• تاریخ انتشار : 1401/02/18 - 19:24
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 543
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

قدردانی وزارت بهداشت از برنامه های کنترل عفونت بیمارستان شریعتی به مناسبت روز جهانی بهداشت دست

دکتر حسن واعظی مدیرکل مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت، به مناسبت روز جهانی بهداشت دست با مسئولان بیمارستان شریعتی و اعضای کمیته کنترل عفونت این بیمارستان دیدار و ازآنان قدردانی کرد.

قدردانی وزارت بهداشت از برنامه های کنترل عفونت بیمارستان شریعتی به مناسبت روز جهانی بهداشت دست

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان شریعتی، دکتر حسن واعظی مدیرکل مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت و دکتر سعید ناطقی معاون درمان دانشگاه همراه با کارشناسان این معاونت، سیمین رنجبران مدیر پرستاری دانشگاه و کارشناسان کنترل عفونت دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران و شهید بهشتی صبح شنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۱درنشستی با دکتر جمشیدی رئیس بیمارستان شریعتی و اعضای هیئت رئیسه این بیمارستان دیدار کردند.

در این دیدار که به مناسبت روز جهانی بهداشت دست برگزار شد، شرکت کنندگان درباره برنامه‌های کاهش عفونت‌های بیمارستانی صحبت کردند. در ابتدای این نشست دکتر جمشیدی با اشاره به آغاز هفته سلامت و روز جهانی بهداشت دست از حضور مسئولان وزارت بهداشت و دانشگاه در این بیمارستان قدردانی کرد و گفت: بیمارستان شریعتی همواره از پیشگامان حفظ سلامت مردم و جامعه بوده و دربحران کرونا همگام با دیگر بخش‌های بهداشت و درمان کشور حضور داشت و دو شهید، استاد دکتر نادری و خانم حسنی آذر پرستار از این بیمارستان که در راه خدمت و حفظ سلامت جامعه تقدیم شد. دکتر جمشیدی ادامه داد: از این نظر افتخار داریم،خادم هرچند ناچیزی برای حفظ سلامت جامعه بودیم. کمیته کنترل عفونت بیمارستان از سال‌ها قبل بحث بهداشت دست را در بیمارستان شریعتی مورد توجه قرار داده و به نظرم موفق هم بوده و جا دارد که از سرکار خانم دکتر افهمی رئیس کمیته همکارانشان و خانم رضایی تشکر کنم.

دکتر حسن واعظی در این جلسه، دانشگاه علوم پزشکی تهران را از دیر باز در طراحی کمیته‌های بیمارستانی مرجع دانست و گفت: در این زمینه همیشه بیمارستان شریعتی و بیمارستان امام پیشرو بوده‌اند و از این بابت افتخار می‌کنیم. دکتر واعظی مدل بیمارستان شریعتی به‌عنوان یک مرکز آموزشی و پژوهشی و قطب کشوری در استفاده ظرفیت این بیمارستان برای کشور مهم دانست.

مدیرکل مدیریت بیمارستانی و تعالی خدمات بالینی وزارت بهداشت، هفته سلامت را فرصتی برای بازگویی ویژگی‌های حوزه سلامت و حوزه درمان به خصوص در کمیته‌های تخصصی مجلس و انجمن‌ها دانست وی افزود: این باعث می‌شود که از این همگرایی بتوانیم نهایتاً نتایجی که منجر به ارائه خدمت به مردم عزیزمان می‌شود به وجود آید.دکتر واعظی همچنین با اشاره به اهمیت فعالیت‌های کنترل عفونت گفت: در بحث آموزش دستیاران استفاده ازآنتی بیوتیک ها از مباحث مهم است. وی همچنین پیاده‌سازی مهارت‌ها ی هند راب و هند واش توجه به ظرفیت‌های بیمارستان  هایی مانند بیمارستان شریعتی برای وجود بخش‌های پیوند مغز استخوان  را مهم دانست.

دکتر سعید ناطقی معاون درمان دانشگاه با تاکید بر ویژگی‌های منحصر به فرد بیمارستان شریعتی از جمله وجود بخش‌های پیوند مغز استخوان، این موضوع را از عوامل تاثیرگذار بر پیشرو بودن بیمارستان شریعتی درکنترل عفونت های بیمارستانی و شستن دست دانست. دکتر ناطقی  کرونا را باعث نهادینه شدن و توجه بیشتر همه جامعه به موضوع شستشوی دست دانست و آن را به‌عنوان گام اول درکنترل عفونت‌های بیمارستانی نام برد. وی همچنین ابراز امیدواری کرد: بیمارستان شریعتی به عنوان یکی از نمایندگان مهم آموزش پزشکی درکشور است، با همین ضرباهنگ به پیش برود.

فرناز مستوفیان رابط کنترل عفونت و کمیته تخصصی کنترل عفونت در وزارت به هداست نیز در این جلسه با اشاره به آمار گزارش های عفونت‌های بیمارستانی در کشور، ارتقای گزارش دهی را مؤثر دانست و گفت: شستشوی دست‌ها تا ۵۰ درصد عفونت های بیمارستانی را کاهش می هد. وی در ادامه با اشاره به ایمنی بیمار، به احتیاطات استاندارد اشاره کرد و گفت: لازم است تغییرات سیستمی در بیمارستان‌ها اتفاق بیفتد که خوشبختانه در ده سال اخیرانجام شده است.

وی دسترسی به آب سالم ، وجود مایع هند راب برای شستشو در کنار تخت‌های بیمارستانی، آموزش کارکنان، پوسترهای یادآوری، فرهنگ ایمنی بیمار از عوامل بسیار مؤثر در کنترل عفونت‌های بیمارستانی نام برد. و گفت: از آن جا که روز بهداشت دست مقارن با اولین روز هفته سلامت هست در این برنامه سعی شد این موضوع در سطح مدارس، مساجد و حوزه‌های علمیه پیش برود.

 

 دکتر شیرین افهمی دبیر علمی و مسئول کمیته کنترل عفونت بیمارستان شریعتی در این جلسه درباره بهداشت دست توضیح داد و گفت: قبل از تماس با بیمار در دو جا باید بهداشت دست انجام شود که در تمام کشور درباره این دو قسمت آمار پائینی گزارش می‌شود. امیدواریم بتوانیم در این دو قسمت بهداشت دست را بتوانیم ارتقا بدهیم و این موضوع را نهادینه کنیم.

دکتر افهمی همچنین به  استراتژی  های بهداشت دست اشاره کرد و تغییر فرهنگ را از الزامات بسیار ضروری برای فراگیر شدن  فرهنگ بهداشت دست در جامعه دانست.

در پایان این نشست از سوپروایزران و اعضای کمیته کنترل عفونت دانشگاه‌های علوم پزشکی شهید بهشتی و دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز قدردانی شد.  

 

  • گروه خبری : بیمارستان شریعتی
  • کد خبر : 211729
 فرانک  معصومی فرد
تهیه کننده:

فرانک معصومی فرد

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *