اخبار جلسات و نشست ها

 

 

  • تاریخ انتشار : 1399/06/26 - 16:32
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1445
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

با حضور رئیس دانشگاه، نشست کمیته اپیدمیولوژی دانشگاه تشکیل شد

دکتر کریمی: در آغاز احتمالی موج سوم کووید 19، تشکیل این کمیته یکی از ضروریات مدیریت اپیدمی است

با مشاهده شواهدی از آغاز احتمالی موج سوم کرونا در کشور، نشست کمیته اپیدمیولوژی دانشگاه به‌منظور بررسی گزارش پیشرفت وضعیت اپیدمی و تحلیل مرگ ناشی از کووید 19 و همچنین روند بازگشایی مدارس موردبررسی قرار گرفت.

گالری عکس
در این نشست که 26 شهریور 99 در سالن شورای حکیم برگزار شد، دکتر اکبر فتوحی استاد اپیدمیولوژی دانشگاه، تازه‌ترین وضعیت اپیدمی در تهران، ایران و جهان را بررسی کرد و گفت: در کشور و جهان آمار مبتلایان جدید روبه افزایش است.
دکتر فتوحی با تأکید بر لزوم بررسی و انجام مداخلات لازم به‌منظور کنترل مرگ‌ومیرهای ناشی از این بیماری گفت: در کشورمان شواهدی از موج سوم احتمالی مشاهده می‌شود و متأسفانه اگر این روند ادامه پیدا کند به این معنی است که‌موج سوم در سطح بالاتری از موج دوم آغازشده و لازم است برای این موج در بیمارستان‌ها آمادگی لازم را ایجاد و در زمینه کنترل مرگ ناشی از آن تلاش جدی کنیم.
استاد اپیدمیولوژی دانشگاه، بابیان اینکه اکنون اطلاعاتمان نسبت به گذشته کامل‌تر است و می‌توانیم تحلیل‌های مستمری را ارائه دهیم افزود: درحال حاضر سیستمی را در اختیار داریم که متوجه پیک‌های اپیدمی می‌شویم اما برای رسیدن به نقشه زمانی و جغرافیایی کامل نیاز به اطلاعات دو دانشگاه دیگر شهر تهران داریم.
دکتر فتوحی با اشاره به پیامدهای بازگشایی مدارس گفت: برای اینکه بگوییم بازگشایی یا تعطیلی مدارس تا چه اندازه در انتقال بیماری نقش دارد نیاز به تحلیل درصد مبتلایان زیر 20 سال کشور و یا تهران داریم  و لازم است  تغییرات آن در یک ماه اخیر و آینده را رصد و پروژه‌هایی را در این زمینه اجرا کنیم.
استاد اپیدمیولوژی دانشگاه بابیان اینکه استفاده از ماسک مهم است اما به‌تنهایی کافی نیست افزود: باوجوداینکه درصد استفاده مردم از ماسک طی دو تا سه ماه اخیر وضعیت پایداری داشته است بازهم شاهد پیک‌های بیماری هستیم لذا لازم است در کنار استفاده از ماسک از حضور در فضاهای بسته و پرجمعیت و همچنین تماس نزدیک با دیگران پرهیز کنیم.
در ادامه دکتر فرشاد فرزادفر رئیس مرکز تحقیقات بیماری‌های غیرواگیر، گزارش مطالعه مرگ ناشی از کووید 19 را مطرح کرد و موردبررسی اعضای کمیته قرار گرفت.

تعامل گروه علمی و اجرایی در مدیریت اپیدمی
سپس دکتر عباسعلی کریمی رئیس دانشگاه، بابیان اینکه این کمیته باتوجه به مباحثی که در آن مطرح می‌شود یکی از بهترین جلسات دانشگاه است و باید به‌طور منظم ادامه پیدا کند افزود: یک عده از اعضای کمیته با نگاه علمی و مسائل خاص اپیدمیولوژیک، این مقوله را بررسی می‌کنند و مشکلات خاص خود را در انجام مطالعات دارند و گروه دیگر مسئولان اجرایی هستند که آنان نیز  با چالش‌هایی روبرو هستند و ممکن است  مرز بین این دو،  اختلاف دیدگاه‌هایی را بوجود بیاورد که برای پیشبرد کار لازم است.

دانشگاه محل بحث و یافتن راهکار علمی مناسب
دکتر کریمی با یادآوری اینکه اینجا دانشگاه است و دانشگاه یعنی تحمل، تعامل، تولید علم، بحث کردن و راهکار پیدا کردن، افزود: هر نکته‌ای که در این جلسه مطرح می‌شود نشان‌دهنده دغدغه‌ای است که اعضای جلسه برای کمک به کنترل این اپیدمی دارند. این‌گونه نیست که فقط افراد اجرایی به دلیل  تماس مستقیم با کار خسته شوند؛ افراد علمی نیز ممکن است در اثر موانع پیش روی به دست آوردن داده‌های پژوهشی و انتظاراتی که از سیستم اجرایی دارند و برآورده نمی‌شود خسته شوند.

ارایه بهترین خدمت؛ باوجود خستگی ناشی از موج سوم
رئیس دانشگاه بابیان اینکه خستگی افراد، بیشتر نشان می‌دهد که داریم موج سوم را تجربه می‌کنیم افزود: در موج اول، افراد انرژی بیشتری داشتند مانند عملیات روزهای اول جبهه که همه پرانرژی شرکت می‌کردند. موج سوم مانند آخرین روزهای عملیات در جبهه است. من فکر می‌کنم در این روزها باید بیشتر کمک کنیم تا بهترین خدمت به بیماران ارائه شود.

بیمارستان ها و چالش های متعددی که با آن روبرو هستند
دکتر کریمی با اشاره به مسائلی که بیمارستان‌ها با آن روبرو هستند افزود:  افرادی که در بیمارستان‌ها کارکرده‌اند به‌خوبی با مسائل این مراکز آشنا هستند. مهم‌ترین مسئله‌ای که بخصوص در روزهای اول اپیدمی کووید 19 مطرح بود مسئله ترس ناشی از این بیماری بود. اکنون‌که چند ماه  از این بیماری گذشته باید این ترس نیز فروریخته  باشد اما هنوز هم با مسائل بسیاری در بیمارستان‌ها مواجه هستیم.

لزوم هماهنگی بین دانشگاهی 
دکتر کریمی با تأکید بر لزوم هماهنگی بین مجموعه‌های درون دانشگاهی و دانشگاه‌های مستقر در تهران گفت: حوزه بهداشت در این روزها فشار کار بسیاری را بر دوش دارد  و توقعات نیز از این حوزه بیشتر است. باید هماهنگی بین واحدها بیشتر شده و کمک کنیم مرگ‌ومیرهای ناشی از این بیماری کمتر شود.

خداقوت صمیمانه رئیس دانشگاه به اعضای کمیته اپیدمی

رئیس دانشگاه از صمیم قلب به اعضای کمیته اپیدمیولوژی خسته نباشید گفت و تأکید کرد: حتی اگر یک نفر کمتر در اثر این بیماری فوت کند نشان می‌دهد که ما توانستیم مداخلات مؤثری انجام دهیم و  مفید باشیم.

  • گروه خبری : ستاد مرکزی روابط عمومی,گروه خبری RSS,جلسات و نشست ها
  • کد خبر : 161580
کلمات کلیدی
سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

تصاویر

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *