• تاریخ انتشار : 1395/05/27 - 11:59
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 4638
  • زمان مطالعه : 12 دقیقه

مدیر امور تحصیلات تکمیلی دانشگاه به تشریح چگونگی برگزاری آزمون مصاحبه دکتری تخصصی (PhD) پرداخت

دكتر قاضي خوانساري مدير امور تحصيلات تكميلي دانشگاه چگونگی برگزاري آزمون مصاحبه دكتري تخصصي (PhD) رشته‌های علوم پایه‌ی پزشكي و بهداشت، داروسازي و دندانپزشكي و طب سنتي سال تحصيلي 96-95 منطقه آمايشي 10 دانشگاه علوم پزشكي تهران را تشریح کرد.

دكتر قاضي خوانساري مدير امور تحصيلات تكميلي دانشگاه گفت: در راستاي اجرايي سازي برنامه تحول و نوآوري در آموزش علوم پزشكي در قالب مصوبه آمايش سرزمين، يكي از سیاست‌های حوزه علوم پزشكي كشور بهره‌برداری از ظرفيت مناطق آمايشي كشور است بر همين اساس واگذاري برگزاري آزمون‌های ورودي دوره دكتري تخصصي (PhD) به مناطق آمايشي كشور، ازجمله برنامه‌های اجراشده است.
وی بابیان اینکه، مرحله دوم آزمون به دبیرخانه این آمایش که دانشگاه علوم پزشکی تهران است واگذارشده، تصریح کرد: برای هر چه‌بهتر برگزار شدن این آزمون، جلسات متعددی با معاونین آموزشی و مسئولان تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران، بقیه‌الله، تهران، تربیت مدرس، شهید بهشتی، علوم بهزیستی و توان‌بخشی، انستیتو پاستور و سازمان انتقال خون که در منطقه آمایش هستند تشکیل شد. در این جلسات رشته‌هایی که دانشگاه‌ها موظف به برگزاری آزمون آن شده‌اند انتخاب شدند. دانشگاه علوم پزشکی تهران 19 رشته، شهید بهشتی 12 رشته، ایران 8 رشته، بقیه‌الله 4 رشته، علوم بهزیستی و توان‌بخشی 7 رشته را برگزار می‌کنند که کلاً در حدود 59 رشته است.
دکتر قاضی خوانساری، ادامه داد: اهمیت منطقه 10 آمایشی به دلیل انتخاب نزدیک به 70 درصد رشته‌ها در این منطقه است. این نشان می‌دهد که تعداد افرادی که قرار است مشغول به تحصیل شوند این مناطق را انتخاب کرده‌اند و البته دانشگاه‌های این مناطق بیشترین ظرفیت‌ها را نیز اعلام کرده‌اند. تعداد افراد مصاحبه‌شونده در حدود 500 نفر است و با توجه به اعلام دو برابری ظرفیت‌ها این منطقه آمایشی آمادگی مصاحبه بیش از 1100 نفر داوطلب را دارد.
وی تفاوت این مصاحبه با مصاحبه‌های قبل برای رشته‌های علوم پایه پزشکی، بهداشت و طب سنتی ساختارمند بودن آن عنوان کرد و گفت: این آزمون به شيوه چند ايستگاهي (Multiple Mini-Interviews) اجرا خواهد شد. درنتیجه اين مصاحبه، صلاحیت‌های متقاضيان تحصيل در دورهاي آموزشي دكتري تخصصي را موردسنجش و ارزيابي قرار می‌گیرد و زمان اختصاص داده‌شده براي هر ايستگاه تقریباً بين 8 الي 10 دقيقه است.
دکتر قاضی خوانساری وظایف ایستگاه‌ها را در مصاحبه متفاوت خواند و افزود: در بعضی رشته‌ها تعداد ایستگاه‌ها می‌تواند افزایش یابد. در یک ایستگاه ممکن است از دانشجو در مورد میزان تسلط به پایان‌نامه‌ای که ارائه داده سؤال شود یا در ایستگاه دیگر ارائه مطالب علمی خواسته شود و حتی در ایستگاهی باید یک منبع علمی را جستجو کنند. دریکی از ایستگاه‌ها متن‌های انگلیسی به دانشجویان داده می‌شود و که باید به‌صورت انگلیسی خوانده و ترجمه کنند و در ایستگاه آخر هم توانمندی علمی رشته موردنظر مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.
مدير امور تحصيلات تكميلي دانشگاه ادامه داد: در 5 ایستگاه موجود 10 نفر از اساتید دانشگاه‌های مختلف دانشجویان را ارزیابی می‌کنند دانشجویان از یک مسیر وارد و از مسیر دیگری خارج می‌شوند و اجازه برگشت ندارند و باید به‌طرف ایستگاه‌های بعدی حرکت کنند. درنتیجه این مصاحبه‌ها یکسان انجام می‌شود و ایستگاه‌ها تداخل مصاحبه نخواهد داشت.
وی افزود: با توجه به گذراندن مرحله اول آزمون دكتري تخصصي و راه‌یابی داوطلبین به مرحله دوم آزمون دوره دكتراي تخصصي (PhD) رشته‌های علوم پايه پزشكي و بهداشت سال تحصيلي 96-1395 دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني تهران، توصیه‌هایی می‌شود که داوطلبین باید به آن توجه کنند. دانشجویان باید به سایت وزارت بهداشت و یا معاونت آموزشی دانشگاه مراجعه و مطالب مربوط به این آزمون را به‌دقت مطالعه کنند و محل و زمان برگزاری آزمون را به یاد بسپارند. کارت معتبر شناسایی و کارت ورود به جلسه را حتماً به همراه داشته باشند ممکن است مصاحبه به‌صورت تصادفی یا در بعضی ایستگاه‌ها به‌صورت قرعه‌کشی انجام شود. از به همراه داشتن وسایل الکترونیکی مثل موبایل و لب تاپ اکیداً خودداری کنند.
مدارک کامل خود حتی توالی ارسال آن‌ها را در سی دی به همراه داشته باشند به دلیل اینکه شاید مدارکی که آپلود شده کامل نباشد. ضمناً اگر داوطلبی در آزمون شرکت نکند به‌منزله انصراف است و مصاحبه مجدد انجام نخواهد شد.
دکتر قاضی خوانساری رشته‌های اخلاق پزشکی، اقتصاد سلامت، انفورماتیک پزشکی، ایمنی‌شناسی پزشکی، پرستاری، حشره‌شناسی پزشکی، زیست‌فناوری پزشکی، ژنتیک پزشکی، سیاست‌های غذا، شنوایی‌سنجی، طب سنتی، علوم تشریحی، علوم تغذیه، فیزیوتراپی، قارچ‌شناسی پزشکی، مدیریت اطلاعات، مدیریت خدمات بهداشتی، مهندسی ساخت و نانو فناوری پزشکی را من‌جمله رشته‌های مجاز دانشگاه علوم پزشکی تهران برشمرد.
وی زمان آزمون‌ها را 31 مرداد و 1 شهریور 95 در نوبت صبح و عصر عنوان کرد و گفت: انتخاب دانشگاه‌ها بر اساس ظرفیت آن‌ها انجام‌شده به‌طور مثال تعداد 200 نفر در 19 رشته در دانشگاه علوم پزشکی تهران پذیرش خواهند شد. بین آزمون‌ها 2 روز فاصله است تا دانشجویان بتوانند در آزمون دانشگاه‌های دیگر حتی شهرستان‌ها شرکت کنند که این امر مزیتی برای دانشجویان محسوب می‌شود چون حق انتخاب دارند.
دکتر قاضی خوانساری ادامه داد: البته اساتید مصاحبه‌کننده نیز برای اینکه با این ساختارمند شدن آزمون آشنا شوند آموزش‌دیده‌اند. چون این کار آزمایشی است و برای سال آینده که نمره آزمون 50 درصد می‌شود (در حال حاضر 30 درصد است) مؤثر واقع خواهد شد.
وی نحوه‌ی برگزاری آزمون رشته دندانپزشکی و داروسازی را همچنان به‌صورت سنتی عنوان کرد و افزود: رشته دندانپزشکی در تاریخ 1 شهریور 95 در ساختمان جدید دانشکده دندانپزشکی و رشته داروسازی نیز در تاریخ 10 شهریور 95 در دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی، آزاد و زنجان برگزار خواهد شد.

اطلاعات مربوط به آزمون‌ها به شرح زیر است.
زمان و نشاني محل برگزاري مصاحبه رشته‌های دكتري تخصصي داروسازي
برگزاري آزمون مرحله دوم (شفاهي) آزمون پذيرش دكتري تخصصي در رشته‌های داروسازي در سال جاري در اين دانشگاه به‌عنوان منطقه آمايشي، از ساعت 8 صبح روز چهارشنبه مورخ دهم شهريور 1395 به آدرس تهران، بلوار كشاورز، خيابان 16 آذر، دانشكده داروسازي دانشگاه علوم پزشكي تهران تشكيل می‌شود.
زمان و نشاني محل برگزاري مصاحبه رشته‌های دكتري تخصصي دندانپزشكي
برگزاري آزمون مرحله دوم (مصاحبه) آزمون پذيرش دكتري تخصصي PhD مواد دنداني در سال جاري در اين دانشگاه به‌عنوان منطقه آمايشي، از ساعت 8 صبح روز دوشنبه مورخ اول شهريور 1395 به آدرس تهران - انتهاي خيابان كارگر شمالي، نرسيده به بزرگراه حكيم – آمفی‌تئاتر 90 نفري دانشكده دندانپزشكي دانشگاه علوم پزشكي تهران تشكيل می‌شود.
قابل‌توجه داوطلبين محترم مرحله دوم آزمون دكتري تخصصي (PhD) رشته‌های علوم پایه‌ی پزشكي، بهداشت و طب سنتي سال تحصيلي 96-95 منطقه آمايشي 10 دانشگاه علوم پزشكي تهران
مصاحبه‌ای كه پيش رو داريد يك مصاحبه ساختارمند است كه به شيوه چند ايستگاهي (Multiple Mini-Interviews) اجرا خواهد شد. درنتیجه اين مصاحبه صلاحيت¬هاي متقاضيان تحصيل در دورهاي آموزشي دكتري تخصصي را موردسنجش و ارزيابي قرار می‌دهد.
- زمان اختصاص داده‌شده براي هر ايستگاه تقریباً بين 8 الي 10 دقيقه است.
ايستگاه شماره 1:
ميزان تسلط داوطلب بر پایان‌نامه و مقاله مستخرج از آن
در اين ايستگاه شما بايستي در مورد پایان‌نامه آخرين مقطع تحصيلي متناسب با رشته موردپذیرش و مقاله مستخرج از آن به سؤالات مطرح‌شده پاسخ دهيد.
ايستگاه شماره 2:
ارائه شفاهي مطالب علمي "Scientific Presentation "
در اين ايستگاه به شما چند موضوع مرتبط با رشته امتحاني پيشنهاد می‌شود. شما يكي از اين موضوعات را انتخاب و فرض كنيد در نظر داريد تا سخنراني كوتاهي براي مخاطبان در نظر گرفته‌شده، ارائه دهيد. پس از انتخاب موضوع به مدت 5 دقيقه فرصت داريد موضوع منتخب را آماده‌سازی نموده و با اشاره ممتحنين مطالب خود را بايستي به مدت 3 دقيقه بدون استفاده از تكنولوژي خاصي و صرفاً به‌صورت گفتاري براي مخاطبين موردنظر بيان نماييد.
- موضوعات متناسب با رشته¬ي كه متقاضي پذيرش هستيد انتخاب خواهند شد.
ايستگاه شماره 3:
جستجوي منابع علمي
در اين ايستگاه ممتحنين چند موضوع مرتبط با رشته موردپذیرش را براي تحقيق در اختيار شما قرار می‌دهند. يكي از موضوعات را انتخاب كنيد و سه مقاله مرتبط با آن را جستجو كنيد. سپس مقالاتي كه به‌عنوان منبع انتخاب کرده‌اید را ازنظر اعتبار علمي منبع (رفرنس) مربوطه ارزيابي نماييد و در انتها به سؤالات مربوط به نحوه استفاده از منابع در متن پاسخ دهيد.
ايستگاه شماره 4:
اختصاصي زبان انگليسي
يك امتحان 3 قسمتي (مكالمه كوتاه، درك و ترجمه متن تخصصي و درك اصطلاحات تخصصي) طراحی‌شده است كه ضمن معرفي خود به زبان انگليسي يك متن تخصصي به شما ارائه می‌شود كه آن را به زبان انگليسي قرائت نموده و ترجمه می‌نمایید.
معرفي خود به انگليسي: شامل نام و نام خانوادگي سن، تحصيلات، رشته تحصيلي پايه و دانشگاهي محل تحصيل.
خواندن و ترجمه يك پاراگراف از متن تخصصي رشته موردپذیرش
خواندن، ترجمه، درك و توضيح اصطلاحات مربوط به رشته مربوطه
زمان‌های ارائه‌شده پيشنهادي می‌باشند و داوطلب می‌تواند در مديريت زمان آن را لحاظ نمايد.
ايستگاه شماره 5:
توانمندی‌های تخصصي رشته
به‌منظور افزايش سرعت و دقت درروند مصاحبه سوابق آموزشي و پژوهشي شما كه در سايت سازمان سنجش بارگذاري نموده‌اید قبل از برگزاري مصاحبه توسط تيم مصاحبه بررسی‌شده است.
توجه: لازم به ذكر است گروه‌ها می‌توانند چيدمان ایستگاه‌ها را افزايش و يا جابجا نمايند.
توجه به موارد ذيل به اجراي مطلوب‌تر مصاحبه كمك خواهد كرد:
لازم است داوطلبان جهت مصاحبه كارت شناسايي معتبر و كارت ورود به جلسه را همراه داشته باشند
انجام مصاحبه داوطلبان با رعايت ترتيب تصادفي هست.
قبل از آغاز مصاحبه¬تان به مكان انتظار هدايت خواهيد شد به‌نحوی‌که بين داوطلبان مصاحبه شده با افراد در انتظار ارتباطي برقرار نشود.
از همراه داشتن وسايل الكترونيك اعم از موبايل، ساعت هوشمند، لپ‌تاپ و ... جدا خودداری كنيد و در صورت همراه داشتن آن را به مسئول مربوطه تحويل دهيد.
جهت ارتقا فرآيند مصاحبه فرم رضايت سنجي را تكميل نموده و قبل از خروج از سالن به كارشناس ذی‌ربط تحويل دهيد.
لازم به ذكر است كليه داوطلباني كه مصاحبه آنان به اتمام رسيده است ملزم به ترك محل می‌باشند.
چنانچه در هر يك از مراحل پذيرش مشخص گردد كه داوطلب مدرك يا مداركي غیرواقعی و يا جعلي كه منجر به كسب امتياز گرديده است، ارائه نموده طبق ضوابط و مقررات اقدام خواهد شد.
چنانچه داوطلب مستندات يا مقاله را بعد از فرصت بارگذاری سوابق در سايت دريافت نموده می‌تواند در روز مصاحبه آن را به مسئولان برگزاري ارائه كند.

داوطلبان اطلاعات بارگذاری شده در سايت سنجش را در CD ذخيره كرده و در روز مصاحبه همراه داشته باشند تا در صورت نياز به مسئولان برگزاري ارائه كنند.
غيبت يا عدم شركت داوطلبان در آزمون مرحله‌ی دوم مصاحبه به هر دليل به‌منزله انصراف بوده و انجام مصاحبه مجدد براي داوطلب امکان‌پذیر نيست.

 


زمان و نشاني محل برگزاري مصاحبه رشته‌های دكتري تخصصي PhD علوم پايه‌ي پزشكي، بهداشت و طب سنتي

رشته

دانشكده برگزارکننده

تاريخ برگزاري

نوبت مصاحبه /صبح

نوبت مصاحبه /عصر

نشاني محل برگزاري مصاحبه

اخلاق پزشكي

پزشكي

95/05/31

 

*

تهران: بلوار كشاورز - خيابان 16 آذر نبش پور سینا پلاك 23 مركز تحقيقات اخلاق و تاريخ پزشكي

اقتصاد سلامت

بهداشت

95/05/31

*

 

تهران، خيابان انقلاب - خیابان قدس - خيابان پور سینا - دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكي تهران

انفورماتيك پزشكي

پيراپزشكي

95/06/01

*

 

تهران: خيابان انقلاب - خيابان قدس -كوچه فر دانش پلاك 17 دانشكده پيراپزشكي طبقه دوم و سوم

ایمنی‌شناسی پزشكي

پزشكي

95/5/31

*

*

تهران، خيابان انقلاب - خیابان قدس - (درب ورودي دانشكده دندانپزشكي)- ساختمان شماره 7 دانشكده پزشكي  دانشگاه علوم پزشكي تهران

پرستاري

پرستاري

 95/6/1-05/31

*

*

تهران: خيابان دكتر ميرخاني (نصرت شرقي) نرسيده به ميدان توحيد - دانشكده پرستاري و مامايي

حشره‌شناسی پزشكي و مبارزه با ناقلين

بهداشت

95/06/01

*

*

تهران، خيابان انقلاب - خيابن قدس - خيابان پور سینا - دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكي تهران

زیست‌فناوری پزشكي

فناوری‌های نوين پزشكي

 95/6/1-05/31

*

*

تهران: بلوار كشاورز - خيابان قدس -خيابان ايتاليا - پلاك 1 آزمايشگاه جامع تحقيقات دانشگاه علوم پزشكي تهران

ژنتيك پزشكي

پزشكي

95/05/31

*

 

تهران، خيابان انقلاب - خیابان قدس - خيابان پورسينا - دانشكده پزشكي دانشگاه علوم پزشكي تهران ساختمان شماره 8 - گروه ژنتیک - طبقه اول 

سیاست‌های غذا و تغذيه

علوم تغذيه و رژیم‌شناسی

95/05/31

*

*

تهران، بلوار كشاورز، خيابان نادري، خيابان حجت دوست، پلاك 44، دانشكده علوم تغذيه و رژیم‌شناسی

شنوایی‌شناسی

توان‌بخشی

95/05/31

*

 

تهران: خيابان شريعتي پایین‌تر از بهار شيراز ايستگاه عوارضي جنب بانك سپه پلاك 403 ساختمان شماره 2 دانشكده توان‌بخشی

طب سنتي

طب سنتي

95/05/31

*

 

تهران: پاسداران - ميدان هروي، خيابان وفا منش ـ كوچه جمالي غربي (گيتي) پلاك 67  دانشكده طب سنتي

علوم تشريحي

پزشكي

95/05/31

*

 

تهران، خيابان انقلاب - خیابان قدس - خيابان پور سینا - دانشكده پزشكي دانشگاه علوم پزشكي تهران گروه آموزشي علوم تشريحي

علوم تغذيه

علوم تغذيه و رژیم‌شناسی

95/05/31

*

*

تهران، بلوار كشاورز، خيابان نادري، خيابان حجت دوست، پلاك 44، دانشكده علوم تغذيه و رژیم‌شناسی

فيزيوتراپي

توان‌بخشی

95/05/31

*

 

تهران: خيابان شريعتي پایین‌تر از بهار شيراز ايستگاه عوارضي جنب بانك سپه پلاك 403 ساختمان شماره 2 دانشكده توان‌بخشی

قارچ‌شناسی پزشكي

بهداشت

95/05/31

*

 

تهران، خيابان انقلاب - خیابان قدس - خيابان پور سینا - دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكي تهران

مديريت اطلاعات سلامت

پيراپزشكي

95/05/31

*

 

تهران: خيابان انقلاب - خيابان قدس -كوچه فر دانش پلاك 17 دانشكده پيراپزشكي طبقه دوم و سوم

مديريت خدمات بهداشتي و درماني

بهداشت

95/6/1

*

*

تهران، خيابان انقلاب - خیابان قدس - خيابان پور سینا - دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكي تهران

مهندسي بافت

فناوری‌های نوين پزشكي

 95/05/31

*

*

تهران: بلوار كشاورز - خيابان قدس -خيابان ايتاليا - پلاك 1 آزمايشگاه جامع تحقيقات دانشگاه علوم پزشكي تهران

نانو فناوری پزشكي

فناوری‌های نوين پزشكي

 95/6/1-05/31

*

*

تهران: بلوار كشاورز - خيابان قدس -خيابان ايتاليا - پلاك 1 آزمايشگاه جامع تحقيقات دانشگاه علوم پزشكي تهران


خبر: مقدم

 

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 62116
فریبا  مقدم
تهیه کننده:

فریبا مقدم