• تاریخ انتشار : 1395/01/26 - 14:52
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 3085
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

سمپوزیوم ملی مدل‌های طرح تحول نظام سلامت برگزار شد

سمپوزیوم ملی مدل‌های طرح تحول نظام سلامت به منظور تحلیل نظام‌های سلامت انگلستان، استرالیا، ترکیه و تایلند و همچنین بررسی چالش‌ها، تجربیات و تحلیل طرح تحول نظام سلامت ایران برگزار شد.

گالری عکس
این سمپوزیوم به همت مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان و با هدف معرفی بلوک‌های نظام سلامت و آشنایی با طرح تحول نظام سلامت ایران 26 تا 27 فروردین 95 در تالار ابن سینا برگزار شد.
در روز نخست، دکتر حریرچی قائم مقام وزیر و معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، به بیان دیدگاه‌های مختلف نسبت به وضعیت نظام سلامت پرداخت و تاکید کرد: نظراتی که ارائه می‌شود باید مستند و مبتنی بر شواهد علمی باشد.
رییس سمپوزیوم به تشریح شاخص‌های توسعه یافتگی  کشور و نظام سلامت براساس برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) پرداخت و گفت: در شاخص توسعه انسانی، ایران امتیاز 742 هزارم از یک را دارد به این ترتیب در طبقه بندی کشورهای با توسعه انسانی بالا قرار گرفته است و از بین 187 کشور دنیا در رتبه 76 است.
وی ایران را هجدهمین کشور بزرگ دنیا دانست و افزود: از لحاظ  مجموع درآمد اقتصادی هفدهمین کشور ولی از نظر سرانه، نود و پنجمین کشور دنیا هستیم.  
دکتر حریرچی با اشاره به سه مؤلفه تأثیر گذار در شاخص توسعه انسانی  (Human Development Index) شامل  سلامت (طول عمر باکیفیت)، آموزش و استانداردهای زندگی گفت: براساس گزارش منتشر شده از سال‌های 1980 تا 2012، شاخص توسعه انسانی ایران 67 درصد و به طور متوسط در سال 1.6 درصد رشد داشته است این درحالی است که کشورهای سطح بالا که ایران در طبقه بندی آنها جای دارد سالانه به طور متوسط 0.73 درصد پیشرفت داشته‌اند. به این ترتیب در 32 سال اخیر ایران از کشورهای هم گروه خود 2.1 و از کشورهای کل دنیا 2.3 برابر بیشتر رشد داشته است.
قائم مقام وزیر، تصریح کرد: در شاخص مرگ و میر کودکان زیر 5 سال، از 174 در هزار کودک زیر 5 سال به شاخص 17 در هزار رسیده‌ایم و این جز سریع‌ترین شاخص‌هایی بود که در دنیا بهبود یافته است.
وی با اشاره به رشد سریع کشور در شاخص تولیدات علمی گفت: از لحاظ تولید علم در رتبه 17 تا 15 دنیا  ولی از نظر نوآوری و استفاده از محصولات علمی جز کشورهای 115 تا 124 هستیم.
دکتر حریرچی به تشریح تاریخچه سیستم بهداشتی درمانی کشور از طب سنتی تا نظام فعلی پرداخت و گفت: با شکل گیری انقلاب اسلامی شاخص‌های اقتصادی و اجتماعی بهتر شد و توزیع خدمات بهداشتی و درمانی از چند شهر بزرگ به مناطق محروم گسترش یافت.
دکتر حریرچی به بیان دلایل کاهش میزان مراجعه مردم به پزشکان عمومی و تخصصی و استفاده از خدمات بستری در سال 91 و 92 پرداخت و گفت: در طول یک سال، سرانه بار مراجعه به پزشک عمومی 8 درصد، متخصص 3 تا 4 درصد و میزان  بستری 2 درصد کاهش پیدا کرد و دلیل آن افزایش قیمت دلار و وضعیت نابسامان مالی خانوارها بود که مردم مجبور بودن برای جبران آن از خدمات بهداشتی و درمانی و تفریحی خود صرف نظر کنند.
معاون کل وزارت بهداشت با تاکید براینکه برای ارزیابی طرح تحول سلامت همه جوانب آن را باید در نظر بگیریم افزود: این مدل بر مبنای پوشش همگانی سلامت سازمان بهداشت جهانی طراحی شده است و اقداماتی که تا کنون صورت گرفته جزئی از کار عظیمی است پیش رو داریم.
دکتر حریرچی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه 40 درصد مردم از هیچ یک از خدمات دندانپزشکی استفاده نمی‌کنند افزود: 22 تا 28 درصد پرداخت از جیب مردم به خدمات دندانپزشکی اختصاص می‌یابد در حالی که 19 تا 23 درصد از پرداختی آنان مربوط به خدمات بستری است.
وی افزود: در حال حاضر شاخص پوسیدگی دندان در سنین 30 تا 40 سال، 13.5 درصد است و 84 درصد افراد 65 سال دندان‌های خود را به طور کامل از دست داده‌اند.
قائم مقام وزیر، با اشاره به برنامه طرح تحول سلامت برای بهبود شاخص پوسیدگی دندان گفت: از طریق ترویج اصول بهداشت دهان و دندان در کودکان و رساندن هزینه بخشی از خدمات دندانپزشکی به بودجه خانواده‌ها می‌توانیم سلامت دهان و دندان نسل آینده را تضمین کنیم.
در ادامه، نیکو آخوندی دبیر کل مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان، با با تاکید بر ضرورت برگزاری این سمپوزیوم برای دانشجویان گفت: دانشجویان باید با سیستمی در آن به ارائه خدمت می‌پردازند بیشتر آشنا شوند.
وی افزود: هدف اصلی ما فرهنگ‌سازی نقد منصفانه است تا دانشجویان علاوه بر انتقاد صریح بتوانند راهکار نیز ارائه دهند.
توضیح اینکه این سمپوزیوم با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشکده بهداشت دانشگاه، حوزه قائم مقام وزیر در امور بین‌الملل و بیمه سلامت برگزار شد و در روز دوم آن سه کارگاه آموزشی رویکرد منابع تدوین نظام‌های مالی سلامت، حاکمیت در نظام سلامت و روش‌های ارزیابی و پایش نظام‌های سلامت در راستای مشارکت فعال دانشجویان در امر یادگیری در نظر گرفته شد.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: جمشید ربیعی

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 59390
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی