• تاریخ انتشار : 1402/04/28 - 07:37
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 214
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

گرامیداشت روز شعر، ادبیات آیینی و روز بزرگداشت محتشم کاشانی و شیخ اشراق

به مناسبت گرامی داشت شعرا و نویسندگان حوزه ادبیات آیینی که با اشعار و متون خود ارادت شان را به خاندان نبوت و طهارت (ع) نشان می دهند و یاد، نام و فداکاری آن ها را زنده نگه می دارند، اول محرم به نام روز شعر و ادبیات آیینی نام گذاری شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت فرهنگی و دانشجویی، محتشم کاشانی از مفاخر و شاعران نامدار آیینی است و ایرانیان با مرثیه ترکیب ‌بند عاشورایی و مشهور «باز این چه شورش است»، در بازگوکردن مصیبت واقعه‌ کربلا و شهادت سید و سالار شهیدان حضرت امام حسین(ع) آشنایی دارند.
شعر و ادبیات آیینی
شعر و ادب آیینی به ‌لحاظ محتوایی گسترده است. نویسندگان و شاعران آیینی بیان نگرش و گزارش‌های ساده از وقایع تاریخی را در قالب ادبیات به مخاطبان ارائه می‌کنند.
ادبیات آیینی از نظر ساختار لفظی و نمای بیرونی و به کارگرفتن انواع سبک‌ها، شگردهای هنری و آرایه‌های لفظی و معنوی، هیچ فرقی با سایر ادبیات رایج در زبان فارسی ندارد و آنچه ادب آیینی را متمایز می سازد شاکله معنوی و بار محتوایی آن است.
هر متن منثور و یا منظومی که به ‌نحوی متاثر از آموزه‌های وحیانی قرآن کریم، تاریخ اسلام و پیشوایان دینی، منابع مستند روایی، کلمات قصار حضرات معصومین (ع)، نهج‌ البلاغه، نهج ‌الفصاحه، صحیفه سجادیه و ادعیه ماثوره باشد، در قلمرو موضوعی شعر و ادبیات آیینی قرار می‌گیرد.
بدبن روی چهارشنبه 28 تیرماه 1402 همزمان با اول محرم 1445 هجری قمری، روز شعر و ادبیات آیینی که در 18 خردادماه 1400 توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد را گرامی می داریم.

  • گروه خبری : معاونت فرهنگی دانشجویی
  • کد خبر : 240277
علی محمدی فیض آبادی
تهیه کننده:

علی محمدی فیض آبادی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *