محتوای خبری دانشکده پیراپزشکی

دفاع از پایان‌نامه زینب قاضی‌زاده دانشجوی دکتری تخصصی مدیریت اطلاعات سلامت دانشکده پیراپزشکی

قاضی‌زاده دانشجوی دکتری تخصصی مدیریت اطلاعات سلامت دانشکده پیراپزشکی از پایان‌نامه خود با عنوان طراحی، پیاده‌سازی و ارزیابی سامانه هوشمند ثبت تب روماتیسمی حاد / بیماری روماتیسمی قلب دفاع کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران دانشکده پیراپزشکی، زینب قاضی‌زاده دانشجوی دکتری تخصصی مدیریت اطلاعات سلامت این دانشکده از پایان‌نامه خود با عنوان طراحی، پیاده‌سازی و ارزیابی سامانه هوشمند ثبت تب روماتیسمی حاد / بیماری روماتیسمی قلب دفاع کرد.
ثبت تب روماتیسمی حاد / بیماری روماتیسمی قلب، بخش مهمی از برنامه های پیشگیری از عود بیماری تب روماتیسمی حاد و بروز بیماری روماتیسمی قلب محسوب می شود. داده های این ثبت، نقش مؤثری در استراتژی های پیشگیری ثانویه، نظارت طولانی‌مدت بر پیامدهای بیماران، برنامه ریزی ها، سیاست گذار ها، فعالیت های حمایتی، کاهش بار بیماری و میزان مرگ‌ومیر ناشی از بیماری دارد.
بر اساس یافته های پژوهش، مجموعه حداقل داده های ضروری سامانه ثبت هوشمند تب روماتیسمی حاد/ بیماری روماتیسمی قلب با 312 عنصر نهایی شد که شامل دو محور اصلی داده¬های مدیریتی (42 عنصر) و بالینی (270 عنصر) است. محور داده-های مدیریتی شامل دو زیرگروه اطلاعات هویتی بیمار و اطلاعات ارائه‌دهنده خدمت است. محور بالینی نیز از هشت زیرگروه اطلاعات تشخیصی، تاریخچه و سوابق (تاریخچه بیماری، تاریخچه خانوادگی و تاریخچه واکسیناسیون)، شرح‌حال و معاینه، معیارهای اصلی، اقدامات تشخیصی (آزمایش ها و سایر ارزیابی های پاراکلینیکی)، اقدامات درمانی (درمان دارویی و درمان جراحی)، پیگیری و اطلاعات مرگ تشکیل‌شده است. ارزیابی سامانه طراحی‌شده نشان داد درمجموع، کاربردپذیری سامانه طراحی‌شده از دیدگاه کاربران مطلوب ارزیابی شد که نشان دهنده رضایت مندی کاربران از سامانه طراحی‌شده است.
سامانه هوشمند تحت وب طراحی‌شده، امکان ثبت اطلاعات دموگرافیک، تشخیصی، درمانی، پیگیری و پیامدهای درمان بیماران مبتلابه تب روماتیسمی حاد / بیماری روماتیسمی قلب در کلیه ابعاد بالینی، اپیدمیولوژیکی، پژوهشی و مدیریتی را فراهم می آورد. همچنین با استفاده از قابلیت پیگیری هوشمند موجود، امکان پایش بیماران ثبت‌شده و پیگیری خدمات تشخیصی و مراقبت های ارائه‌شده به بیمار را برای ارائه‌دهندگان خدمت فراهم می آورد. گزارش های سامانه نیز به سیاست-گذاری و تصمیم گیری های بهتر کمک می کند.
دکتر لیلا شاهمرادی و دکتر محمدصادق رضایی، اساتید راهنمای این پژوهش بودند. دکتر مریم احمدی، دکتر شهرام طهماسبیان، دکتر ناهید عین الهی و دکتر نیلوفر محمدزاده داوری آن را بر عهده داشتند.

الهام  حق شناس

الهام حق شناس