بازدید معاون پژوهشی وزارت بهداشت از پژوهشکده فناوری ها و تجهیزات پزشکی
دکتر قناعتی: سرمایه گذاری در پارک فنآوری بازگشت سرمایه خوبی برای کشور خواهد داشت
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، در بازدید از پژوهشکده فناوری ها و تجهیزات پیشرفته پزشکی، این مرکز را نمادی از پیوند علوم پایه و بالین خواند و بر ضرورت معرفی دستاوردهای آن تاکید کرد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در بازدید معاون پژوهشی وزارت بهداشت از پژوهشکده فناوری ها و تجهیزات پزشکی، دکتر حسین قناعتی، رئیس دانشگاه، گفت: امروز سالگرد قبول مسئولیتم در دانشگاه است و خدا را شاکرم که علی رغم سختی ها و مشکلات، کارهای بسیار بزرگی نیز در این دوره انجام شده است.
وی ضمن قدردانی از دکتر فتوحی و دکتر بیگلر برای همکاری و همراهی، تصریح کرد: قدردانی ویژه ای از دکتر سرکار دارم چرا که با لیدرشیپ خوب توانستند مجموعه ای را ایجاد کنند و حرکت های بزرگی را در آن سامان دهند.
رئیس دانشگاه، راه اندازی پارک علم و فناوری را جهش بزرگی در صنعت سلامت کشور دانست و افزود: هر چه پیش می رویم باور من به توانایی دانشمندان داخلی بیشتر می شود چرا که کارایی تولیدات داخلی بسیار زیاد است.
وی داشته هایمان در کشور را بسیار زیاد خواند و تاکید کرد: لازم است در این زمینه کار تبلیغی و اطلاع رسانی انجام دهیم.
دکتر قناعتی افزود: متاسفانه بسیاری از فارغ التحصیلان ما با دستاوردهای دانشگاه آشنا نیستند و مسیر علم و فناوری می تواند از یک سو وابستگی تکنولوژی به بیگانگان را کاهش دهد و از سوی دیگر خودباوری را در جوانان افزایش دهد.
وی در ادامه از معاون پژوهشی وزارت بهداشت خواست تا بودجه های پژوهشی را برای علم و پژوهش نافع هزینه کنند و خاطر نشان کرد: سرمایه گذاری در شهر علم و دانش شهید سلیمانی می تواند بازگشت سرمایه خوبی برای کشور به همراه داشته باشد.
برای معرفی محصولات لبه دانشی خود تلاش کنید
دکتر یونس پناهی، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، بازدید از این مرکز را به فال نیک گرفت و گفت: خوشبختانه شاهد اتفاقات خوبی در این مرکز بودیم. زمانی در کشور با الفبای تولید علم آشنا نبودیم اما اکنون این مسیر به خوبی شناخته شده است طبیعی است که حوزه فناوری نیز امروز با مشکلاتی مواجه است اما امیدوارم به زودی پیشرفت های وسیعی در آن رخ دهد. البته فعالیت های شما نیز گواه این مسئله است.
وی با اشاره به تعیین جایگاه دانشگاه ها و مراکز بر اساس شاخص های تولید علم گفت: در بازدید امروز دریافتم که می توان برای فناوری نیز شاخص هایی تدوین کرد. شما وارد فضایی شدید که لبه دانشی است و فعالیت های شما ذخیره ارزی خوبی برای کشور به همراه دارد.
دکتر پناهی، با اشاره به معطلی فناوران و دانشمندان برای دریافت مجوزها و زمانبر شدن پیگیری های آن خاطر نشان کرد: این فرآیند باید اصلاح شود. افرادی که کارهای بزرگی در کشور انجام می دهند نباید وقت خود را پشت درهای وزارت بهداشت برای دریافت مجوز و تاییدیه ها بگذرانند بلکه این مسیر باید از طریق داخلی تسریع، تسهیل و پیگیری شود.
وی افزود: متاسفانه برخی از رفتارها در بدنه سازمان ها نفوذ کرده و برای اصلاح آن باید کارهایی ریشه ای و اساسی انجام داد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، این مرکز را نمادی از پیوند علوم پایه و بالین خواند و گفت: مدل اطلاع رسانی، بسیار مهم است. از این دانش برای معرفی دستاوردهای خود استفاده کنید و در نمایشگاه، توانمندی های خود را معرفی کنید.
تکریم افراد موفق از آنها الگوهایی ماندگار می سازد
دکتر سعید سرکار، در این بازدید ضمن معرفی محصولات و فعالیت های مرکز گفت: متاسفانه کشور از فقدان الگو رنج می برد و ما در تلاشیم تا نمونه های عینی و موفق خود را به عنوان الگو به جوانان معرفی کنیم. مادامی که در کشور از افراد موفق و درست حمایت نشود، الگوهای ناموفق جایگزین آنها خواند شد. از این رو حمایت از توسعه فناوری و تکریم فناوران از اقدامات مهم این مرکز است.
وی افزود: این مرکز علاوه بر نقش R&D ، همچون مرکز رشد نیز عمل کرده و توانسته پیوند خوبی با بالین نیز برقرار نماید. بخ نحوی که امروز این مرکز به تنهایی دارای 47 US پتنت است.
دکتر سرکار، حضور در بیمارستان و همراهی پزشکان بالینی در تولید محصولات را نقطه قوت این مرکز دانست و تاکید کرد: رمز موفقیت محصولات ما به دلیل سبک و روش کاری این مرکز بوده است؛ چرا که شریک بالینی لحظه به لحظه در جریان پیشرفت پروژه است. خوشبختانه این دانشگاه روی دوش جامعه حرکت نمی کند و توانسته از فروش محصولات فناور خود، صرفه جویی ارزی داشته باشد.
نظر دهید