محتوای خبری دانشکده داروسازی

ادامه کارگاه ارتباط موثر، این هفته با موضوع جرات مندی در دانشکده داروسازی

کارگاه ارتباط موثر با موضوع جرات مندی و با هدایت دکتر کاظم زاده در دانشکده داروسازی برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده داروسازی دکتر کاظم زاده در ادامه کارگاه های قبلی ارتباط موثر روز یکشنبه 9 اسفند 1394  جزئیات موضوع  این هفته یعنی جرات مندی را بیان کرد.
وی ابتدا 4 رکن اصلی جرات مندی شامل صداقت، احترام، رعایت حقوق دیگران و رعایت حقوق خود را معرفی و سپس با تجزیه و تحلیل اجزاء موضوع جرات مندی، مشکلات ناشی از جرات مند نبودن و حقوق و مسئولیت های افراد در جرات مندی را تشریح کرد.
دکتر کاظم زاده  رنجیدگی، ناکامی، انفجار خشم،اضطراب و به دنبال آن اجتناب، ضعف در روابط بین فردی، مشکلات جسمانی، مشکلات مربوط به فرزند پروری و افسردگی را از مشکلات ناشی از جراتمندی دانست و گفت: رفتار جرات مندانه به فرد کمک می کند که بتواند، به خود اطمینان داشته باشد، اعتماد به نفس خود را افزایش دهد. احترام دیگران را نیز جلب کند. توانایی تصمیم گیری خود را بهبود ببخشد. احساسات خود را ابراز کند. روابط خود را بهبود بخشد. اعتراض کند. نظرخود را بیان کند. درخواست کند و نه بگوید.
استاد روانشناسی دانشگاه علوم پزشکی ایران نکات12 گانه از حقوق و مسئولیت های من در جراتمندی را اینگونه یاد آور شد: 1
1- اینکه من حق دارم که به تقاضاهای دیگران نه بگویم و مسئولیت دارم که در مقابل پاسخ منفی دیگران پاسخ منفی نشان ندهم.
2-من حق دارم که در مورد احساسات و دلیل کارهای شخصی ام به دیگران توضیح دهم و مسئولیت دارم به دیگران اجازه دهم درمورد احساسات و دلیل کارهای شخصی خود توضیح دهند.
3-من حق دارم در برابر تقاضاهای بیش از حد دیگران ایستادگی کنم و مسئولیت دارم برای انجام درخواستم بیش از حد اصرار نکنم.
4-من حق دارم از دیگران بخواهم که هنگام صحبت به نظراتم توجه شود. و مسئولیت دارم به صحبت های دیگران گوش دهم.
5- من حق دارم تغییر عقیده دهم و مسئولیت دارم بپذیرم که آدمها تغییر عقیده دهند.
6- من حق دارم زمانی که نیاز دارم تنها بمانم و مسئولیت دارم زمانی که دیگران نیاز دارند آنها را تنها بگذاریم.
7- من حق دارم در روابط اجتماعی مورد احترام قرار گیرم و مسئولیت دارم در روابط اجتماعی به دیگران احترام بگذارم.
8- من حق دارم اشتباه کرده و مسئولیت آن اشتباه را به عهده بگیرم و مسئولیت دارم بپذیرم که دیگران اشتباه می کنند و مسئولیت اشتباه با خودشان است.
9-من حق دارم برای زندگی خودم تصمیم بگیرم و مسئولیت دارم بپذیرم که دیگران برای زندگی خود تصمیم می گیرند.
10-من حق دارم احساس خاصی را داشته وآن را نشان دهم و مسئولیت دارم اجازه دهم دیگران احساس خاص خود را نشان دهند.
11-من حق دارم از دیگران سوال کرده و آن را نشان دهم  و مسئولیت دارم بپذیرم که دیگران از من سوال کرده و بخواهند که کاری را برایشان انجام دهم.
12- من حق دارم که خودم را دوست داشته باشم و مسئولیت دارم که به علاقه دیگران به خود احترام بگذارم./ق