دومین کنفرانس ملی توسعه پایدار سلامت اردیبهشت برگزار میشود
دکتر اکبری ساری: تبادل ایدهها و تجربیات علمی، منجر به افزایش دانش و رفع چالشهای نوین سلامت میشود
رئیس و دبیر علمی دومین کنفرانس بینالمللی توسعه پایدار سلامت در گفتوگویی به ارائه توضیحاتی در خصوص روند برگزاری این همایش پرداخت.
دکتر اکبری ساری رئیس و دکتر تکیان دبیر علمی دومین کنفرانس بینالمللی توسعه پایدار سلامت که 25 اردیبهشتماه 97 در سالن اجتماعات ستاد مرکزی دانشگاه برگزار خواهد شد در خصوص روند برگزاری و نحوهی چینش برنامههای علمی این کنفرانس توضیح دادند.
دکتر اکبری ساری، رئیس دانشکده بهداشت و رئیس دومین کنفرانس بینالمللی توسعه پایدار سلامت هدف اصلی این همایش را توسعه بهداشت عمومی و توجه به جایگاه آن، تبیین نقش دانشکدههای بهداشت کشور در نیل به توسعه پایدار در ابعاد آموزشی، پژوهشی و ارائه خدمات و حمایتطلبی، افتتاح و اهدای جایزه استاد مصداقی نیا و اقدامت اولیه در جهت ایجاد شبکه دانشکدههای بهداشت کشور عنوان کرد.
وی افزود: این همایش فرصت مغتنمی برای دانشجویان، پژوهشگران و اعضای هیئتعلمی دانشکدههای بهداشت سراسر کشور و تمامی علاقهمندان حوزه سلامت عمومی فراهم میآورد تا در فرصتی رودررو به بحث و تبادل تجربیات و اندیشه پروری در سپهر سلامت عمومی کشور بپردازند و ضمن افزایش دانش و آگاهی خود، بتوانند به نحو مؤثرتری به وظایف خود در مواجهه با چالشهای نوین سلامت و بهبود سلامت عمومی عمل کنند.
دکتر اکبری ساری گفت: پیرو برگزاری موفق نخستین کنفرانس بینالمللی توسعه پایدار سلامت که اردیبهشتماه سال 95 و به مناسبت پنجاهمین سالگرد تأسیس دانشکده بهداشت برگزار شد برگزاری دومین کنفرانس بهصورت ملی در سال 97 به تصویب هیئترئیسه دانشکده رسید.
وی تصریح کرد: در نظر داریم این رخداد بهصورت یک سال در میان، در اردیبهشت به میزبانی دانشکده بهداشت دانشگاه و با مشارکت سایر افراد و نهادهای مرتبط و علاقهمند برگزار شود. ضمناً همزمان با برگزاری این همایش علمی، مراسم بزرگداشت استاد دکتر مصداقی نیا و اهدای جایزه استاد مصداقی نیا» بهطور رسمی افتتاح خواهد شد.
دکتر اکبری ساری دربارهی جایزه استاد مصداقی نیا توضیح داد: ایشان به مدت 29 سال ریاست دانشکده بهداشت را بر عهده داشتند. در زمان مسئولیت ایشان پیشرفتهای زیادی در این دانشکده صورت گرفت و دانشکده ازنظر کمی و کیفی توسعه فراوانی یافت که بهعنوان نمونه میتوان به ایجاد رشتههای مختلف و افزایش تعداد اساتید و دانشجویان اشاره کرد؛ بنابراین دکتر مصداقی نیا نقش مهمی در توسعه دانشکده بهداشت داشته است و پاسداشت مقام ایشان جزو وظایف این دانشکده محسوب میشود.
در ادامه، دکتر تکیان دبیر علمی این همایش و معاون بینالملل دانشکده بهداشت دانشگاه ضمن بیان پیشینه ایی از برگزاری نخستین کنفرانس بینالمللی توسعه پایدار سلامت که در اردیبهشتماه 95 برگزار شد، گفت: دانشکده بهداشت در سال 95 در حالی پنجاهمین سالگرد تولد خود را جشن گرفت که همزمان کنفرانس دوروزه توسعه پایدار سلامت را برگزار کرد. در این کنفرانس حدود 700 شرکتکننده و دهها نفر از دانشگاههای معتبر و همچنین تصمیم سازهای نظام سلامت دنیا بهعنوان مهمانهای عالیرتبه حضور داشتند.
وی بابیان اینکه دانشکده بهداشت بهعنوان قطب آموزش علوم بهداشتی رسالت بزرگی در نظام سلامت بهداشت عمومی کشور دارد، گفت: دانشکده بهداشت در پنجاهمین سال حیات بر خود وظیفه دانست که در راستای دستور جهانی سلامت به بازبینی فعالیتهای خود بپردازد و ضمن مرور دستاوردهای پرافتخار خود که تا آن زمان در بهبود سلامت نقش اساسی داشته نقشه راهی برای ادامهی راه و آینده سلامت کشور فراهم کند.
دکتر تکیان در خصوص برگزاری پنل های نخستین کنفرانس بینالمللی توسعه پایدار سلامت توضیح داد: در نخستین همایش که با محوریت توسعه پایدار سلامت و همچنین پنل های متعدد علمی و سخنرانیهای صاحبنظران ایرانی و بینالمللی در حوزه بهداشت و سلامت عمومی برگزار شد به مسئله پوشش همگانی سلامت که دستور اصلی نظام سلامت کشور در قالب طرح تحول نظام سلامت است پرداخته شد.
دبیر علمی دومین کنفرانس بینالمللی توسعه پایدار سلامت برنامه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیر را از محورهای اصلی این همایش خواند و گفت: پرداختن به موضوع پیشگیری و مبارزه با بیماریهای غیر واگیر در نخستین کنفرانس بسیار نوآورانه بود چراکه این برنامه در آن زمان به تصویب رسید و دانشکده بهداشت با مطرح کردن در نخستین کنفرانس بر نقش کلیدی خود درزمینهٔ سلامت تأکید کرد.
دکتر تکیان ادامه داد: در اختتامیه نخستین کنفرانس قطعنامه ایی صادر شد مبنی بر اینکه دانشکده بهداشت آنچه را که در این سالها انجام داده بازبینی کرده و موردمطالعه قرار دهد تا در آموزش که وظیفه اصلی آن است، در پژوهش که سرآمد علوم بهداشتی در کشور است و خدمترسانی به مردم بهروز و همچنان سرآمد باشد.
وی در ادامه سخنان خود، در خصوص برگزاری دومین کنفرانس بینالمللی توسعه پایدار سلامت گفت: دستور توسعه پایدار سلامت درواقع یک چتر بزرگ مفهومی است که تقریباً هر مؤلفهایی که بر سلامت میتواند تأثیرگذار باشد از این زمان تا 15 سال آینده را دربرمی گیرد. امسال نیز از بین موضوعات مختلف با توجه به نیازهای کشور و همچنین فعالیتهای دانشکده بهداشت طی این سالها در راستای رسالت دانشکده بهعنوان یک دستور کار مهم در نظام سلامت کشور دومین کنفرانس بینالمللی توسعه پایدار با محورهای مبارزه با بیماریهای غیر واگیر، بیماریهای عفونی نوپدید و بازپدید و تغییرات اقلیمی و تأثیر آن بر سلامت برگزار خواهد شد.
دکتر تکیان ابراز امیدواری کرد که در دومین همایش جمعیتی بالغبر 650 نفر شرکت کنند. وی روسا، مدیران، مدیران گروها، اعضای هیئتعلمی و دانشجویان دانشکدههای بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور و همچنین مسئولین وزارت بهداشت و ارگانهای فعال در دستور سازی سلامت کشور را از مدعوین این کنفرانس خواند.
دبیر علمی همایش، بزرگداشت استاد مصداقی نیا و اهدای جایزه استاد مصداقی نیا در مراسم افتتاحیه را یکی دیگر از برنامههای مهم این همایش عنوان کرد و افزود: پسازاینکه دکتر مصداقی نیا توسط سازمان جهانی بهداشت بهعنوان برگزیده جایزه جهانی دکتر لی در سال 2016 معرفی شد، دانشگاه مصوب کرد که جایزه ایی به نام ایشان نامگذاری و به افرادی که در بهبود سلامت جامعه مشارکت معناداری دارند اعطا شود.
دکتر تکیان اظهار کرد: به دلیل حال و هوای سیاستگذاری و جهتدهی که این همایش دارد امسال فراخوان مقالات انجام نشد و سخنرانانی که با وسواس خاص انتخابشدهاند به ایراد سخنرانی خواهند پرداخت. مسئولین پنل ها نیز از اساتید به نام دانشکده بهداشت هستند که اعضای پنل ها را در کمیته علمی انتخاب کردهاند در ضمن جلسه پرسش و پاسخ نیز در انتهای هر پنل انجام خواهد شد.
دکتر تکیان ادامه داد: دانشکده بهداشت بهویژه در دورهی دوم ریاست دکتر اکبری ساری با تأکید بر دستور سازی مسائل مبتلابه جامعه در حل مشکلات شایع سلامت همچنان پیش تاز است.
دبیر علمی همایش گفت: دانشکده بهداشت همواره در ایجاد شبکههای بهداشتی درمانی، پیشگیری برخی بیماریهای عفونی، آموزش و پژوهش پیشرو بوده و همواره نقش خود را در هزاره سوم نیز ایفا خواهد کرد.
وی بیماریهای غیر واگیر را علت 76 درصد از مرگهای زودرس (بین 30 تا 70 سالگی) در ایران دانست و گفت: بهرغم اینکه در ایران برخی بیماریها کنترلشدهاند ولی همسایگی با بعضی کشورها بیماریهای بازبدید و نوپدیدی که از بین رفته بودند را مجدداً بازگردانده است.
دکتر تکیان تغییرات اقلیمی، خشکسالی، بحران آب، ریز گردها و گرم شدن کرهی زمین را تهدیدی جدی برای تمامی کشورها دانست و افزود: ایران به گواهی سازمان ملل متحد یکی از 10 کشوری است که بحران کمآبی دارد. مسائل زیستمحیطی نیز یکی دیگر از معضلات کشور است که بر سلامت جامعه تأثیر بسزایی دارد. دانشکده بهداشت در این زمینه نیز وظیفه خود میداند بهنظام سلامت کشور کمک کند.
وی خاطرنشان کرد: برگزاری این کنفرانس به شناسایی پتانسیلهای موجود در دانشگاه برای همکاریهای مشترک کمک خواهد کرد البته در این زمینه تجربیات مثبت فراوانی وجود دارد که از موازی کاری نیز جلوگیری خواهد شد.
وی در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد که دومین کنفرانس بینالمللی توسعه پایدار سلامت مانند نخستین همایش بهخوبی برگزار شود.
خبر: مقدم
ارسال به دوستان