مراسم تجلیل از دستیاران ارشد تخصصی دانشگاه با اهدای نشان دانشجویی دارالفنون برگزار شد
در مراسمی که باحضور مسئولان دانشگاه، دانشکده ها و بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تهران و همچنین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، از 56 دستیار ارشد تخصصی دانشگاه با اهدای نشان دانشجویی دارالفنون، تجلیل شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت دانشجویی فرهنگی، این مراسم باحضور دکتر شهریار نفیسی رئیس دانشکده پزشکی، دکتر محمدحسین پورغریب معاون دانشجویی فرهنگی، دکتر امیرعلی سهراب پور معاون آموزشی، دکتر فرشاد علامه معاون درمان، دکتر سیدرضا رئیس کرمی معاون امور دانشگاهی بیمارستان امام خمینی (ره)، مهندس بهروز رحیمی رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت و تعدادی از مدیران ستادی و معاونان دانشکده ها روز یکشنبه 17 اسفند 99 از ساعت 14 تا 16 در تالار ابن سینای دانشکده پزشکی برگزار و به صورت آنلاین از تلویزیون اینترنتی معاونت دانشجویی فرهنگی (دارالفنون) پخش شد.
در ابتدای مراسم دکتر نفیسی، با خوشامدگویی به دستیاران ارشد بخش های آموزشی بیمارستان های دانشگاه و خیر مقدم به معاونان و مسئولان دانشگاه و وزارت بهداشت، گفت: خسته نباشید ویژه ای دارم به چیف رزیدنت ها و بخصوص در یک سال گذشته که برای همه ما و جامعه سخت بوده، اما این فرصتی هم ایجاد کرد که به هم نزدیک تر شویم.
وی با اشاره به اینکه در برنامه های مرتبط با کووید، یک همدلی و دوستی خاصی وجود داشت، گفت: در این دوران کمترین تنش ها را داشتیم و کارها با روال خیلی نرمی پیش رفت و این چیزی نیست جز ایثار و گذشت جامعه پزشکی که به جلوه دیگری شاهد آن بودیم.
رئیس دانشکده پزشکی افزود: دستیاری دوره خیلی خاصی است و بیش از سایر مقاطع تحصیلی ارتباط دوستانه و نزدیکی بین دستیاران و اساتید دانشگاه برقرار است. آن را می توان به یک فاز گذر تشبیه کرد و هرچه نزدیک تر به فارغ التحصیلی می شوند، نزدیکی و دوستی بین استاد و دستیاران که متخصصان آینده هستند بیشتر هم می شود و این یک فرصت خیلی مغتنمی است برای ایجاد یک تغییر.
دکتر نفیسی با تأکید بر اینکه برای دستیاران شرایط ایده آل نیست، گفت: دستیاران ما از خیلی از فرصت ها و امکانات محروم هستند. اینکه کاری که انجام می دهند به عنوان یک حرفه و شغل محسوب نمی شود و از طرف مراجع بالاتر، پرداختی های آنان به عنوان کمک هزینه تحصیلی تلقی می شود و هنوز بعد از سالیان سال تغییری در آن پیش نیامده و این خیلی ناراحت کننده است. در حالی که من می دانم دکتر پورغریب و دکتر سهراپ پور خیلی این دغدغه را دارند.
وی همچنین گفت: چند سال است که پیگیر تشکیل شورای صنفی دستیاران هستیم که بتواند بصورت جدی پیگیر حقوق دستیاران باشد ولی به خاطر شکافی که بین دستیاران در بخش ها و مقاطع مختلف در بیمارستان ها است و چون همه بیشتر درگیر مسائل شخصی خودشان هستند تا پیگیری مسایل صنفی، این هیچوقت شکل نگرفت. امیدوارم به دست دکتر پورغریب و دکتر لباف و دکتر سهراب پور و همکاران دیگر، بشود این شورا را تشکیل داد و پیگیر حقوق دوستان عزیز دستیارمان باشیم.
سپس، مهندس بهروز رحیمی با تاکید بر اینکه می خواهم خیلی صنفی صحبت کنم، گفت: من قریب به ۲۶ سال در عرصه های مختلف وزارت بهداشت کار کردم، چه مسئولیت های مختلف در بیمارستان ها و چه در معاونتهای مختلف دانشگاه کار کردم. شما را امروز فارغ التحصیلانی می بینم که اولین روزی که در اتاق های معاونت درمان دانشگاه ها و اتاقهای روسای بیمارستان ها قرار می گیرید و تازه دغدغه های تازه شروع می شود و اضافه می شود به دغدغه هایی که فعلاً دارید با آن دست و پنجه نرم می کنید.
وی افزود: شاید آن موقع که ما در حوزه ای غیر از دانشجویی کار می کردیم، به ما گفته نمی شد و ما نمی دانستیم که بچههای دستیاری چقدر گرفتاریهای خاص، حتی معیشتی دارند.
مهندس رحیمی با بیان اینکه امروز پانصد و هشتاد و نهمین روزی است که توسط دکتر نمکی به این سمت منصوب شده ام، گفت: هفته ها و ماه های اول یکی از مسائلی که برایم خیلی مهم بود، این بود که بچههای دستیار چه مشکلاتی در حوزه دانشجویی دارند و چه کاری می شود برای آنها کرد.
در مسائل معیشت، بیمه، امکانات رفاهی و ... بررسی هایی کردیم و با این الگو در سال گذشته، دوستان و همکاران در معاونت دانشجویی وزارتخانه و با کمک دکتر لاری، همراهی کردند تا چند اتفاق بیفتد، اول اینکه ردیف وام دستیاری که البته مبلغ خیلی ناچیزی بود ایجاد شد و باید بگویم برای سال آینده افزایش قابل توجهی خواهد داشت. دوم ایجاد بیمه سلامت که در تفاهمنامه ای که با سازمان بیمه سلامت منعقد شد، ۵۰ درصد از هزینه را وزارت بهداشت پرداخت میکند و ۵۰ درصد دیگر را صندوق رفاه به نیابت از دانشجو تقبل کرده و دفترچه بیمه برای دانشجویان صادر شد و حدود ۱۸۰۰ نفر از دانشجویان از آن استفاده می کنند.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان همچنین از اجرایی شدن چندین برنامه خوب دیگر در سال 1400 خبر داد و گفت: اول بحث بیمه تامین اجتماعی دستیاران PhD که سابقه سنواتی بیمه برای دانشجویان لحاظ خواهد شد و باز هم صندوق رفاه هزینهها را تقبل خواهد کرد تا بعد از فراغت از تحصیل، دانشجو در اقساط بلندمدت پرداخت کند. دوم بحث بیمه تکمیلی است و پکیجی در نظر گرفته شده و با کمترین هزینه ها که بخشی از آن را صندوق رفاه پرداخت میکند و بخش خیلی کمی هم با مشارکت خود دانشجو پرداخت می شود، که ثبت نام آن از ابتدای ۱۴۰۰ با اولویت دانشجویان دستیاری آغاز خواهد شد. نکته آخر هم بحث وام ودیعه مسکن است که کمک می کند به دانشجویان به ویژه دانشجویان متاهل که البته ما در سنوات گذشته این وام را پرداخت می کردیم که عملا مبلغش پایین بود و قرار است در سال آینده با اولویت دستیاران و حدود مبلغ 60 تا 80 میلیون تومان درنظر گرفته شده است.
مهندس رحیمی در پایان گفت: از دکتر پورغریب معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه که بسیار دغدغه شما دستیاران را دارد سپاسگزاری می کنم و همچنین توصیه می کنم شما دانشجویان هم در قالب شورای صنفی و در قالب ایده های خوب، کمک کنید و در انتقال مشکلاتی که دارید و گفتن نگفته هایی که در سینه تان وجود دارد، قطعاً میتواند موفقیتهای بهتری رقم بزند.
در ادامه جلسه دکتر سهراب پور با اشاره به اینکه در زمان ما و قبل از ما، امکانات خیلی کمتری از شما وجود داشت، تصریح کرد: الان شما با جدیدترین امکانات و رفرنس ها تنها یک کلیک فاصله دارید و به دلیل کووید ۱۹ یک سری از سخنرانی ها و برنامه های علمی هم در سطح بین المللی، رایگان انجام می شود.
وی افزود: شما ویژگی های خاص دیگری هم دارید، شما با وجود تمام مشکلات جامعه و مشکلات رزیدنت ها، در کشور ماندید و در این شرایط کار کردید، در حالی که می توانستید مثل برخی هم سن و سالان خود به خارج بروید اما نرفتید.
معاون آموزشی دانشگاه با بیان خاطراتی از دوران رزیدنتی خود در شیراز و شرایط سختی را که به همراه همسر خود تحمل کرده، گفت: من شما را در میکنم، میدانم اگر این خاطرات را تعریف نمیکردم شما باور نمی کردید که من مشکلات شما را درک می کنم، من در دوران رزیدنتی سختی هایی کشیده ام که اگر همسرم در کنار من نبود، هیچ بعید نبود که به اینجایی که الان هستم نرسم، همین جا از همسرم قدردانی می کنم.
بعد از آن دکتر علامه تأکید کرد: امیدوارم همه ما در جایی که هستیم بتوانیم بهترین کاری که از دستمان بر می آید را برای مردم، کشورمان و برای دانشگاه هایمان انجام دهیم.
معاون درمان دانشگاه در ادامه گفت: من از شما تشکر می کنم چون می دانم بار زحمات شما و کنترل و راضی کردن افراد مختلف که در زیر مجموعه رزیدنت های ارشد در بیمارستان ها هستند، به خصوص رشته هایی که در شرایط کرونا درگیرتر بودند، خیلی سنگین بوده و تک تک شما عزیزان زحمت زیادی در یک سال گذشته کشیدید. من از وجهه معاونت درمان دانشگاه از همه تشکر می کنم و دست تک تک شما را می بوسم.
در بخش پایانی سخنرانی ها، دکتر پورغریب گفت: متاسفانه خیلی از مسئولان ما نمیدانند دوران رزیدنتی چه سختیهایی دارد. "رزیدنت یعنی از یک شهر به شهری دیگر بروی و نتوانی مخارج زندگی را تامین کنی و برای اجاره مسکن مجبور شوی اتومبیل خود را بفروشی".
معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه افزود: رزیدنت ها از یک طرف در بیمارستان ها دانشجو محسوب می شوند و حقوق و پرداختی های کمی دارند ولی از طرف دیگر، مسئولان بیمارستان به آنها کشیک می دهند و مسئول درمان هم می شوند.
دکتر پورغریب خطاب به دانشجویان سال آخر دستیاری حاضر در سالن گفت: شما تازه به عنوان یک متخصص می خواهید زندگی کنید، سعی کنید خوب زندگی کنید، ورزش کنید، اهل موسیقی و هنر شوید، برای خودتان که تا کنون توجه زیادی نمیکردید برنامه ریزی کنید.
وی با تأکید بر اینکه این مملکت را ما می سازیم، گفت: اگر روزی به من می گفتند که معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه می شوی، هیچ وقت فکرش را هم نمی کردم، اما شدم. بنابراین باید سعی کنیم که هر جایی که هستیم را درست کنیم و کاری به حواشی نداشته باشیم و خواهش می کنم به غیر از اینکه طبیب هستید، حکیم هم باشید و کارتان را مدیریت کنید.
معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه در پایان سخنان خود، تصریح کرد: ما همه می دانیم که دانشگاه تا حدی از دستیاران غافل بوده و آنان مظلوم واقع شدند و صادقانه می گویم که هیچ چیزی جبران زحمات شما عزیزان را نمی کند. بارها گفته ام و اینجا هم می گویم که در دوران کرونا اگر رزیدنت ها در محیطهای آموزشی کمک اساتید خودشان نبودند، واقعاً نظام سلامت نمیتوانست از پس کرونا بر بیاید و این مراسم کوچکترین کاری بود که ما در حوزه دانشجویی فرهنگی با همکاران انجام دادیم تا از شما به نمایندگی از همه دستیاران تقدیر کنیم.
سخنرانی 2 تن از دانشجویان و همچنین استندآپ کمدی علی فریادی، از بخش های دیگر مراسم بود.
همچنین عکس دسته جمعی مقابل سردر اصلی دانشکده پزشکی، حسن ختام این مراسم بود.
نظر دهید