• تاریخ انتشار : 1402/11/27 - 06:49
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 698
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

جشن آغاز سال تحصیلی دانشجویان ورودی بهمن دانشگاه علوم پزشکی تهران

دکتر قناعتی: دانشجو باید دارای فهم سیاسی، هدایت کننده جامعه و چند بعدی باشد

دکتر حسین قناعتی در مراسم جشن آغاز سال تحصیلی دانشجویان ورودی بهمن ۱۴۰۲ دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: دانشجو باید دارای فهم سیاسی، هدایت کننده جامعه و چند بعدی باشد.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، در مراسم روز پنجشنبه ۲۶ بهمن ۱۴۰۲ در مشهد مقدس دکتر قناعتی با ابراز خرسندی از حضور در جمع دانشجویان نوورود و با بیان اینکه دانشجویان فلسفه وجودی و چشم و امید دانشگاه هستند گفت: تحصیل هیچگاه متوقف نمی‌شود من نیز در حال حاضر دانشجو پاره وقت رشته  مدیریت هستم.
رئیس دانشگاه با بیان خاطرات خود از دوران انقلاب گفت: من در دوران انقلاب، ۱۶ ساله بودم و به دلیل شرایط محل و زندگی‌امتقدیر اینگونه رقم خورد که در وسط جریان‌های انقلاب قرار گرفتم و شاهد حرکت بزرگ مردم برای ایجاد تغییر بوده ام. انقلاب ما در تاریخ بشر و در نوع خودش بی‌نظیر بود، زیرا مردم با دست خالی بر ارتش پنجم دنیا و بر ساواک با آن گستردگی  پیروز شدند که  این خود نیازمند مطالعه دقیق است.
وی افزود: آن صحنه‌ها و آن رفتارها ما را وارد عرصه‌ایکرد که مجبور بودیم از همان اوایل برای کمک به کشور یک نگاه دیگر داشته باشیم نگاه مسئولیت پذیری و بدهکار بودن به نظام کشور و این نگاه منجر به شرکت در درگیری‌های اول انقلاب شد و بعد از پیروزی انقلاب هم برای کمک به فقرا وارد میدان شدیم. دکتر قناعتی با اشاره به همزمانی تحصیل خود و شرکت در دفاع مقدس گفت: در سال ۶۴ بمباران شیمیایی گسترده شروع شد ما اطلاعاتی در اینباره نداشتیم و مرکز تحقیقاتی وجود نداشتدانشجویان علاقه مند وارد عرصه مقابله و درمان مجروحین شیمیایی شدند.
رئیس دانشگاه با اشاره به موفقیت‌های حوزه سلامت گفت: سن امید به زندگی مردم ایران در اوایل انقلاب ۵۴ سال بود که به ۷۸ سال رسیده است. وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران در کنار فعالیت‌های علمی  مسئول سلامت یک میلیون خانوار در جنوب تهران است گفت: مشکلات سلامت این خانواده‌ها را احصا کرده‌ایمو پیگیری می‌کنیم.
دکتر قناعتی با بیان اینکه دانشگاه نسل چهار، دانشگاه اجتماعی و همانند دوران دفاع مقدس مسئله محور است افزود: در حال ۱۱۰ مرکز تحقیقاتی در دانشگاه علوم پزشکی تهران مقالات مبتنی بر شواهد تولید می‌کنند که یکی از این مراکز، مرکز تحقیقات فناوری‌های پزشکی است، صدو هشتاد محصول  های تک، شامل پت اسکن، اسپکت، سی تی اسکن، نورو نویگیتور و ربات جراح ساخته شده است که ربات جراح  بعد از آمریکا، توسط ایران ساخته شده و بعد از آن کشور اسرائیل این ربات را ساخته است هم اکنون ما  ربات جراح را صادر میکنیم.
دکتر قناعتی با اشاره به موفقیت مهم دانشگاه در ایجاد شعبه بین الملل در کربلا گفت: عراقی‌ها یک میلیارد دلار برای دانشگاه سبطین هزینه کردند و در رقابت با آکسفورد و دانشگاه آمریکایی بیروت توانستیم به توافق و همکاری برسیم و  روش‌های مدرن و پیشرفته آموزشی  را در آنجا پیاده کردیم. آرزویمان هست که در دانشگاه علوم پزشکی تهران هم راه اندازی کنیم ولی هنوز به علت کمبود فضا و بودجه میسر نشده است.
دکتر قناعتی با بیان اینکه نگاه دانشگاه علوم پزشکی تهران به تغییرات روز دنیا هست افزود: انتظار داریم شما دانشجویان از ما خیلی بهتر باشید و حتما به گونه‌ای برنامه ریزی کنید که از استادان خود جلوتر بروید.
رئیس دانشگاه  اهمیت کاربرد هوش مصنوعی در سلامت را یاداور شد و گفت: باید از لحاظ هوش مصنوعی پیشرفت بیشتری داشته باشیم. دکتر قناعتی یکی از چاله‌های تسهیل گری علمی را فضای مجازی عنوان کرد و گفت: درصد زیادی از وقت افراد جامعه ما  به بطالت در فضای مجازی میگذرد. فضای مجازی باید، تسهیل گر کار شما باشد تا زودتر به مراتب علمی بالاتر دست پیدا کنید.
وی به دانشجویان توصبه کرد گروه‌های کوچکی باهم داشته باشند و باهم تبادل نظر کنند و حتما دانشجوی سیاسی باشند. و گفت: راه تفکر، راه بیان حقیقت و راه ورود به مسائل سیاسی را نبستیم و از جلسات آزاد اندیشی و جلسات پرسش و پاسخ از هرکسی حمایت می‌کنیم.
دکتر قناعتی گفت: دانشجو باید موتور محرک فهم سیاسی و سیاست گذاری و هدایت جامعه باشد و لازمه آن این است که تک بعدی نباشیم.
توضیح اینکه  حدود ۳۰۰ دانشجوی پزشکی به عنوان ورودی بهمن پذیرفته شدند و پس از بازگشت از این اردو از روز اول اسفند سال تحصیلی خود را آغاز خواهند کرد.
این اردو از روز چهارشنبه ۲۵ بهمن با حضور نو دانشجویان ورودی بهمن از دانشکده های پزشکی، داروسازی، پرستاری، بهداشت در راه آهن تهران و حرکت به سمت مشهد آغاز شد و با رسیدن به مشهد و اسکان در اردوگاه امام رضا به طور رسمی آغاز شد که تا روز یکشنبه ۲۹ بهمن ادامه دارد.
مراسم افتتاحیه نیز بعدازظهر روز پنجشنبه ۲۶ بهمن با حضور دکتر قناعتی رئیس دانشگاه، دکتر ابراهیمی معاون فرهنگی دانشجویی و اساتید دانشکده ها در حسینیه اردوگاه برگزار شد‌.
دکتر مهدی ابراهیمی معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه ضمن خیر مقدم به حاضران و تبریک ورود دانشجویان به دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت:  این اردو قرار است مقدمه ای برای تداوم کارهای تیمی باشد قرار است دانشجویان رشته های مختلف با یکدیگر بیشتر آشنا شوند و ثمره هم افزایی بین رشته ای را قطعا در آینده خواهیم دید.
وی افزود: برای حرکت در مرزهای دانش باید به هم کمک کنیم تا تلاش ها نتیجه بخش باشد.
در ادامه حجت الاسلام ابوالفتح غفاری معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه گفت: دانشجو نیازمند دو بال است که بال اول آن علم و بال دوم اخلاق است.
در ادامه دکتر علیرضا بازارگان عضو هیأت علمی دانشکده محیط زیست دانشگاه تهران و دکتر حامد صادقی عضو هیأت علمی دانشگاه صنعتی شریف تجربیاتی از دوران دانشجویی و تجربه زیستی خود در خارج از کشور و بازگشت به کشور و فعالیت در ایران بیان کردند.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,مراسم ها و همایش ها
  • کد خبر : 259318
کلمات کلیدی