• تاریخ انتشار : 1403/01/19 - 16:14
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 645
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

نشست هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران

دکتر قناعتی: همه واحدها بخشی از تلاش خود را صرف تکمیل و توسعه فناوری اطلاعات کنند

رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در اولین نشست هیئت رئیسه در سال 1403 گفت: همه واحدها بخشی از تلاش خود را صرف تکمیل و توسعه فناوری اطلاعات کنند.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، در نشست 19 فروردین 1403، سهم دانشگاه در زمینه تولیدات علمی و میزان استنادات و همچنین سیر پیشرفت آن در نظام رتبه بندی سایمگو که منجر به کسب رتبه یک در کشور شده بررسی و گزارشی از خدمت رسانی معاونت های مختلف دانشگاه در ایام نوروز ارایه شد.
دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران از تلاش های اعضای هیئت رئیسه که باوجود همه کاستی ها موفقیت های بسیاری در دانشگاه رقم زدند قدردانی کرد و گفت: روند پیشرفت های دانشگاه و جوایز متعددی که کسب کرده کاملا شفاف و روشن است و اگر خلاف این گفته می شود نشان از بی اطلاعی افرادی است که این شایعات را مطرح می کنند.
رئیس دانشگاه با تاکید بر تقویت حوزه فناوری اطلاعات دانشگاه  گفت: دکتر رضایی مدیر مرکز آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه، برنامه جامعی را در زمینه تقویت حوزه ای تی ارایه دهد. از همه روسای بیمارستان ها، دانشکده ها و مراکز تحقیقاتی و دیگر واحدهای دانشگاه می خواهم بخشی از تلاش خود را صرف تکمیل و توسعه فناوری اطلاعات واحد خود کنند.
دکتر قناعتی با اشاره به اهمیت حوزه فناوری اطلاعات در پیشرفت دانشگاه گفت: هر کشور و سازمانی که پیشرفت داشته تمرکز آن بر حوزه فناوری اطلاعات بوده است. با استفاده از فناوری اطلاعات می توان شفافیت، فساد گریزی، قدرت عمل بالا، قانون مداری و شایسته سالاری را به عنوان عوامل تسهیل کننده حرکت چرخ دنده های سازمان، تقویت کرد.
رئیس دانشگاه  از تشکیل قرارگاه جهش تولید با مشارکت مردم خبر داد و گفت: این قرارگاه در دانشگاه علوم پزشکی تهران با رویکرد فناوری ایجاد می شود و امیدوارم بتوانیم الگوی مناسبی را در این زمینه ارایه دهیم.
دکتر قناعتی بر تکمیل و تجهیز کلاس های آموزشی تاکید کرد و گفت: نیازهای کلاس ها را شناسایی و برای زیباسازی و به روز رسانی وسایل سمعی و بصری و دیگر امکانات مورد نیاز رفاه دانشجویان اقدام کنید. فضای کلاس ها باید به گونه ای باشد که بعد از درس، امکان مباحثه دانشجویان فراهم شود. این مباحثه به تثیبت اطلاعات در حافظه دانشجویان و ارتباط بهتر آنها با یکدیگر کمک می کند.
رئیس دانشگاه با اشاره به برنامه های دانشگاه در زمینه گسترش همکاری های بین المللی گفت: دانشکده های دندانپزشکی و تغذیه در سبطین ایجاد می شوند و همچنین درخواست هایی از کشور عمان، قزاقستان و افریقای جنوبی داریم که امیدواریم امسال آنها را به نتیجه برسانیم.
دکتر قناعتی دانشگاه علوم پزشکی تهران را با وجود سرمایه های انسانی آن سازمانی هماهنگ، منظم و دقیق دانست و گفت: این ویژگی سبب پیشرفت و شکوفایی دانشگاه شده است.
 تشریح پیشرفت پژوهشی دانشگاه 
در ادامه دکتر علی اکبری ساری معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه گزارشی از روند پیشرفت پژوهشی دانشگاه را ارایه کرد و گفت: در سال ۲۰۲۳ در پایگاه استنادی اسکوپوس از ایران بیش از ۶۶ هزار و 700 مقاله منتشر شده، که حدود ۲۶ هزار و 400 مقاله مربوط به حوزه علوم پزشکی است و سهم دانشگاه علوم پزشکی تهران حدود 6 هزار 720 مقاله است. به بیان دیگر حدود 40 درصد مقالات کشور مربوط به علوم پزشکی است و دانشگاه علوم پزشکی تهران به تنهایی حدود ۱۰ درصد کل مقالات کشور، 25 درصد مقالات علوم پزشکی کشور و نزدیک ۳۰ درصد مقالات دانشگاه های علوم پزشکی کشور را تولید می کند و ۳۵ درصد استنادات دانشگاه های علوم پزشکی کشور هم متعلق به دانشگاه علوم پزشکی تهران است، درحالیکه حدود ۹ درصد اعضای هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشکی کشور را دارد.
دکتر اکبری ساری با مقایسه سرانه تولید مقاله به ازای هیئت علمی گفت: سرانه مقاله اعضای هیئت علمی دانشگاه های علوم پزشکی کشور حدود  1.8 است این درحالی است که سرانه مقاله در دانشگاه علوم پزشکی تهران حدود 3.4 مقاله به ازای هیئت علمی است که از سرانه کشور خیلی بالاتر است.
دکتر اکبری ساری با اشاره به بهبود رتبه دانشگاه علوم پزشکی تهران در تازه ترین گزارش نظام رتبه بندی سایمگو گفت:  دانشگاه علوم پزشکی تهران براساس نظام رتبه بندی سایمگو، دانشگاه اول کشور است و جایگاه آن در تازه ترین گزارش سال ۲۰۲۴، نسبت به سال قبل در منطقه خاورمیانه یک رتبه بهبود یافته و به رتبه پنجم رسیده و رتبه جهانی آن ۴۵۲ است. این درحالی است که دانشگاه دوم کشور در این نظام رتبه بندی در رتبه ۸۲۷ قرار دارد. در این رتبه بندی در خاورمیانه در عرصه پزشکی  در رتبه یک، دندانپزشکی رتبه دوم، داروسازی رتبه پنجم و در بیوشیمی، روانشناسی و روانپزشکی در رتبه ششم قرار گرفته ایم.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه در توضیح جایگاه دانشگاه در نظام رتبه بندی  ESI سال ۲۰۲۴ گفت: در ESI از نظر مقاله در رتبه 19 جهان و از نظر استنادات در رتبه 27 جهان قرار داریم.

بررسی دستور جلسه

در ادامه هریک از اعضای هیئت رئیسه گزارشی از روند بازدیدهای نوروزی و  همچنین برنامه ها و چالش های حوزه فعالیت خود در سال پیش رو ارایه کردند.

پیش از دستور
حجت الاسلام و المسلمین میر مجید سید قریشی مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه، فرازهایی از دعای صحیفه سجادیه را در وداع ماه رمضان تفسیر کرد.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 262937
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

تصاویر