محتوای خبری دانشکده پزشکی

نشست شورای مدیران گروه های علوم پایه و بالینی دانشکده پزشکی در باغ موزه نگارستان برگزار شد

رئیس دانشکده پزشکی از نشست شورای مدیران گروه های آموزشی علوم پایه و بالینی دانشکده پزشکی که برای اولین بار در فضایی خارج از مجموعه دانشگاه برگزار می شد گزارشی از بخش های مختلف دانشکده از آموزش و پژوهش تا بین الملل و جذب اعضای هیات علمی ارائه کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشکده پزشکی در نشست باغ موزه نگارستان دکتر نفیسی با خیرمقدم به حاضران اظهار داشت: در نشست امروز سعی شده حجم گزارش دانشکده کم و بیشتر مدیران گروهها مسائل و مشکلات را بیان کنند و زمان در اختیار مدیران خواهد بود.

باغ نگارستان از ریشه های دانشگاه تهران
در ادامه دکتر نمازی، عضو هیات علمی گروه اخلاق پزشکی و رئیس موزه تاریخ علوم پزشکی به بیان تاریخچه باغ نگارستان پرداخت و گفت: باغ نگارستان به علت تراکم تاریخی که دارد و  اتفاقات مکرری که در این مکان اتفاق افتاده و به نوعی یکی از ریشه های دانشگاه تهران است و برای دانشگاهیان اهمیت دارد، البته عمارت مسعودیه، دارالفنون، تخت زمرد را نیز میتوان موازی با این بنا از ریشه های دانشگاه تهران دانست.
وی افزود: اولین تعریف از این بنا را ساموئل بنجامین اولین سفیر ایالات متحده و دومین تعریف را جیمز موریه صاحب اثر حاجی بابای اصفهانی نقل کرد که به نظر دقیق تر می رسد که بنای آن به سال 1222 شمسی یعنی 211 سال پیش و به دستور فتحعلی شاه قاجار می رسد در ابتدا بسیاری از مراسمات قاجار در این بنا انجام می شد که بعدها به کاخ گلستان منتقل شد.
دکتر نمازی ادامه داد: باغ نگارستان رويدادهاي تاريخي ـ سياسي فراواني را به خود ديده است که از جمله مي‌توان به قتل قائم مقام فراهاني که ادبیات ما به او مدیون است به دست محمدشاه و تاجگذاری محمد شاه اشاره کرد.
 وی افزود: با اجراي طرح توسعة شهري ناصرالدين شاه که به دستور او و با نقشه معمار فرانسوی که برای پاریس کشیده بود و در تهران اجرایی شد،  باغ نگارستان از رونق افتاد تا این که  در زمان سلطنت مظفرالدين شاه به تبعيت از اروپا نخستين مدرسة فلاحت به سرپرستي ((داشر)) و مدرسة صنايع مستظرفه به سرپرستي نقاش معروف محمد غفاري ((کمال الملک)) در اين محل تأسيس شد. 
عضو هیات علمی گروه اخلاق پزشکی در تشریح تاریخچه باغ نگارستان اظهار داشت: در سال 1307 عیسی خان صدیق دارلمعلمین عالی را تاسیس می کند و ازمارکوف معمار روسي که ساخت دبیرستان البرز، تجدید بنای دارالفنون را در پرونده خود دارد میخواهد تا بنای دارالمعلمین را طراحی کند.
وی افزود: در سال 1314 و بعد از تاسیس دانشگاه تهران فرهنگستان ایران در باغ نگارستان تشکیل می شود که بزرگانی چون ملک‌الشعرای بهار، کاظم عصار، علي‌اکبر دهخدا، بديع‌الزمان فروزانفر، علي‌نقي وزيري، جلال‌الدين همایی، سعيد نفيسي، محمود حسابی و… در اين مجموعة تاريخي به تحصيل و تدريس علم پرداخته‌اند. همچنین پروین اعتصامی مدتی مسئولیت کتابخانه این مکان را بر عهده داشته است.
دکتر نمازی گفت:  در سال ۱۳۶۵ طبق توافق دانشگاه تهران و سازمان برنامه و بودجه، باغ نگارستان براي ايجاد پارکينگ و تعميرگاه به سازمان برنامه و بودجه واگذار شد که موجب اعتراض دکتر محمود روح‌الاميني استاد مردم شناسی دانشگاه تهران شد که با کمک دکتر حبیبی از تخريب باقيماندة اين اثر جلوگيري شد.
نمادپردازی چراغ راه آینده
دکتر نمازی باغ نگارستان را نماد تاریخی دانشگاه تهران دانست و گفت: نماد پردازی با رویکرد تاریخی و با  بازآرایی نمادها موجب حفظ هویت مجموعه در جامعه و ذخیره اخلاقی و چراغ راه خواهد بود و ما به نماد پردازی محتاجیم و این گنجینه ها برای فردا و آینده دانشگاه باید زنده بمانند.
تعیین تکلیف وضعیت انتصاب مدیران گروهها تا پایان سال جاری
در ادامه دکتر نفیسی به بیان گزارشی از وضعیت و مسائل آموزشی،پژوهشی، امور هیات علمی از جذب تا بازنشستگی پرداخت و گفت: در رابطه با انتخاب مدیران گروهها فرصت برخی از مدیران به اتمام رسیده است و امکان تمدید تعدادی از مدیران به علت مسائلی نظیر بازنشستگی، اتمام سن دوره مدیریتی و مواردی که در آیین نامه یاد شده، وجود ندارد از این رو تا پایان سال جاری تصمیم گیری های لازم اتخاذ و براساس دستورالعمل وضعیت احکام مدیران گروهها مشخص خواهد شد.
وی در ادامه به موضوع جذب اعضای هیات علمی پرداخت و گفت: طی دو سال گذشته به علت مشکلات و مسائل مالی و محدودیت منابع با محدودیت روبه رو هستیم اما باتوجه به نظر موافق و همراهی دانشگاه مبنی بر جذب نفرات اول بورد و یا ۱۰ درصد اول بورد و گروهها ما در دانشکده نیز تمام تلاش خود را بکار خواهیم بست.
رئیس دانشکده پزشکی در تشریح وضعیت جذب اعضای هیات علمی ادامه داد: شرایط برخی رشته ها اضطراری است که قرار شد اقدام شود و برای برخی رشته ها بحث و رایزنی در جریان است که باید برای مثمر شدن مذاکرات بتوانیم کمیته تامین منابع مالی را قانع کنیم از این رو گروهها باید استدلال های خود را به صورت مستند بیان کنند.
وی به موضوع ترفیع اعضای هیات علمی پرداخت و خاطرنشان کرد: بازنشستگی و ترفیع اساتید باید به گونه ای باشد که افرادی که استحقاق ندارند ترفیع نگیرند در واقع باید به این موضوع با حساسیت بیشتری توجه کنیم تا این که ترفیع صرفا با توجه به عدد و کمیت صورت پذیرد.
دکتر نفیسی به برگزاری کارگاههای توانمندسازی ویژه اعضای هیات علمی اشاره کرد و گفت: علی رغم محدودیت منابع این کارگاه ها برای حدود 300 نفر از اعضای هیات علمی جوان برگزار می شود.
در برنامه پزشکی 90، آموزش کارورزی شرایط خوبی ندارد.
وی در ادامه با اشاره به اجرای برنامه پزشکی 90  اظهار داشت: این برنامه به صورت مستمر در حال بازنگری و اجرا است و غالب تلاش ها محدود به علوم پایه و کارآموزی بوده و متاسفانه به مسئله کارورزی در این برنامه پرداخته نشده است و آموزش کارورزی شرایط خوبی ندارد و اینترنها بسیار کم انگیزه در بخش ها حاضر می شوند و از سویی در بخش  جدی گرفته نمی شوند و این یک مسئله و معضل برای دانشگاه ما محسوب می شود چرا که اینترنی فاز اصلی آموزش پزشکی است که باید با جدیت بیشتری به آن توجه شود.
رییس دانشکده پزشکی بحث افزایش هزینه ها ناشی از فزایش قیمت ارز را موجب ایجاد اختلال در روند پایان نامه ها عنوان کرد و افزود: برای رفع این مشکل یا باید مبلغ کمک  هزینه پرداختی را و یا مبلغ  پرداختی از محل طرح پژوهشی را افزایش دهند، البته محدودیت در ظرفیت پذیرش برخی رشته ها که به درخواست گروهها بوده  است، باید جدی تر پیگیری شود.

مشکل ظرفیت پذیرش دستیار باید ریشه ای و از سوی وزارت بهداشت حل شود
دکتر نفیسی ظرفیت پذیرش دستیار را از چالش های پیش روی گروهها عنوان کرد و ادامه داد: متاسفانه گروه یک تعداد محدودی درخواست می کند که متاسفانه به علت فشار وارده از وزارتخانه که خارج از اختیارات ما در دانشکده و دانشگاه است، بر تعداد نهایی افزوده می شود که با توجه به محدودیت منابع، فضا و امکانات، در آخر گروه را با مشکلات مواجه میکند.
وی خاطر نشان کرد: حل این موضوع باید به صورت ریشه ای انجام شود چرا که دستیاران پس از اتمام تحصیل برای گذراندن طرح به شهرستان ها که رشته های تخصصی مورد نیاز است می روند اما بعد از اتمام دوران طرح دوباره سمت کلان شهرها بازمیگردند که در آینده مشکل آفرین خواهد شد.
رئیس دانشکده پزشکی در ادامه با اشاره به وضعیت دانشکده در بخش بین الملل اظهار کرد: در تفاهم نامه هایی که برای پذیرش دانشجوی خارجی منعقد شده تلاش کردیم مبلغی از شهریه ها به گروه های آموزشی برگردد .
حل مشکل ارزی سفرهای مطالعاتی نیازمند اتخاذ سیاست دولتی 
وی افزود: در رابطه با سفرهای مطالعاتی و شرکت در کنگره ها متاسفانه در دولت و بانک مرکزی محلی برای اختصاص ارز دولتی به این موضوع دیده نشده است.
دکتر نفیسی از اساتید درخواست کرد که از ارتباطات خود در بخش فرا ملی استفاده کنند و اگر فرصت همکاری های دو طرفه را به سطح دانشکده و دانشگاه بیاورند و به گروه ها امکان هره مندی از فرصت های ایجاد شده را بدهند.
رئیس دانشکده پزشکی از احداث شعبه بین الملل دانشگاه در یکی از شهرهای عراق خبر داد و گفت: رایزنی های اولیه در دست اقدام است و احتمالا در یکی از شهرهای نجف یا کربلا و با حمایت مالی طرف عراقی این شعبه تاسیس شود.
دکتر نفیسی موضوع پایان نامه را عمده مشکل بخش پژوهش دانست و گفت: باید حمایت خیرین را در کنار بخش درمان به سمت مسائل آموزشی و پژوهشی سوق دهیم.
در ادامه مدیران گروهها نظرات، مشکلات و چالش های گروه های خود را بیان کردند و در پایان معاونین دانشکده و در نهایت دکتر نفیسی به جمعه بندی مسائل پرداخت.
این نشست که با استقبال مدیران گروه ها همراه بود پس از بازدید از موزه و عکس یادگاری به پایان رسید.
مینا  محمدی
تهیه کننده:

مینا محمدی