هم اندیشی رئیس دانشگاه با اعضای هیئتعلمی دانشگاه
دکتر قناعتی امیدبخشی به جامعه در حین مطالبه گری و رفع مشکلات را خواستار شد
رئیس دانشگاه در نخستین نشست هماندیشی با اعضای هیئتعلمی، بر ضرورت انسجام بیشتر نیروها، اصلاح و بهبود تصویر ذهنی پزشکان در جامعه، امیدبخشی به جوانان و تلاش برای کاهش روند مهاجرت و تقویت نقش مشاورهای و میانداری دانشگاه تأکید کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه، در پاسخ به مشکلات و دغدغههای مطرحشده از سوی اعضای هیئتعلمی دانشگاه گفت: از ادامه همکاری با NGO ها، بسیار استقبال میکنم چراکه سازمانهای مردمنهاد مبنای رشد همه جوامع هستند و هر جامعه مترقی باید بر اساس NGO ها پیش رود.
وی افزود: مادامیکه هوا طوفانی میشود، باید همگی همکاری کنیم تا آسیبی به کشتی وارد نشود؛ در این شرایط اگر بنابر پشت پا زدن و بر هم پیچیدن باشد، قطعاً کشتی غرق میشود لذا درخواست میکنم انسجام نیروها بیشتر شود و به عبارتی محکمتر، منسجمتر و پشت سر هم، در مسیر پیشرفت حرکت کنیم.
رئیس دانشگاه، بسیاری از دغدغهها و نگرانیهای اعضای هیئتعلمی را درست و بجا خواند و در خصوص اظهارنظر نمایندگان مجلس گفت: بالاخره وقتی جامعه ازلحاظ اجتماعی متکثر میشود و بناست در آن دموکراسی حاکم شود، از عوارضش هم این است که نمایندهای که اطلاع کافی ندارد و تحت تأثیر جو عمومی قرارگرفته، مواردی را بهکل جامعه پزشکی تعمیم میدهد. متأسفانه بخشی از بدنه پزشکی نیز فعالیتهایی داشتند که چهره پزشکی را مد خوش ساخته ازاینرو اگر بخواهیم مشکل را حل کنیم باید آن را آسیبشناسی کنیم و از بین ببریم وگرنه دیگران بادانش کم، همان موارد را بهکل جامعه پزشکی تعمیم میدهند.
وی افزود: بالاخره روند سیاسی کشور نیز در بروز این مشکلات بیتأثیر نیست؛ هرروز با تغییر مدیریتها، طرحهایی مطرح میشود که گاها پشتوانهای ندارد. وقتی طرح تحول سلامت مطرح شد از ابتدا هشدار دادم که به لحاظ مالی و پشتوانه مالی این کار شکستخورده است. مدیران آن زمان بسیار ناراحت شدند اما اکنون میبینید که لطمات طرح تحول همچنان باقی است.
دکتر قناعتی، در ادامه مسئله کرامت اساتید را مسئلهای مهم خواند و تصریح کرد: این موضوع برای من و تیم دانشگاه از اهمیت بالایی برخوردار است. ما خود را در کنار اساتید میدانیم و برای حل مشکلات آنها پیوسته اعلام کردهایم که درب دانشگاه به روی همه باز است. از سوی دیگر به حقوق اشاره فرمودید که البته ما هم معتقدیم به حقوق معلم و استاد در همه جای دنیا توجه میشود. در ژاپن بالاترین حقوق به آنها پرداخت میشود و بالاخره اگر نگاه ما به کشورهای صنعتی پیشرفته است باید به آموزش و متدلوژی های آن اهمیت دهیم.
رئیس دانشگاه، سپس مسئله مهاجرت نخبگان و دانشجویان را نگرانکننده خواند و گفت: متأسفانه نگرانی از مهاجرتها وجود دارد، بهگونهای که مقام معظم رهبری از آن بهعنوان یک دغدغه نام بردند و خواستار پیگیری آن شدند که انشالله بشود کمک کرد؛ ازاینرو از همکاران میخواهم که فقط بیان مشکل نکنند بلکه در این زمینه کار سیستماتیکی انجام دهند و دغدغهها را لیست کنند تا از زیادهگویی و پراکندهگویی جلوگیری شود و برای آن راهکار مناسبی مطرح شود. بالاخره همگی مؤمن و متدین هستید و من معتقدم که خداوند گاهی افراد را مورد آزمایش و امتحان قرار میدهد. گاهی از من میپرسند که چرا در این وضعیت، با بودجه کم، مسئولیت دانشگاه را قبول کردهای؟ واقعیت این است که من استخاره کردم و برایم فاسْتقمْ کما أمرْت آمد به این معنا که باید کمک کنی و در این راه ایستادگی کنی. من نمیگویم تسلیم باشیم اما باید مشکلات را حل کنیم. ما در دوران جنگ صحنههای دلخراشی دیدیم و اینها همگی درراه کشور رفتند، اکنون وظیفهداریم که به افراد روحیه و امیدواری دهیم و از سوی دیگر پیگیر مشکلات هم باشیم. جوانان مثل ما نیستند و زودتر ناامید میشوند و از کشور میروند. مهاجرت آنها بسیار برای هویت دینی و ازلحاظ اقتصادی به ضرر است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، بر ضرورت اصلاح و بهبود تصویر ذهنی از پزشکان در جامعه تأکید کرد و افزود: تحقیرهایی که در مورد پزشک میشود بالاخره قسمتی از آن به عملکرد بد افراد نادر بازمیگردد ولی بخش دیگر آن به دشمنیها و حسادتها مرتبط میشود. البته در مسئله کرونا واقعاً از جامعه پزشکی اعادهی حیثیت شد. البته معتقدم که مردم خیلی به پزشک احترام میگذارند و قدر پزشک را میدانند. در نظر دارم در این زمینه با صداوسیما ارتباطی مستقیم و سیستماتیک برقرار کنیم بلکه این مسائل حل شود.
دکتر قناعتی، بابیان اینکه "از ابتدای دوره مدیریتم سعی کردهام که برای مسائل علوم پایه و دانشکده بهداشت اهمیت بیشتری قائل باشم" خاطرنشان کرد: در رابطه با نقش میانداری دانشگاه علوم پزشکی تهران باید عنوان کنم که این دانشگاه از گذشته تاکنون میاندار نظام سلامت بوده و اکنون هم بیشترین مشاورهها را به وزارت خانه و جاهای مختلف ارائه میدهد. درواقع خاصیت دانشگاه تهران این بوده و همواره نیز در رابطه با طراحیهای سیستمیک، حل مسئله و موضوعات دیگر همینگونه است.
وی در پایانبر ضرورت تداوم جلسات همفکری تأکید کرد و گفت: قطعاً این جلسه آخر نخواهد بود. علاقهمند بودم از نظرات و همفکری تعداد بیشتری از اساتید بهرهمند شوم که متأسفانه امکانپذیر نشد اما در نظر داریم تا تکبهتک با اساتید گروههای مختلف جلسه بگذاریم و بهنوعی جلسات گروهمحور پیش ببریم. همچنین با گروههای صنفی دانشجویی جلساتی را تاکنون برگزار کردهایم. قطعاً این دانشگاه متعلق به همه ماست و ما تنها برای دورهای نماینده شما هستیم و امیدوارم رویکردمان اینگونه باشد که با امیدواری پیش برویم.
نظر دهید