محتوای خبری بیمارستان رازی

گفت‌وگو با دکتر وحیده السادات لاجوردی رئیس درمانگاه‌های بیمارستان پوست رازی در روز پزشک

به مناسبت بزرگداشت دانشمند نامی ایرانی ابوعلی سینا و روز پزشک با دکتر وحیده السادات لاجوردی رئیس درمانگاه‌های بیمارستان پوست رازی گفت و گو کردیم

 

 به گزارش روابط عمومی بیمارستان پوست رازی به مناسبت روز پزشک، در گفت‌وگو با دکتر لاجوردی رئیس درمانگاه‌های بیمارستان پوست رازی، وی به تشریح فعالیت‌ها و اقدامات مهم در درمانگاه‌های بیمارستان پرداخت.

در شروع ضمن تبریک به مناسبت روز پزشک لطفاً خودتان را معرفی فرمایید.

دکتر وحیده السادات لاجوردی، دانشیار گروه پوست، عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران هستم. ریاست درمانگاه‌های بیمارستان رازی را از حدود یک سال پیش به عهده‌دارم.

 

لطفاً بفرمایید درمانگاه‌های بیمارستان رازی چه خدماتی ارائه می‌دهد؟

همان‌طور که می‌دانید بیمارستان رازی تنها بیمارستان تخصصی پوست (قطب علمی پوست کشور) است و بار بزرگی از درمان بیماری‌های پوستی بسیار پیچیده و صعب لاعلاج را به عهده دارد.

در حال حاضر تقریباً مراجعین درمانگاه روزانه بالغ‌بر 700 نفر هستند.

ساختار درمانگاهی بیمارستان شامل یک درمانگاه عمومی است که به‌طورکلی بیماران ابتدا در این درمانگاه ویزیت می‌شوند و بعد بر اساس تشخیص اولیه‌ای که داشته باشند به درمانگاه‌های تخصصی‌تر ارجاع داده می‌شوند.

درمانگاه‌های تخصصی شامل چه درمانگاه‌هایی می‌شود؟

درمانگاه‌های تخصصی بیمارستان شامل درمانگاه‌های پمفیگوس، پیگیری، دیفن سیپرون، پچ تست، لیشمانیوز، لنفوم پوستی یا M.F، اطفال، تومور، نوردرمانی است.

 

لطفاً فعالیت‌های درمانگاه‌های تخصصی را بازگو فرمایید.

در این زمینه درمانگاه پمفیگوس، روزهای یکشنبه و سه‌شنبه در بیمارستان رازی فعال است. اساتید بزرگ و صاحب‌نام درماتولوژی که در سطح دنیا شناخته‌شده‌اند در این درمانگاه به درمان بیماران دردمند پمفیگوسی می‌پردازند. جا دارد در اینجا از پروفسور شیدا شمس که مؤسس این درمانگاه می‌باشند و خانم دکتر دانش‌پژوه، آقای دکتر کامران بلیغی و خانم دکتر نفیسه اسماعیلی اساتید پیشکسوت این درمانگاه می‌باشند که راه ایشان را ادامه می‌دهند و دلسوزانه به درمان بیماران دردمند پمفیگوس می‌پردازند، تشکر و قدردانی شود.

 تقریباً تعداد 150 بیمار پمفیگوسی در هفته در این درمانگاه ویزیت می‌شوند. با توجه به اینکه بیماری پمفیگوس ً بیماری شایعی محسوب نمی‌شود ویزیت این تعداد از بیماران پمفیگوسی در طی هفته حائز اهمیت است.

درمانگاه پیگیری، روزهای شنبه و چهارشنبه فعال است. در خصوص بیماران مزمن پوستی که نیازمند به مراجعات منظم هستند و نیز بیمارانی که از بخش‌های پوست ترخیص شده‌اند و نیازمند ادامه درمان و مراجعه هستند به این درمانگاه مراجعه می‌کنند. علاوه بر این بیماران، بیماران مبتلابه پسوریازیس و لیکن پلان و بسیاری از بیماران پوستی مزمن و صعب‌العلاج در درمانگاه پیگیری تشکیل پرونده می‌دهند و تحت پیگیری و درمان قرار دارند.

درمانگاه دیفن سیپرون، روزهای شنبه و دوشنبه فعال است. این درمانگاه برای درمان بیماران مبتلابه طاسی سکه‌ای یا آلوپسیا آره آتا تأسیس‌شده است. بیمارانی که دچار ریزش موی سکه‌ای وسیعی هستند و تمام موهای سر و گاهی تمام موهای بدن ریزش یافته است و یکی از درمان‌هایی که امروزه به‌طور شایع برای این بیماری استفاده می‌شود ترکیب موقتی دیفن سیپرون است که فکر نمی‌کنم در هیچ جای دیگر در کشورمان درمانگاه مشابهی وجود داشته باشد و با این حجم مراجعه بین 50 تا 60 بیمار مبتلابه طاسی سکه‌ای در این درمانگاه ویزیت و درمان می‌شوند.

درمانگاه پچ تست از دیگر درمانگاه‌های تخصصی در حال تأسیس توسط جناب آقای دکتر مرتضوی است که مختص تشخیص و درمان بیماری درمانیت تماسی آلرژی است. متأسفانه درمان این بیماری مزمن بسیار مشکل می‌باشد و از طرفی تغییرات ظاهری ایجادشده از این بیماری کیفیت زندگی این بیماران را شدیداً مورد تأثیر قرار می‌دهد.

 

درمانگاه لشمانیوز برای تشخیص و درمان و پیگیری مؤثر بیماران مبتلابه لشمانیوز یا سالک که این درمانگاه نیز توسط آقای دکتر حسین مرتضوی در حال تأسیس است.

درمانگاه M.F (لنفوم پوستی) که بنیان‌گذار آن آقای دکتر حسن صیرفی هستند که این درمانگاه در روزهای چهارشنبه فعال می‌باشد.

درمانگاه پوست اطفال حدوداً یک سال است در روزهای شنبه فعالیت دارد و اطفالی که مبتلابه بیماری پوستی هستند در این درمانگاه ویزیت می‌شوند. خوشبختانه خانم دکتر نسا آقازاده که درماتولوژی اطفال را از کشور آمریکا دریافت کرده‌اند، در کنار سایر اساتید گروه پوست به درمان این بیماران می‌پردازند.

درمانگاه تومور روزهای شنبه، دوشنبه و چهارشنبه با همکاری اساتید پوست و جراحی پلاستیک بیماران مبتلابه بیماری‌های پوستی در این درمانگاه ویزیت می‌شوند و تشکیل پرونده می‌دهند و جراحی لازم تومورهای پوستی توسط جراحان پلاستیک انجام می‌شود. پیگیری درمانشان نیز در همین درمانگاه انجام می‌شود.

درمانگاه نوردرمانی (فتوتراپی یا اشعه درمانی) همه‌روزه از 8 صبح تا 6 بعدازظهر فعال است. فوتوتراپی به‌عنوان یک درمان مؤثر و از طرفی بی‌ضرر برای بسیاری از بیماری‌های پوستی مورداستفاده قرار می‌گیرد. آمار روزانه مراجعین به این درمانگاه حداقل 150 نفر است که تحت درمان با نوردرمانی قرار می‌گیرند. اساتید محترم گروه پوست نیز روزانه به ویزیت بیماران می‌پردازند، روزهای زوج اختصاص به آقایان و روزهای فرد به خانم‌ها تعلق دارد.

درواقع می‌توانم به‌جرئت بگویم که درمانگاه نوردرمانی بیمارستان رازی یکی از قسمت‌های بی‌نظیر بیمارستان رازی است که درمانگاه مشابهی با این حجم از مراجعین در سطح کشور بی‌نظیر است و با توجه به اینکه پوشش بیمه‌ای هم برای بیماران قرار داده‌شده بیماران با کمترین هزینه می‌توانند از درمان فتوتراپی بهره ببرند.

لطفاً اقدامات و فعالیت‌های جدید در درمانگاه بیمارستان پوست رازی را بفرمایید.

بیشتر اقدامات جدیدی که در درمانگاه بیمارستان رازی انجام‌شده تأسیس درمانگاه‌های جدیدی بود که عرض شد.

از دیگر اقدامات انجام‌شده، فعال کردن نوبت‌دهی اینترنتی و نوبت‌دهی تلفنی است که بیماران می‌توانند با مراجعه به سایت بیمارستان رازی اطلاعات لازم را در زمینه روش نوبت‌دهی کسب نمایند.

دستیاران پرتلاش و اساتید دانشمند بیمارستان رازی تمام تلاش خود را به‌صورت شبانه‌روزی درراه درمان بیماران دردمند پوستی می‌نمایند.

ولی با تمام این تلاش‌ها مطمئناً نمی‌توانیم همه بیمارانی که علاقه‌مند به ویزیت در این بیمارستان هستند را پوشش دهیم.

 

 قبلاً مدیریتی جداگانه برای درمانگاه وجود نداشت. در حال حاضر آقای رضایی به‌عنوان مدیر درمانگاه در این حوزه به‌طور کامل بر فعالیت نوبت‌دهی و پذیرش بیماران نظارت دارند.

از فعالیت‌های جدیدی که در طی این مدت انجام‌شده خریداری دستگاه فتوفایندر و راه‌اندازی درمانگاهی با همین عنوان است که از فعالیت‌های بی‌نظیر و منحصربه‌فرد اخیر بیمارستان رازی است. فوتوفایندر دستگاهی است که با کمک آن می‌توان درماتوسکوپی یا مشاهده ضایعات پوستی با بزرگ‌نمایی بالاتر را انجام داد و امکان ثبت خیلی از بیماری‌های پوستی با این روش اتفاق افتاده است و امکان تشخیص و درمان دقیق‌تر بیماری‌های پوستی را در اختیار ما قرار می‌دهد.

در خصوص راه‌اندازی ساختمان جدید با توجه به محدودیت‌هایی که وجود دارد بفرمایید.

امیدواریم با تأسیس بیمارستان جدید، اولاً بتوانیم خدمات بهتری را برای بیمارانمان ارائه دهیم و علاوه بر این تعداد بیشتری از بیماران ویزیت شوند، کیفیت خدماتی که به آنان ارائه می‌دهیم بالاتر باشد و درنهایت بتوانیم شناخت بهتری از این مرکز در دانشگاه علوم پزشکی تهران، در سطح کشور و درنهایت در سطح جهان ایجاد کنیم.

 

آیا درخواستی از مسئولین محترم دانشگاه دارید؟

با توجه به اینکه انشا الله این گزارش در سایت دانشگاه منتشر خواهد شد، امیدواریم مسئولین دانشگاه خواننده این گزارش باشند و از این بزرگواران تقاضا دارم که توجه ویژه‌ای به بیمارستان پوست رازی داشته باشند.

واقعاً اساتید، همه دستیاران، تمامی کارکنان زحمت‌کش بیمارستان به همت و تلاش شبانه‌روزی تمام تلاش خود را درراه درمان بیماران نیازمند مراجعه‌کننده بکار می‌بندند.

شاید در کمتر بیمارستانی در دانشگاه علوم پزشکی تهران این حجم از مراجعین سرپایی را پوشش می‌دهند و رضایتمندی بسیاری از آنان را فراهم می‌کنند.

امیدواریم که توجه به جذب بیشتر هیئت‌علمی و جذب بودجه‌هایی شود که بتوانیم بیمارستان پوست رازی را هرچه سریع‌تر افتتاح کنیم.

یکی از کمبودهای بیمارستان رازی کمبود هیئت‌علمی در مقایسه با حجم بالای مراجعین می‌باشد که از مسئولین محترم دانشکده پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی تهران تقاضا دارم که در جهت جذب هیئت‌علمی جدید مساعدت فرمایند.

 

 

 

 

کلمات کلیدی
تهیه کننده: