محتوای خبری دانشکده پیراپزشکی

دفاع از پایان نامه کامیار فتحی سالاری دانشجوی کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات سلامت دانشکده پیراپزشکی

فتحی از پایان‌نامه خود با عنوان طراحي مفهومي سيستم تجويز الكترونيك باقابلیت مديريت مصرف دارو براي بيماران قلبي-عروقي دفاع کرد.

گالری عکس
به گزارش روابط عمومی دانشکده پیراپزشکی: كاميار فتحي سالاري دانشجوی کارشناسی ارشد فناوری اطلاعات سلامت این دانشکده از پایان‌نامه خود با عنوان طراحي مفهومي سيستم تجويز الكترونيك باقابلیت مديريت مصرف دارو براي بيماران قلبي-عروقي دفاع کرد.
خطاهاي ابزاري سيستم‌هاي نسخه‌نويسي و ارائه دارو موجود اعم از كاغذي و الكترونيكي ممكن است ايمني بيمار را با فرصت بروز خطاهاي غيرعمدي نقض كنند. علاوه بر اين عدم استانداردسازي و استفاده از كد سيستم‌هاي بين‌المللي موجود امكان پياده‌سازي هم‌كنش‌پذير محور بودن اين سيستم را با تأخير مواجهه كرده است.
مطالعه در دو فاز كلي انجام‌شده است كه بخش اول ترمينولوژي سرويسي كه شامل دانش‌ باليني پزشكي و پرستاري مرتبط با تجويز دارو و دادن دارو هست. اين سرويس حاصل پياده‌سازي استانداردهاي بين‌المللي RxNorm، LOINC، SNOMED CT و منابع دانشي UMLS‌ است. براي متناظر سازی نام‌گذاری دارويي ايران با استانداردهاي بین‌المللی سامانه‌اي تحت عنوان ClaNoTeS ایجادشده است. بخش دوم ثبت يا ركورد سيستم بوده كه كاربران اصلي سيستم يعني پزشك و پرستار بر اساس اين بخش اطلاعات را در سيستم ثبت مي‌كنند. درواقع ترمينولوژي سرويس ضمن امكان هم‌كنش‌پذيري معنايي، اطلاعات باليني و روابط دانشي را در اختيار كاربران قرار مي‌دهد.
دكتر رضا صفدري استاد راهنما و دكتر فرنوش لارتي استاد مشاور این پژوهش بودند. دكتر جبرائیل فرضي و دكتر نیلوفر محمدزاده داوری آن را بر عهده داشتند.
خبرنگار و عکاس: الهام حق شناس

الهام  حق شناس