• تاریخ انتشار : 1399/07/25 - 18:16
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 595
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

طرح کاربرد اینترنت اشیا در دومین جلسه وبینار ارتباط با صنعت و جامعه دانشکده پرستاری و مامایی

دومین جلسه وبینار ارتباط با صنعت و جامعه دانشکده پرستاری و مامایی روز چهارشنبه ۲۳ مهرماه با حضور دکتر روزبه بابازاده رییس هیات مدیره تحقیقات کنترل صنعتی به صورت مجازی در اسکایپ برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده پرستاری و مامایی، دکتر روزبه بابازاده، رئیس هیات مدیره تحقیقات کنترل صنعتی در جلسه ی وبینار ارتباط با صنعت و جامعه دانشکده به ارائه سخنرانی در مورد کاربرد اینترنت اشیا(IOT)  در حوزه علوم پزشکی پرداخت. 
دکتر بابا زاده صحبت هایش را با تعریف IOT(Internet of things) شروع کرد: IOT یک تعریف است؛ و هر چیزی که بتوانیم آن را در اینترنت بشناسیم و بهش ماهیت بدهیم در این تعریف قرار می گیرد. همه به این عقیده هستند که باید همه چیز در اینترنت ماهیت،‌ اسم و آدرس داشته باشد. IOTیک زنجیره است یک سخت افزار یا یک نرم افزار خاص نیست. اسم های مختلفی برایش ساخته شده است. برای پزشکی نام IOMT  برایش در نظر گرفته اند. اما بهتر است همه را IOTدر نظر بگیریم. IOT یک آینده ای است که همه می خواهند به سمت آن می روند و ما هم باید به آن برسیم تا از بقیه جا نمانیم.
وی در ادامه با تمرکز بر نقشIOT در آینده سلامت گفت: آینده سلامت به IOT گره خورده است؛ آینده تمام کسب و کارها به IOT گره خورده اند. IOT همه کسب و کارها را تغییر داده و می دهد. کسب و کاری سراغ ندارم که بگوید هنوز IOT بهش نرسیده است. تا چند وقت پیش هیچ کس فکر نمی کرد که تاکسی های تلفنی یک روزی جمع شوند اما IOT خیلی سریع آنها را جمع کرد و اسنپ و تپسی را آورد.
وی با اشاره به تعاملات این شرکت با دانشگاه صنعتی شریف، باشگاه تجهیزات پزشکی دانشگاه آزاد، دانشگاه علوم پزشکی ایران و دانشگاه جندی شاپور به عنوان نمونه تعاملات دانشگاهی در حوزه تجهیزات پزشکی، IOT و ثبت اختراع نام برد.
وی در پاسخ به چگونگی تبدیل یک ایده به صنعت گفت: در گام اول لازم است که به صنعت مراجعه کنید چون صنعت این را که چطور باید چیزی را طراحی کرد و ساخت را می داند. تنها راه عملیاتی شدن پروژه ها، اشتراک ایده های حوزه های علوم پزشکی با متخصصین فنی مربوطه و ارتباط صحیح با صنعت است.
او مراقبت در منزل را نمونه بارز صنعت در حرفه پرستاری دانست و خاطرنشان کرد: مراقبت در منزل خودش صنعت است؛ ما نیاز داریم دمای بیمار را اندازه بگیریم و فشار خونش را اندازه بگیریم،‌ پرستار می تواند پشت میزش بنشیند و همه بیمارها را با هم چک کند ولی در این زمینه اقدام جدی در کشور صورت نگرفته است و خلا آن بوضوح احساس می شود.
دکتر بابازاده تصریح کرد: مشکل این است که صنعت و دانشگاه با هم ارتباط ندارند و هنوز زبان همدیگر را درک نمی کنند. دانشگاه های ما یا راه ارتباط با صنعت را نمی دانند یا علمی که تولید می کنند الان به درد صنعت نمی خورد. تنها راه این است که صنعت و دانشگاه با هم ارتباط برقرار کنند. واقعیت این است که این دو زبان بسیار با هم متفاوت هستند و این باعث تضاد می شود و برقراری ارتباط بین  پرستاران و ماماها بعنوان صاحبان ایده از یک سو و متخصصین فنی مربوطه برای حرکت به سمت ارائه ی خدمات با محوریت تکنولوژی بعهده ی دفتر ارتباط با صنعت است .

IOT در سلامت چه کار می کند؟
این که فکر کنیم که می توانیم بدون متخصص وارد بحث IOT شویم، کار اشتباهی است. برخلاف یک سری شاخه های مختلفIOT ؛ در بحث سلامت به دیدگاه هر دو طرف نیاز داریم؛‌هم مهندسی داریم و هم بهداشت. انواع مهندسی مثل برق، ارتباطات، مکانیک و مهندسی مواد در پزشکی داریم و بسته به این که قرار است در کدام شاخه پزشکی کمک کند متخصص آن شاخه را هم نیاز داریم. وی به کاربردهای وسیع IOT درکنترل صحت پرونده های پزشکی، مراقبت از مددجویان اعم از طراحی گجت های پوشیدنی، تله مدیسین و حیطه های آموزش پزشکی اعم از واقعیت مجازی(VR) و واقعیت افزوده (AR)، باشگاه ورزشی هوشمند و هوش مصنوعی اشاره کرد.
رییس هیات مدیره تحقیقات کنترل صنعتی شرکت آزمایشگاه مهندسی پزشکی، تولید گجت های پوشیدنی را از فعالیت های مورد تمرکز این شرکت دانست و با اشاره به پیر شدن جمعیت دنیا و نیاز جامعه بشری به استفاده از خدمات درمانی در منزل به جای حضور در مراکز درمانی، از اهمیت تولید گجت های پوشیدنی سخن گفت.

هوش مصنوعی
وی در ادامه با مثال زدن از قدرت تشخیص هوش مصنوعی برای سرطان پوست گفت: قدرت تشخیص هوش مصنوعی در حال حاضر ۸۹ درصد است که بیشتر از قدرت تشخیص پزشکان بود. این می تواند چراغ خطری برای دنیای پزشکی باشد.
وی همچنین استفاده از هوش مصنوعی را عاملی موثر بر کاهش میزان مراجعه بیمار به مطب و کاهش هزینه درمان دانست.
دکتر بابا زاده در ادامه به توضیح فعالیت های شرکت در سه دسته تجهیزات طراحی و ساخته شده، تجهیزات فقط طراحی شده و ساخته نشده و طرح های آتی پرداخت و اعلام آمادگی کرد تا در بحث مشاوره و همکاری در پروژه های با محوریت IOT با اساتید و دانشجویان دانشکده در قالب تعریف پروژه های مشخص همکاری کند.
دکتر علیرضا نیکبخت نصرآبادی، رئیس دانشکده با استقبال از ورود به بحث IOTگفت: ما خواه ناخواه باید در مراقبت هایمان در این بحث وارد شویم و دانشجویان ما در مقاطع مختلف باید با این زبان و این علم کاربردی آشنا شوند. باید فضای کاری ما آماده شود تا بتوانیم از این پدیده به نحو مطلوب استفاده کنیم.
دکتر آرزو راستی،‌ دبیر کمیته ارتباط با صنعت دانشکده نیز هدف از تشکیل جلسه را فرهنگ سازی برای پیش بردن پایان نامه های دانشجویی به سوی پایان نامه های محصول محور و ارتباط با صنعت عنوان کرد و گفت: شتاب تکنولوژی اینقدر زیاد است که اگر به این عرصه ورود نکنیم به زودی حذف خواهیم شد.
دبیر شورای محیطی ارتباط با صنعت و جامعه دانشکده گفت: در زمینه مراقبت های پرستاری و مامایی هنوز گام جدی در صنعت IOT برداشته نشده است؛ اساتید ما در حوزه پرستاری و مامایی و بهداشت باروری و گرایشهای مختلف تخصص دارند و این حیطه بسیار وسیع است و جا دارد با برنامه ریزی از حمایتهای مادی و معنوی دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه از صاحبان ایده و پایان نامه های محصول محور در قالب گرنتهای پژوهشی و دفاتر مشاورهTTO(Technology transfer) office در بهره مندی از خدمات مشاوره های تخصصی کسب و کار به خوبی استفاده شود.  
وی با اشاره به افتتاح مرکز رشد دانشکده در آینده نزدیک ابراز امیدواری کرد که دانشکده بتواند با آغاز به کار این مرکز و استفاده از ظرفیت های اساتید و دانشجویان خوش فکر و متخصصان فنی گام های خوبی در این زمینه بردارد. 
دکتر گرانمایه معاون پژوهشی دانشکده از حاضرین دعوت کرد تا در زمینه ی IOT و کاربردهای آن در پرستاری و مامایی بیشتر مطالعه کنند و ایده های خود را با دبیر شورای محیطی ارتباط با صنعت و جامعه مطرح کنند و بر تشکیل تیم های پژوهشی در این راستا تاکید کرد. گفتنی است جلسه ی پرسش و پاسخ و توضیحات تکمیلی در مورد IOT در وبینار بعدی ارتباط با صنعت و جامعه دانشکده اواخر آبان ماه برگزار می شود.

 
  • گروه خبری : دانشکده پرستاری مامایی,گروه خبری RSS
  • کد خبر : 162663
شیما سادات  عطری
تهیه کننده:

شیما سادات عطری

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *