روز جهانی ایدز
مددکاری اجتماعی مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره): افزایش اطلاع رسانی به بیماران و سایر اقشار جامعه در خصوص ایدز از مهمترین اقدامات مددکاران اجتماعی است
روابط عمومی معاونت درمان به مناسبت روز جهانی ایدز با مریم دیواندری کارشناس مددکاری اجتماعی بخش اورژانس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) گفت و گو کرد که در ادامه می خوانید.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت درمان، به مناسبت روز جهانی ایدز با مریم دیواندری کارشناس مددکاری اجتماعی بخش اورژانس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) به گفت و گو پرداختیم.
لطفا خودتان را معرفی کنید؟
مریم دیواندری کارشناس مددکاری اجتماعی بخش اورژانس مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) هستم.
علت انتخاب روزی به نام بیماری ایدز در تقویم چیست؟
اول دسامبر ، مصادف با دهم آذرماه ، بدین جهت روز جهانی ایدز نامگذاری شده است که به مردم جهان یادآوری شود ویروس HIV هنوز از بین نرفته و نیاز است در زمینه های انگ زدایی، حمایت های روانی ، درمانی و اجتماعی فرهنگ کارهای زیادی باید صورت پذیرد تا همه گیری این بیماری در سراسر جهان کاهش یابد.
نقش مددکاران اجتماعی در زمینه حمایت و مراقبت از بیماران مبتلا به این بیماری چیست؟
مددکاران اجتماعی می توانند ضمن ارائه آموزش های صحیح در سطح جامعه به منظور حذف برچسب و انگ اجتماعی نسبت به این افراد، با حضور پررنگ خود در فیلدهای مربوطه از بروز بسیاری از مشکلات ناشی از این بیماری جلوگیری کنند.
آیا مددکاران اجتماعی شاغل در بیمارستان ها می توانند در زمینه حمایت از بیماران مبتلا به ایدز موثر باشند؟مددکاران اجتماعی شاغل در بیمارستان ها می توانند افراد مبتلا به ایدز را که با ترس و اضطراب نسبت به این بیماری دست و پنجه نرم می کنند، شناسایی کرده و مورد حمایت قرار دهند به گونه ای که علاوه بر مشاوره در خصوص روند درمان و پیگیری های لازم در این رابطه، با تشکیل گروه برای این بیماران و خانواده آن ها شرایطی را فراهم کنند تا تبادل اطلاعات و تجربیات بین اعضای گروه برقرار شود.
در خلال مشاوره و کار گروهی از اضطراب و استرس بیماران و خانواده آنها که به واحد مددکاری اجتماعی مراجعه کرده اند، کاسته میشود ، به نحوی که خانواده بیمار همکاری لازم را برای ترغیب وی به ادامه و پیگیری روند درمان انجام دهند که این مهم می تواند نقش به سزایی در بهبود و جلوگیری از پیشرفت بیماری داشته باشد. از طرفی این بیماران به علت انگ اجتماعی ممکن است با مشکلاتی از قبیل طرد ، انزوای اجتماعی وآزردگی خاطر روبرو شوند که این مسئله انگیزه آنان را جهت ادامه درمان و توجه به رعایت اصول بهداشتی به منظور جلوگیری از انتشار بیماری تحت شعاع قرار می دهد. شرکت بیماران مبتلا به ایدز در جلسات مددکاری گروهی، از شرایط و سنگینی فضای موجود کاسته و به آنان کمک می کند همانند دوران قبل از بیماری بین خانواده و دوستان جایگاه خود را بازیافته و برای ادامه درمان پیشقدم شوند. همچنین مددکاران اجتماعی می توانند با جلب مشارکتهای مردمی و معرفی منابع و امکانات موجود، در جهت رفع مشکلات این دسته از بیماران گام بر دارند تا خدمات اجتماعی و درمانی بهینه ای برای آنان فراهم شود.
آیا مددکاران اجتماعی در زمینه پیشگیری از HIV برنامه مشخصی دارند؟
یکی از مهمترین اقدامات مددکاران اجتماعی کمک به کاهش شیوع HIV ، از طریق افزایش اطلاع رسانی به بیماران و سایر اقشار جامعه است، به خصوص آموزش به گروه های مختلفی که ممکن است در بیمارستان ها با بیماران مبتلا به ایدز سر و کار داشته باشند.
چه اقداماتی برای حمایت از بیماران مبتلا به ایدز مورد نیاز است؟
آنچه بیش از پیش لازم است، فراهم نمودن خدمات اجتماعی ودرمانی مورد نیاز این دسته از بیماران در سطح جامعه است. مثلا در زمینه حمایت های اجتماعی، سازمانهای ذیربط شرایطی را جهت باقیماندن این افراد در مشاغل خود فراهم کنند، همچنین تلاش شود روند اقدامات مثبتی که در جهت تغییر فضای فکری جامعه نسبت به ویروسHIV صورت پذیرفته، ادامه یابد و خدمات مورد نیاز این بیماران به نحو مطلوب در دسترس باشد.
مددکاران اجتماعی در جهت کاهش شیوع بیماری HIV چه نقشی می توانند داشته باشند؟
مددکاران اجتماعی شاغل در نهادهای مختلف، از طریق انجام کارهای فردی، گروهی و جامعه ای و همچنین برگزاری دوره های آموزشی مناسب، می توانند نسبت به کاهش شیوع بیماری ایدز نقش اصلی و اساسی را ایفا کنند. برای مثال می توان با استفاده از ظرفیت های موجود و از طریق برگزاری کلاسهای مهارتهای زندگی برای آحاد جامعه (به خصوص نوجوانان ، جوانان و گروههایی که در معرض رفتارهای پرخطر قرار دارند )، از شیوع بیشتر این بیماری جلوگیری نمود. آموزش مناسب به خانواده ها در زمینه نحوه برقراری ارتباط با فرزندان و برنامه ریزی چگونگی گذران اوقات فراغت آنان، از حضور نوجوانان و جوانان در فضاها و اماکن پر خطر پیشگیری می کند. امروزه ، با توجه به پیشرفت تکنولوژی و استفاده گروه های مختلف از فضای مجازی، نیاز است اطلاع رسانی در زمینه این بیماری به گونه ای صورت پذیرد که تمام اقشار جامعه روش های پیشگیری و دوری گزینی از رفتارهای پرخطر را آموزش ببینند . در پایان امید است که با کمک یکدیگر و سایر سازمانها و موسسات ذیربط بتوانیم شاهد کاهش شیوع ویروسHIV در سطح کشور باشیم.
نظر دهید