• تاریخ انتشار : 1401/07/19 - 06:45
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 585
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

برگزاری جلسه کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار بیمارستان فارابی

مدیر بیمارستان فارابی: باید باور استفاده از لوازم حفاظت فردی و رعایت ایمنی در کارکنان ایجاد شود

در جلسه کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار بیمارستان فارابی علاوه بر بررسی نتایج معاینات طب کار گروه های خدمات و تاسیسات این بیمارستان، گزارشی نیز از استفاده کارکنان از لوازم حفاظت فردی ارائه شد.

برگزاری جلسه کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار بیمارستان فارابی
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیمارستان فارابی، جلسه کمیته حفاظت فنی و بهداشت کار بیمارستان صبح دوشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۱ با حضور سعید مرادی، مدیر و فریده آژیر، مدیر پرستاری این مرکز برگزار شد.
الناز نصیرلو، مسئول بهداشت حرفه‌ای بیمارستان فارابی در آغاز این جلسه و پس از پیگیری اقدامات اصلاحی انجام شده درباره مصوبه‌های کمیته پیشین به ارائه گزارشی از نتایج معاینات طب کار در این بیمارستان پرداخت و گفت: در سال جاری برنامه معاینه شغلی گروه‌های خدمات و تاسیسات را اجرا کردیم که بر اساس آن افرادی که دارای بیماری‌های خاصی بودند غربالگری و همچنین نتایج این معاینات تحلیل و افراد مذکور شناسایی و طبقه بندی شدند. بر اساس نتایج از ۱۰۴ نفری که تحت معاینه قرار گرفتند ۵۷ نفر دچار مشکلاتی مانند بالا بودن آنزیم‌های کبدی، فشار خون بالا و قند خون بالا بودند. زمانی که به نتایج نگاه می‌کنیم حدود ۵۵ درصد کل افراد دچار بیماری‌های مختلف هستند که آمار بالایی است. به ویژه در زمینه آنزیم‌های کبدی که می‌تواند در اثر مواجهه شغلی نیز ایجاد شود. البته این افراد پس از انجام غربالگری برای انجام معاینات تکمیلی به متخصصان بیمارستان فارابی مراجعه و برخی نیز برای انجام سونوگرافی یا معاینات تکمیلی قلب به خارج از بیمارستان فارابی ارجاع داده شدند.
وی با اشاره به اینکه معاینات طب کار برای همه کارکنان بیمارستان فارابی انجام خواهد شد افزود: همانطور که در گزارش جلسه امروز مشاهده کردید این تعداد از همکاران که دارای بیماری‌های مختلف هستند تنها مربوط به گروه‌های خدمات و تاسیسات بود و قطعا با انجام معاینات شغلی سایر گروه‌های شاغل در بیمارستان شاهد افزایش این آمار خواهیم بود. البته برنامه ما در دو فاز انجام می‌شود که بخش اول مربوط به معایناتی که انجام شده و فاز دوم نیز بینایی سنجی خواهد بود که کارکنان شاغل در این دو گروه به بخش اپتومتری معرفی می‌شوند تا مشکلات بینایی آنان نیز شناسایی شود.
نتایج ارزیابی استفاده و نگهداری از وسایل حفاظت فردی موضوع دیگری بود که مسئول بهداشت حرفه‌ای بیمارستان فارابی مطرح کرد و اظهار داشت: طبق سنجه‌های اعتباربخشی باید لیست وسایل حفاظت فردی بر اساس شغل کارکنان به همراه نحوه استفاده از آن‌ها به صورت راهنمای تصویری در هر واحد موجود باشد. در بازدیدهایی که از بخش‌ها و واحدهای مختلف بیمارستان انجام شد نیز این موارد به همراه میزان استفاده، دسترسی راحت، کافی بودن تعداد، نیاز به آموزش درباره نحوه استفاده، رضایت از کیفیت و شرایط نگهداری وسایل حفاظت فردی بررسی شد.
نصیرلو با تاکید بر استفاده از لوازم حفاظت فردی توسط کارکنان تصریح کرد: مسئولان واحدها باید به طور منظم بر استفاده صحیح از این وسایل توسط کارکنان پایش، نظارت، حمایت و حتی اجبار داشته باشند. به خصوص درباره لوازم غیر معمولی همچون عینک لیزر، عینک محافظ در برابر پاشش خون و مواد شیمیایی، گوشی محافظ، چکمه و از این دست لوازم. همچنین بر اساس سنجه‌های اعتباربخشی باید لوازم حفاظت فردی در بخش‌های پرخطر در اختیار همراه بیماران نیز قرار بگیرد.
وی در ادامه گزارشی نیز از حوادث رخ داده در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۱ در بیمارستان فارابی ارائه کرد و به مقایسه آن با مدت مشابه سال ۱۴۰۰ پرداخت.
در پایان این جلسه مدیر بیمارستان فارابی نیز با اشاره به اهمیت سلامت کارکنان گفت: با همکاری کارشناسان واحد تغذیه بیمارستان توانستیم قسمتی را برای مشاوره تغذیه کارکنان اختصاص دهیم که همکاران با تعیین وقت قبلی می‌توانند از خدمات مشاوره تغذیه و رژیم درمانی استفاده کنند.
مرادی همچنین استفاده از لوازم حفاظت فردی را یک الزام برشمرد و افزود: باید باور استفاده از لوازم حفاظت فردی و رعایت ایمنی در کارکنان ایجاد شود. همکاران باید بدانند اولین نفعی که از استفاده از لوازم فردی نصیبشان می‌شود، حفظ سلامتی است. زیرا برخی حوادث بسیار ساده رخ می‌دهند و به راحتی و با استفاده از این وسایل می‌توان از وقوع آن پیشگیری کرد.
  • گروه خبری : بیمارستان فارابی
  • کد خبر : 218803
سید عباس  قاضی میرسعید
تهیه کننده:

سید عباس قاضی میرسعید

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *