• تاریخ انتشار : 1401/09/29 - 15:40
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 553
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

اولین سمپوزیوم mRNA در نظام سلامت برگزار شد

دکتر قناعتی: رشد و بالندگی دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه فناوری و تولیدات زیستی افتخارآفرین است

اولین سمپوزیوم mRNA در نظام سلامت به همت شرکت رناپ، از شرکت های مستقر در مرکز جامع سلول های بنیادی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با هدف معرفی و تبیین نقش فناوری mRNA در نظام سلامت برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه در این همایش گفت: خوشحالم که شاهد پیشرفت های شگرف عزیزان در حوزه فناوری و تولیدات زیستی هستم و آن را مایه مباهات می دانم.

وی با اشاره به بیانات مسئولان پیش از انقلاب مبنی بر نداشتن توانایی ایران در ساخت تجهیزات و اینکه باید سرتا پا غربی شویم تا بتوانیم  پیشرفت کنیم، گفت: خوشبختانه کشور پس از انقلاب تحول خوبی در حوزه خود باوری داشت و انقلاب به ما آموخت که "ما می توانیم" و نسل ما این پیام را به درستی از رهبر فقید انقلاب دریافت کرد.

دکتر قناعتی افزود: در جنگ تحمیلی، کشورهای بسیاری بر علیه ایران متحد شدند و پس از آن سخت ترین تحریم ها را برای کشور قائل شدند اما اکنون می بینید که در حوزه سلامت و خدمات درمانی بسیار پیشرفته هستیم و در زمینه فناوری نیز رشد کردیم.

رئیس دانشگاه، تلاش های مرحوم دکتر کابلی برای ارتباط بین صنعت و دانشگاه را ستود و تاکید کرد: دکتر کابلی پس از جنگ در زمینه تولید فناوری های مورد نیاز بسیار فعالیت کردند. دکتر سرکار نیز به ایشان پیوستند و در نهایت مرکز تحقیقات علوم و تکنولوژی در پزشکی در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) راه اندازی شد.

وی بزرگ نمایی را از چالش های این حوزه خواند و تصریح کرد: باید حواسمان باشد در این مسیر رشد و بالندگی، دچار عارضه دروغ و بزرگنمایی نشویم.

دکتر قناعتی، بر ضرورت برنامه محوری در دانشگاه تاکید کرد و گفت: در دورانی که مسئولیت دانشگاه را بر عهده گرفتم، در نخستین اقدام، تدوین برنامه چهارساله دانشگاه را در دستور کار قرار دادم و اکنون نیز کاملا خود را به اجرای آن متعهد می دانم. مهم ترین شاخص این برنامه نیز نگاه فناورانه و تلاش برای توسعه آن بود. در این راستا، زمین وسیعی را در منطقه یافت آباد برای شهر علم و دانش شهید سلیمانی آماده کردیم تا برج های فناوری ایجاد و 500 شرکت دانش بنیان در آن مستقر شوند.

وی خواستار نگاه امیدوارانه به کشور شد و افزود: خوشبختانه از دنیا عقب نیستیم و در هر زمینه ای می توانیم به سرعت خود را به دنیا برسانیم. نگذارید کسی امید را از شما بگیرد. افرادی با انتشار اخبار دروغ، قصد ایجاد ناامیدی دارند اما شما به عنوان محقق دقت کنید و مواظب باشید با تکنولوژی رسانه ذائقه شما را تغییر ندهند. در کنار اشکالات، نقاط قوت را هم ببینید چرا که این راه نجات ماست.

رئیس دانشگاه، با بیان اینکه "انشالله با دستان شما آینده این کشور ساخته خواهد شد" خاطر نشان کرد: درهای دانشگاه بر روی همه افرادی که می خواهند در حوزه علم و دانش در دانشگاه فعالیت کنند، باز است. شما نیز در گسترش فناوری بخل نداشته باشید و آن را به دیگران آموزش دهید. خداوند یار کسانی است که شریف و درستکار باشند.

صبر و استقامت داشته باشید

دکتر حیدر محمدی، رئیس سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، ورود به حوزه mRNA و تولید داروهای با تکنولوژی بالا را ارزشمند خواند و گفت: mRNA یکی از اتفاقات روز دنیا است که خوشبختانه کشور ما نیز از آن مستثنا نیست.

وی به سهم داروهای با تکنولوژی بالا در بازار اشاره کرد و گفت: کشور سهم به سزایی را از داروهای high tec در اختیار دارد به گونه ای که کل بازار دارویی 65 هزار میلیارد تومان بود که این سهم هر ساله افزایش می یابد. امیدوارم به زودی شاهد اولین محصولات دانش بنیان در حوزه mrna  باشیم.

دکتر محمدی، ابراز امیدواری کرد که با ورود صنعت به این حوزه شاهد رشد بسزایی باشیم و افزود: ورود به حوزه تولید در کشور قدری دشوار است و نیاز به صبر و استقامت دارد. یکی از دغدغه های محققان نیز ورود به بازار مصرف است. قطعا اگر حمایت مردم، دانشمندان و پژوهش گران نباشد، محصولات ما رشد نمی کند. لذا لازم است در حوزه بازار همگی کمک کنند تا تبدیل به یک قطب شویم.

حوزه mRNA موجب کاهش هزینه ها است

دکتر مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، این همایش را فرصت مغتنمی خواند و گفت: فعالیت در این حوزه mRNA نیازمند صبر بسیاری است و باید نهادهای مرتبط پیوسته آن را پیگیری نمایند. این فناوری در پزشکی بازساختی، درمان های جایگزین پروتئین، مهندسی ژنتیک و در آنتی بادی درمانی به عنوان درمان های جایگزین از آن استفاده می شود و رویکرد آن موجب کاهش هزینه های سلامت می شود.

وی با بیان اینکه "خوشبختانه سازمان غذا و دارو به خوبی در این حوزه فعال شده اند" خاطر نشان کرد: این حوزه آینده بسیار درخشان و بازار خوبی در دنیا خواهد داشت.

دکتر قانعی، با اشاره به حمایت از شرکت های مختلف در حوزه واکسن گفت: به عنوان ستاد توسعه زیست فناوری از شرکت های فعال در حوزه mRNA حمایت کردیم تا بتوانیم سهم خود را در بازار دنیا دریافت کنیم.

وی افزود: امیدوارم بتوانیم با همکاری هم به این تکنولوژی ورود کنیم.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی
  • کد خبر : 223635

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *