• تاریخ انتشار : 1402/08/11 - 10:47
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 809
  • زمان مطالعه : 12 دقیقه

سخنرانی رئیس و معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران در دو رویداد بین‌المللی کنسرسیوم مراکز آموزش عالی پزشکی کشورهای عضو سازمان همکاری‌های شانگهای و کنفرانس جهانی آموزش عالی چین

دکتر حسین قناعتی، رئیس و دکتر محمدحسین آیتی، معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران، در نشست کنسرسیوم مراکز آموزش عالی پزشکی کشورهای عضو سازمان همکاری‌های شانگهای و همچنین در کنفرانس و نمایشگاه جهانی آموزش‌ عالی بین‌المللی چین، شرکت و سخنرانی کردند و در ادامه این سفر، ضمن بازدید از دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و تحقیقانی شهر پکن، در راستای اهداف و توسعه برنامه‌های بین‌المللی سازی دانشگاه، با مسئولان آن‌ها دیدار و گفتگو کردند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بین‌الملل، این دو رویداد بین‌المللی، به‌صورت هم‌زمان از 5-8 آبان 1402 (27 الی 30 اکتبر 2023) در شهر پکن پایتخت چین برگزار شد.
دانشگاه‌هایی از سراسر جهان ضمن حضور در این گردهمایی‌های بین‌المللی، به معرفی فعالیت‌ها و دستاوردهای خود پرداختند.
کنفرانس و نمایشگاه جهانی آموزش‌ عالی بین‌المللی چین، جمعه 5 آبان 1402، در سه پانل برگزار شد که در یکی از پانل‌ها، دکتر محمدحسین آیتی به‌عنوان مدیر پانل و دکتر حسین قناعتی با موضوع " مدل آموزش علوم پزشکی در جمهوری اسلامی ایران" به‌عنوان سخنران پانل، در این گردهمایی حضور داشتند.
دکتر قناعتی ضمن توضیح مدل آموزش علوم پزشکی در ایران، این مدل آموزشی را تلفیق‌شده با بالین معرفی کرد و اظهار داشت که این روش آموزشی، در افزایش کیفیت آموزش پزشکی به دانشجویان بسیار مؤثر است.
بخشی از سخنرانی رئیس دانشگاه در این پانل، به معرفی و ارائه توضیحات درباره موفقیت‌های اخیر دانشگاه در آموزش پزشکی اختصاص یافت.
دانشگاه علوم پزشکی تهران در بخش نمایشگاهی این رویداد بین‌المللی نیز حضور فعال داشت و سید محمدرضا سید حسنی، کارشناس اداره جذب و بازاریابی بین‌المللی معاونت بین‌الملل دانشگاه، ضمن حضور در بخش نمایشگاهی و تجهیز و آماده‌سازی غرفه دانشگاه علوم پزشکی تهران، به معرفی دانشگاه و دستاوردهای آن به بازدیدکنندگان پرداخت.
دکتر قناعتی، رئیس دانشگاه، پس از ارائه سخنرانی در بخش علمی این کنفرانس جهانی، با همراهی دکتر آیتی، از غرفه دانشگاه در بخش نمایشگاهی، بازدید کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن این بازدید با دکتر اسماعیل مهریار، رایزن علمی جمهوری اسلامی ایران در پکن دیدار و درباره ادامه فعالیت‌ها و همکاری‌ها گفتگو کرد.
در روز دوم برنامه‌های این سفر، شنبه 6 آبان 1402، رئیس و معاون بین‌الملل دانشگاه برای دومین بار پس از عضویت، در نشست کنسرسیوم مراکز آموزش عالی پزشکی کشورهای عضو سازمان همکاری‌های شانگهای (Medical Institution Consortium of Shanghai Cooperation Organization) به میزبانی دانشگاه طب چینی پکن حضور یافتند.
دکتر قناعتی در سخنرانی خود برای مسئولان دانشگاه‌های علوم پزشکی زیرمجموعه سازمان همکاری‌های شانگهای، بر ضرورت توجه جدی به موضوع طب سنتی در این کشورها و موضوع بیماری‌های غیر واگیر که از معضلات مشترک در همه کشورها است؛ تأکید کرد.
دکتر قناعتی در سخنان خود اظهار داشت: به‌عنوان رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران به اطلاع می‌رسانم که دانشگاه علوم پزشکی تهران بر اساس طراحی نظام سلامت ایران، فقط مسئول آموزش و پژوهش نیست، بلکه درمان چهار میلیون نفر از مردمی که در جنوب شهر تهران زندگی می‌کنند به عهده این دانشگاه است.
وی ضمن اشاره به قدمت یک‌صد و هشتادساله دانشگاه علوم پزشکی تهران، این دانشگاه را به‌عنوان بزرگ‌ترین، قدیمی‌ترین و مدرن‌ترین دانشگاه غرب خاورمیانه معرفی کرد و افزود: این دانشگاه بیش از یک‌صد مرکز تحقیقاتی دارد که یکی از آن‌ها مرکز تحقیقات طب سنتی است.
دکتر قناعتی بیان داشت: دانشگاه ما اقدامات بسیار مهمی ازجمله انجام بیش از بیست هزار پیوند مغز استخوان، کبد، قلب، کلیه و سایر اعمال جراحی پیوند اعضا را انجام می‌دهد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: ما می‌دانیم که سلامت چهار جزء جسمی، روانی، اجتماعی و روحی دارد و هدف همه ما در نظام سلامت، تفکر به خوب بودن و حس خوب بودن مردم است و بنابراین نه‌فقط سلامت فیزیکی، بلکه سایر جنبه‌های سلامت را باید برای آن‌ها به دست بیاوریم.
وی درباره طب سنتی و طب مدرن به‌عنوان راه‌های تأمین سلامت مردم افزود: برای ما مهم نیست که این مهم، یعنی تأمین سلامت و حس خوب بودن مردم از چه راهی به دست بیاید؛ از راه طب سنتی باشد یا طب مدرن، تفاوتی ندارد.
وی ادامه داد: طب سنتی مسئله مهمی است که اخیراً سازمان بهداشت جهانی توجه زیادی به آن نشان داده است و با طب سنتی می‌توانیم هزینه‌های پایان‌ناپذیر نظام سلامت را کاهش دهیم.
دکتر قناعتی با بیان قدمت هزارساله طب سنتی در چین، هند، ایران، استرالیا، آفریقا، آمریکای جنوبی و مناطق تحت پوشش آمازون (طب سنتی آمازون) بیان داشت: تقبل و توجه مردم به طب سنتی نشانگر آن است که این شاخه از طب می‌تواند نقش مهمی در سلامت داشته باشد و بیش از 70 درصد مردم استرالیا و بیش از 50 درصد مردم ایران، به طب سنتی توجه خاص دارند و این طب برای آن‌ها جالب و جذاب است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران نبود سیستم‌های مدرن تحقیقاتی در سالیان قبل، برای تأمین شواهد تحقیقاتی کافی، در حمایت این رشته از پزشکی را، موجب چالش در طب سنتی دانست و تصریح کرد: اگر مجدداً بر روی طب سنتی تحقیق و مرور کنیم شاید بتوانیم شواهد بیشتری را برای این کار به دست بیاوریم.
دکتر قناعتی اظهار داشت: ما می‌دانیم که طب سنتی ایران بسیار مورد توجه جهانیان بوده و تا قرن هجدهم، کتاب‌های ابوعلی سینا در دانشگاه‌های مهم اروپا تدریس می‌شد.
وی افزود: ایران دارای هشت هزار گونه گیاهی است که دو هزار گونه آن مربوط به گیاهان پزشکی است.
وی اظهار داشت: ما در ایران دانشکده طب سنتی مستقلی داریم و در مورد آموزش طب سنتی در رشته پزشکی عمومی توجه خاص داریم و امیدواریم در آینده بتوانیم این مسئله را به‌صورت علمی گسترش دهیم.
دکتر قناعتی ترکیب طب سنتی نقاط مختلف جهان را بسیار کمک‌کننده دانست و از آمادگی دانشگاه علوم پزشکی تهران برای همکاری و تعامل با دانشگاه طب چینی پکن که هفت میلیارد دلار برای ساخت دانشگاه جدید طب سنتی در منطقه جنوبی پکن هزینه کرده است؛ خبر داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره کنترل بیماری‌های غیر واگیر نیز اظهار داشت: برای کنترل بیماری‌های مهم غیر واگیر ازجمله چاقی، دیابت و فشارخون که در طب سنتی برای آن‌ها روش‌هایی وجود دارد؛ حاضر به برنامه‌ریزی تحقیقاتی و اجرایی هستیم.
دکتر قناعتی گسترش کلینیک‌های طب سنتی، آموزش، تحقیق، نوآوری و گسترش فعالیت‌های فرهنگی برای گسترش طب سنتی را از مسائل قابل توجه دانست و همچنین برای رفع مقاومت طب مدرن و برخی از دانشمندان طب مدرن در رابطه با طب سنتی، پیشنهاد همکاری‌های بین‌المللی برای انجام آزمایش‌های بالینی کنترل‌شده دو سو کور (Double Blind Controlled Clinical Trials) و یا سایر روش‌های تحقیقاتی برای اثبات یا رد روش‌های سنتی را مطرح کرد.
وی ضمن بیان تجربه بسیار بالای دانشگاه علوم پزشکی تهران در سایر ابعاد پزشکی و سلامت، در ادامه سخنان خود، از آمادگی این دانشگاه برای هرگونه همکاری در زمینه فعالیت‌های آموزشی مشترک، تبادل استاد، تبادل دانشجو، انجام برنامه‌های تحقیقاتی مشترک و استفاده از گرنت های تحقیقاتی متقابل، چاپ مقالات در مجله‌های یکدیگر، چاپ مقالات و انجام تحقیقات به‌صورت مشترک و تنظیم کنفرانس دانشگاهی و راهنمایی‌های بالینی مشترک با دانشگاه‌های جهان خبر داد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در پایان اظهار داشت: امیدوارم این نشست، به‌تدریج مقدمه‌ای برای همکاری بین سایر بخش‌های پزشکی ازجمله رشته‌های داخلی، جراحی، علوم پایه و تمام ابعاد طب باشد، زیرا این امر می‌تواند کمک‌کننده باشد که در کنار طب مدرن منشأ گرفته از غرب؛ کشورهای مستقل از غرب هم بتوانند منشأ اثر باشند و در تعامل با طب غربی به‌صورت مستقل بتوانند کارهای مشترک خوبی را انجام دهند و موانعی چون تحریم‌های اقتصادی بر نظام سلامت را کاهش دهند و به‌این‌ترتیب موجب ایجاد عدالت در ارائه خدمات مدرن پزشکی و افزایش سرعت رشد پزشکی در جهان شوند.
در پایان این گردهمایی، مقرر شد دانشگاه علوم پزشکی تهران پیشنهادها خود در موضوعات طب سنتی و بیماری‌های غیر واگیر را به دبیرخانه کنسرسیوم ارسال نماید تا برخی پروژه‌ها با محوریت دانشگاه علوم پزشکی تهران، در دانشگاه‌های عضو این کنسرسیوم اجرا شود.
حضور نمایندگان دانشگاه در این نشست، پیرو موفقیت ایران در عضویت رسمی و دائم سازمان همکاری‌های شانگهای و متعاقب آن، پیرو اعلام آمادگی دانشگاه علوم پزشکی تهران برای عضویت در کنسرسیوم مراکز آموزش عالی پزشکی کشورهای عضو سازمان همکاری‌های شانگهای و موافقت با این درخواست پس از بررسی‌های انجام‌شده؛ صورت پذیرفت.
دانشگاه علوم پزشکی تهران پس از موافقت با درخواست عضویت دانشگاه، برای اولین بار، در آبان ماه سال گذشته، به‌صورت مجازی موفق به حضور در نشست کنسرسیوم مراکز آموزش عالی پزشکی کشورهای عضو سازمان همکاری‌های شانگهای شده بود.
در ادامه رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با رئیس دانشگاه طب چینی پکن، طی نشستی با موضوع همکاری‌های دو دانشگاه در حوزه طب سنتی دیدار و گفتگو کرد.
در این نشست چهار مسیر همکاری در حوزه طب سنتی ازجمله همکاری‌های آموزشی، برگزاری دوره‌های مشترک منتهی به مدرک، همکاری در برگزاری دوره‌های کوتاه‌مدت و همکاری مشترک در حوزه‌های پژوهشی مطرح شد و مورد بررسی قرار گرفت.
در پایان این جلسه، رئیس دانشگاه طب چینی پکن درباره خدمات بالینی و سرمایه‌گذاری برای راه‌اندازی مرکز درمانی با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران در ایران، با هدف ارائه خدمات طب سنتی تلفیقی اظهار علاقه‌مندی کرد.
در روز یک شنبه 7 آبان 1402 نیز دکتر قناعتی و دکتر آیتی، از دو شرکت مستقر در پارک علم و فناوری جونگ گوآن سون (Zhung Guan Cun) شهر پکن بازدید کردند.
پارک علم و فناوری جونگ گوان سون بزرگ‌ترین و اولین پارک علمی و فناوری چین است که مساحت بسیاری از شهر پکن را در برمی‌گیرد و مورد حمایت ویژه کشور چین است.
شرکت‌های مطرح چینی همچون شرکت لنوو، در این پارک علم و فناوری ایجادشده و به رشد، توسعه و تولید محصول رسیده‌اند.
شرکت داروسازی که دکتر قناعتی و دکتر آیتی از آن بازدید کردند؛ از شرکت‌های مستقر در این پارک علم و فناوری است که در طول حضور و شروع به کار هفت‌ساله خود در این مجموعه، موفق به تولید مکمل‌های تغذیه‌ای برای مادران، کودکان و بزرگ‌سالان و همچنین تولید محصول در زمینه پوست و مو شده است.
از نکات جالب توجه این شرکت دارویی دانش‌بنیان، مجموع فروش سه میلیارد یوآن چینی در این 7 سال و با وجود وقفه فروش در دوران پاندمی کرونا بود؛ که این میزان فروش برای یک شرکت دانش‌بنیان مستقر در پارک علم و فناوری موفقیت بزرگی محسوب می‌شود.
دیگر موضوع مورد اهمیت درباره این شرکت داروسازی، انعقاد قرارداد پنج‌ساله با دانشگاه طب چینی پکن و در ذیل این قرارداد، حمایت مالی تعدادی از اساتید و پروژه‌های پژوهشی این دانشگاه، با هدف انجام پژوهش‌های منتهی به تولید محصول در این شرکت دانش‌بنیان و تقسیم منافع و مالکیت معنوی محصولات تولیدشده در موضوع طب سنتی با دانشگاه طب چینی پکن بود.
برنامه بازدید دوم رئیس و معاون بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران، یکی از شرکت‌های تابعه پارک علم و فناوری جونگ گوآن سون بود که با استفاده از حمایت دولتی، در موضوع گردآوری ایده‌های فناورانه از تمام جهان، به‌خصوص ایده‌های مطرح‌شده از سوی جوانان و جذب سرمایه‌گذار برای ایده‌های برگزیده، فعالیت می‌کند و یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان به وجود آمده از "پروژه مشعل" (Torch project) است.
این شرکت پس از جمع‌آوری ایده‌های فناورانه در قالب مسابقه‌ای بین‌المللی، آن‌ها را ثبت نموده و ایده‌های برتر را با حمایت "پروژه مشعل"، به‌سوی تولید محصول و خلق ثروت هدایت می‌کند.
در رویداد سال گذشته این شرکت دانش‌بنیان، از یک‌صد و بیست کشور، ایده‌های فناورانه، به این مسابقه بین‌المللی ارسال‌شده بود.
پروژه مشعل، توسط وزارت علوم کشور چین اجرا می‌شود و این پروژه از پارک‌های علم و فناوری، شرکت‌های دانش‌بنیان، نوآور و کارآفرین حمایت می‌کند.
در پی بازدید از این شرکت فناور، نشستی با حضور دکتر قناعتی، دکتر آیتی و مسئولان این شرکت برگزار شد که طی آن پروژه پارک علمی و فناوری شهید سلیمانی، توسط رئیس دانشگاه معرفی شد و امکان همکاری و تبادل علم و تجربه برای شرکت‌های چینی و شرکت‌های ایرانی فناور، با هدف تولید محصولات مشترک توسط دو کشور مطرح و مورد بررسی و گفتگو قرار گرفت.
در پایان این نشست، نقشه اجرایی این همکاری پیش‌بینی و مقرر شد اساتیدی که دارای ایده‌های خلاقانه و نوآور هستند در مسابقات جهانی این‌چنینی شرکت کرده و از حمایت‌های مالی بین‌المللی برخوردار شوند.
سازمان همکاری‌های شانگهای در سال 1966 توسط رهبران چین، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان و تاجیکستان، با هدف برقرار کردن موازنه قدرت در برابر نفوذ آمریکا و ناتو به نام شانگهای پنج، پایه‌گذاری شد و بعد از پیوستن ازبکستان به آن، سازمان همکاری شانگهای نام گرفت.
سازمان همکاری شانگهای رسماً در ۱۵ ژوئن ۲۰۰۱ میلادی تأسیس و دفتر مرکزی آن در چین ایجاد شد.
جمهوری اسلامی ایران در سال ۲۰۰۵ و چهار سال بعد از تشکیل رسمی این سازمان به همراه هند و پاکستان عضو ناظر سازمان همکاری شانگهای شد و در سال 2006 میلادی درخواست عضویت دائم در این سازمان را مطرح کرد.
عضویت دائم ایران، در بیست و یکمین اجلاس سران سازمان همکاری شانگهای در ۲۶ شهریور ۱۴۰۰ مورد پذیرش اعضای این سازمان قرار گرفت و یادداشت تعهدات عضویت دائم ایران در سازمان همکاری شانگهای نیز ۲۳ شهریور ۱۴۰۱ در سمرقند امضا شد.

 

  • گروه خبری : معاونت بین الملل دانشگاه
  • کد خبر : 250304
الهام رضازاده
تهیه کننده:

الهام رضازاده

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *