌توجهی کوچک اجازه دهیم کار صادقانه ما زیر سؤال برود
دکتر جعفریان در خصوص قطعه زمینی که بنا بوده از چند سال گذشته در اختیار بیمارستان بهارلو قرار گیرد نیز توضیحاتی ارائه داد و گفت: چون دولت امکان تامین بودجه پروژه بیمارستانی ندارد به همین دلیل هیچ توقفی در خدماتی که در بیمارستان‌های ما ارائه می‌شود نباید صورت بگیرد.
وی رسیدگی به درخواست راه‌اندازی بخش کودکان را به معاونت درمان، راه‌اندازی بخش مراقبت‌های دارویی و افزایش نیرویی درمانی را به معاونت توسعه دانشگاه سپرد.
دکتر جعفریان در ادامه سخنان خود گفت: از اینکه معاونت آموزشی و پژوهشی بیمارستان بهارلو یکی هستند قابل‌تحسین است چون بازدهی بهتری دارند.
وی در خصوص مشکل پسماند بیمارستان بهارلو از دکتر علی پور و دکتر شریعتی معاونت بهداشت دانشگاه خواست که به آن رسیدگی کنند و تأکید کرد که در این خصوص با شهرداری و مراکز ذی‌ربط وارد مذاکره شوند و این معضل را رفع کنند.
رئیس دانشگاه خاطرنشان کرد: درخواست راه‌اندازی بخش روان‌پزشکی که از سوی وزارت بهداشت بوده احتمالاً با مخالفت‌هایی همراه خواهد بود چون این مورد در بیمارستان امام خمینی نیز اتفاق افتاد که البته پس از راه‌اندازی و مشاهده‌ی فواید بسیار، دیگر تقریباً کسی مخالفتی ندارد قطعاً راه‌اندازی بخش روان‌پزشکی غیر سایکوتیک در این بیمارستان ثمرات فراوانی خواهد داشت.
دکتر جعفريان در پايان سخنان خود از تلاش مسئولان و کارکنان بيمارستان بهارلو قدرداني کرد.
خبرنگار: مقدم 
عکس: جمشيد ربيعي 

 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,گروه خبری RSS,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 63679
فریبا  مقدم
تهیه کننده:

فریبا مقدم