• تاریخ انتشار : 1400/01/24 - 21:05
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 2216
  • زمان مطالعه : 8 دقیقه

نخستین جلسه هیئت‌ رئیسه دانشگاه در سال 1400 برگزار شد

دکتر کریمی: مدیریت و هدایت سیستم‌ها جز با صداقت، شفافیت و هماهنگی امکان‌پذیر نیست

در نخستین جلسه هیئت رئیسه دانشگاه در سال 1400، وضعیت آموزش در دانشگاه، آمار بیماران کووید در بیمارستان ها و شرایط واکسیناسیون در حوزه بیمارستان‌ها مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در این نشست که 22 فروردین 1400 در سالن حکیم برگزار شد، دکتر عباسعلی کریمی، رئیس دانشگاه، بر ضرورت توزیع عادلانه بیماران در بیمارستان های تحت پوشش تاکید کرد و گفت: مسافرت‌های نوروزی هنوز تاثیر خود را بر میزان بستری بیمارستان‌ها نشان نداده است و لذا این عادلانه نیست که بخواهیم در برخی از مراکز بیمارستانی همچون بیمارستان امام خمینی، فشار مضاعف ایجاد کنیم.

وی توجه به خستگی کارکنان در مراکز مختلف را خواستار شد و تصریح کرد: باید تعادلی در بخش بستری ایجاد کنیم تا مراکز بتوانند ظرفیت‌های دیگر خود را نیز فعال داشته باشند.

رئیس دانشگاه همچنین خواستار توجه بیشتر معاونان آموزشی بیمارستان ها به نیازهای آموزشی دانشجویان شد و گفت: تعامل مناسب با دانشجویان در بحران پاندمی کووید 19 راهگشا است و بسیاری از نیازهای آنها با گفت و گو قابل حل است.

دکتر کریمی، سپس به شرایط کشور، اشاره کرد و گفت: همگی به این شرایط واقف هستیم و لذا دانشگاه با تمامی ظرفیت‌هایش در مدیریت و هدایت سیستم باید صادقانه پیش برود و هیچ چیز به اندازه صداقت و شفافیت جواب نمی دهد.

وی مردم را نیازمند خدمات دانشگاه دانست و افزود: قطعا مسئولیتی در دانشگاه داریم و نیازهای مردم به خدمت ماست. اینکه مخالف و یا موافق نظریه ای باشیم دردی از مردم دوا نمی کند و آنها به سرعت بالا به خدمات ما نیاز دارند. نمی توانیم مردم را پشت درها معطل نگاه داریم و خدمت ارائه ندهیم. خوشبختانه دانشگاه در یک سال گذشته وارد این موضوعات نشده و اکنون نیز نمی شود اما خواهش می کنم که از این پس نیز با دانشگاه و مسئولیت های آن همسو باشید. دانشگاه جز با هماهنگی نمی تواند این بار سنگین را بردارد.

رئیس دانشگاه، با اشاره به پیش بینی اپیدمیولوژیست ها در خصوص الگوی انتشار بیماری گفت: همیشه دعا می کنم که نظرات دکتر فتوحی درست از آب درنیاید اما تا کنون اغلب آنها محقق شده است. این شوخی نیست که در یک بیمارستان، 300 بیمار بستری شده است؛ هر که در سیستم خدمت رسانی در این شرایط اختلال ایجاد کند، جرمش بسیار بالاست.

دکتر کریمی توجه به درمان مناسب بیماران کووید 19 را جدی دانست و یادآور شد: وقتی از 40 مرگ صحبت می کنیم 40 خانواده داغدار می شوند. این افراد همگی برای کادر سلامت و خانواده هایشان دارای ارزش هستند و ما مسئول هستیم و باید دانشگاه را مراقبت کنیم که وارد فضای هیجانی حاشیه ای نشوند و توجه خود را به درمان معطوف کنیم.

وی از همگی خواست با هماهنگی هر چه بیشتر، به خدمات ارزشمند خود ادامه دهند و تاکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی تهران در طول 170 سال خدمات با ارزش خود در حوادث مختلف، از جمله پاندمی کرونا، همواره خوش درخشیده است و امیدوارم با هماهنگی هر چه بیشتر این دوران تلخ نیز به بهترین شکل مدیریت شود.

در این نشست، دکتر امیرعلی سهراب پور، به ارائه گزارشی از وضعیت آموزشی دانشجویان پرداخت و گفت: سال گذشته سالی مملو از امتحان و آزمون تاب آوری برای کل سیستم دانشگاه بود و امیدوارم با تجربه ای که از سال گذشته کسب کرده ایم بتوانیم چالش های پیش رو در سال جدید را به خوبی مدیریت کنیم.

وی حوزه آموزش را دستخوش تحول و چالش ناشی از ویروس کرونا در کل جهان دانست و افزود: آموزش در همه دنیا بر اثر این اتفاق پیش بینی نشده دست خوش تغییر شده است. دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این میان تجارب ارزشمندی در این حوزه کسب نموده و همزمان از تجارب موفق جهانی نیز استفاده کرده است.

معاون آموزشی دانشگاه، اوضاع کلی آموزش را خوب توصیف کرد و یادآور شد: وظیفه خود می دانم از زحمات مجموعه دانشگاه که در حوزه آموزش فعالیت می کنند، قدردانی کنم. اگر چه شاید با ایده آل ها فاصله داشته باشیم اما فعالیت های آموزشی در دانشگاه متوقف نشده و برنامه ها به خوبی در حال اجراست. به عبارت دیگر آن بخش از آموزش که شامل درس های تئوری تمامی دانشجویان است، به صورت مجازی در حال اجراست و آنچه که باید به صورت آزمایشگاهی و عملی برگزار شود، با تجربه ای که در سال گذشته به دست آوردیم، به اواخر دوره موکول کردیم تا پیک کرونا به اتمام برسد.

دکتر سهراب پور، با بیان اینکه چالش های کووید را باید با خلاقیت رد کرد، اظهار داشت: خوشبختانه ابتکاراتی در حوزه آموزش در رشته های خاص اتفاق افتاده است. از جمله آن که در دانشکده دندانپزشکی ترم آموزشی به دو قسمت تقسیم شده است و دانشجویان نیز در دو گروه آموزش های لازم را دریافت می کنند. این به آن مفهوم است که تمام آموزش ها دو بار در طول ترم ارائه می شود. این سبب می شود که تجمع افراد در محیط آموزشی کمتر باشد و رعایت نکات بهداشتی بهتر انجام شود. البته این برنامه عواقبی را نیز در پی دارد از جمله آن که ترم دانشجویان کوتاه تر می شود.

وی از دغدغه و نگرانی دانشجویان برای کیفیت آموزش ها خبر داد و گفت: خوشبختانه دانشجوها در این دانشگاه، نگران آموزش هستند و این باعث شده تا استراتژی دانشگاه بر این مبنا قرار گیرد که هیچ اتفاق آموزشی به تعویق نیافتد. از سوی دیگر راه برای دانشجویان باز است تا خود خواسته در دوره ها مشارکت کنند و یا انصراف دهند. در واقع کاروان آموزشی دانشگاه در حال حرکت است و اصل بر ادامه آموزش است.

معاون آموزشی دانشگاه، شرایط کووید را موجب پیشرفت در آموزش مجازی خواند و افزود: در دانشگاه، آموزش، درمان و سلامتی بسیار مهم است اما باید مراقب باشیم که اینها مزاحمتی برای یکدیگر ایجاد نکند. برنامه ریزی ها بر این اصل است که نقایص آموزش دانشجویان در این دوره، از طریق دوره های آموزشی تا چند سال دیگر جبران شود.

وی از آماده سازی حدود 2 هزار و 800 فیلم آموزشی با کیفیت خبر داد و گفت: این دوره ها ارزش مادی و معنوی دارد و در نظر داریم با بارگذاری این دوره ها در زیر ساخت سماد، درآمدزایی به نفع دانشکده و اساتید مدرس دوره ها داشته باشیم. این دوره ها برای دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران رایگان خواهد بود. این یکی از مصادیق تجاری سازی آموزش است و از این الگو می توانیم در کل کشور استفاده کنیم. می توانیم محتواهای آموزشی را در دوره های چندماهه به روز رسانی کنیم و مرحله به مرحله کیفیت آنها را ارتقا دهیم.

دکتر سهراب پور، در پایان پیشنهاد کرد که هیئت علمی های غیر بالینی، انترن ها و دانشجویانی که وارد بخش های بالینی می شوند نیز در اولویت بندی واکسیناسیون مدنظر قرار گیرند.

پس از آن دکتر سید فرشاد علامه، معاون درمان دانشگاه به ارائه گزارش کلی آمار کووید در بیمارستان های تحت پوشش از ابتدای همه گیری تا 20 فروردین پرداخت و به فعال سازی تخت های ویژه در بیمارستان های غیردانشگاهی اشاره کرد و گفت: فعال سازی بیمارستان های غیردانشگاهی موجب کاهش فشار و بارکاری از دوش بیمارستان های دانشگاهی شده است. بر این اساس تعداد مراجعه کلی بیماران کووید (بستری و سرپایی) به بیمارستان های دانشگاهی در حدود 77 درصد است.

وی همچنین به ارائه آمار بستری بیماران در بیمارستان های دانشگاه به صورت تفکیک شده پرداخت و گفت: در پیک های مختلف بیمارستان ها با فشار کاری و مشکلات عدیده ای مواجه بودند که لازم است از زحمات آنها قدردانی کنم. بر اساس آمار موجود، تعداد بیماران بستری در هر بیمارستان مشخص شده است از این رو سناریوهای متفاوتی را تعریف کرده ایم تا فشار از روی بیمارستان های بزرگ برداشته شود و تعادلی در بستری بیماران برقرار شود.

در ادامه دکتر علیرضا دلاوری، معاون بهداشت دانشگاه، به نحوه توزیع واکسن در واحدهای زیر مجموعه دانشگاه اشاره کرد و گفت: تا کنون 4 نوع واکسن وارد کشور شده که 3 نوع آن (اسپوتنیک، سینوفارم و بهارات) در زنجیره توزیع قرار گرفته است و هرکدام با درصد و میزانی از ایمنی مطرح هستند.

وی میزان کل واکسن های تحویل شده به دانشگاه را 25 هزار و 400 واکسن عنوان کرد و گفت: این میزان واکسن به بخش های درمان، بهداشت، برخی بیماران خاص، بهشت زهرا، سالمندان کهریزک، جانبازان و پارک بانان، نظام پزشکی و اورژانس 115 اختصاص داده شده است.

معاون بهداشت دانشگاه، سپس به حواشی تزریق واکسن اشاره کرد و گفت: عملا نحوه توزیع و تخصیص واکسن بر اساس دستورالعمل تنظیم شده در وزارت بهداشت به دانشگاه ابلاغ می شود. در واقع این تقسیم بندی بر اساس سند واکسیناسیون کشور توزیع می شود که در آن خط مقدم درمان کرونا در وهله نخست قرار دارند و افراد دیگر در اولویت قرار نمی گیرند. بر اساس این سند، افرادی ایمن می شوند که سود آن برای تمام کشور باشد و حتی سالمندان در فاز دوم هستند از این رو باید تزریق واکسن را بر اساس سند پیش ببریم.

دکتر دلاوری، یکی از مهم ترین استراتژی ها را بحث واکسن خواند و گفت: قطعا در روزهای آتی ظرفیت تزریق واکسن باید افزایش پیدا کند. چنانچه تعداد دوزهای تزریق واکسن افزایش یابد، قطعا بخش بهداشتی نیازمند کمک بخش های دیگر دانشگاه به خصوص درمان خواهد بود.

وی همچنین از آغاز درمان سرپایی و تجویز دارو در مراکز 16 ساعته خبر داد و گفت: خوشبختانه در ماه های گذشته وزارت خانه اجازه درمان سرپایی و اجازه تجویز دارو در مراکز سرپایی را صادر کرد که این کار بار مراجعات را از دوش بیمارستان ها کم می کند.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS,ماه نمای دانشگاه ,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 172030
فیلم بردار
نسیم  قرائیان
تهیه کننده:

نسیم قرائیان

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *