مجموعه محتوای خبری ریاست دانشگاه

 

به میزبانی دانشکده طب سنتی

جلسه هیئت‌رئیسه دانشگاه در "سلامتکده احمدیه" برگزار شد

در جلسه هیئت‌رئیسه دانشگاه، ضمن ارائه گزارشی جامع از روند فعالیت‌ها و برنامه‌های دانشکده طب سنتی، بر تولید شواهد کافی در حوزه طب سنتی و تربیت دانش‌آموختگان مبتنی بر این شواهد تأکید شد.

????? ?????????? ?? ??????? ????? ??????? ??????? ??????? ????????? ? ???????? ??????? ???????? ?????? ?????? ?????.

گالری عکس
گالری عکس2

در یک‌صد و هفتمین جلسه دوره چهارم هیئت‌رئیسه دانشگاه که عصر روز یکشنبه 9 اسفند سال 94 در دانشکده طب سنتی برگزار شد، دکتر جعفریان رییس دانشگاه گفت: در پی اجرای برنامه مصوب 18 اسفند سال 93، این ششمین دانشکده‌ای است که به همراه هیئت‌رئیسه در آن حاضر می‌شویم.
پس‌ازآن، دکتر فتوحی مشاور رییس دانشگاه در حوزه آکادمیک گفت: قرار بر این است که تا پایان سال 95، در همه واحدهای اصلی دانشگاه، شامل معاونت‌ها، دانشکده‌ها و بیمارستان‌ها هیئت‌رئیسه دانشگاه برگزار شود. مکانیسم پیگیری این جلسات نیز جدید است و نتیجه بحث‌هایی که توسط رییس دانشگاه جمع‌بندی می‌شود، به‌صورت مکتوب به این واحدها ارسال‌شده و اجرای آن هر سه ماه یک‌بار پیگیری می‌شود.
دکتر رضایی زاده، رییس دانشکده طب سنتی، با معرفی محل برگزاری این دوره از جلسه هیئت‌رئیسه دانشگاه، موسوم به سلامتکده احمدیه گفت: این ساختمان، مراحل پایانی ساخت خود را طی می‌کند و به‌زودی مراسم افتتاحیه آن برگزار می‌شود.
وی چشم‌انداز دانشکده طب سنتی را کسب مرجعیت علمی درزمینهٔ دانش طب سنتی خواند و گفت: روش این دانشکده، بر اساس منابع مکتوب طب سنتی است و سعی بر آن است تا مرزهای دانش طب سنتی از سایر مرزها، گفته‌ها و ادعاهای سطح جامعه تفکیک شود.

گزارش فعالیت‌های دانشکده طب سنتی
دکتر رضایی زاده به بیان اقدامات و فعالیت‌های دانشکده طب سنتی درزمینهٔ ها و حوزه‌های مختلفی همچون ارتقای اخلاق سازمانی، ایجاد انضباط کاری و افزایش بهره‌وری نیروی انسانی و توسعه همکاری‌های علمی در سطوح ملی و بین‌المللی پرداخت و گفت: ارتباط علمی با کشورها و دانشکده‌های مختلف و تبادل استاد و دانشجو با این دانشکده‌ها را در پوشش کار قراردادیم. همچنین در این دانشکده، اعتباربخشی بین‌المللی در واحدهای اداری و درمانی آن، به پوشش 100 درصد رسیده است.
وی از اقدامات دانشکده درزمینهٔ توسعه زیرساخت‌های فناوری، تأمین منابع مالی موقت و پایدار با رویکرد ایجاد چرخه تبدیل دانش به ثروت خبر داد و در ادامه به ذکر فعالیت‌های آن در رابطه با دفتر ارتباط با دانش‌آموختگان و فارغ‌التحصیلان طب و داروسازی، تدوین نقشه هیئت‌علمی، ارتقای جایگاه دفتر مطالعات و توسعه آموزش دانشکده، توانمندسازی اساتید، دانشجویان و کارکنان، توسعه همکاری‌های آموزشی درون و برون‌سازمانی و حرکت به‌سوی طب تلفیقی و فراگیر پرداخت و افزود: درزمینهٔ تعامل علمی با سایر گروه‌های پزشکی، در قالب برگزاری کارگاه‌های آموزشی و کنگره مشترک، با دانشکده‌های پزشکی، داروسازی، تغذیه و رژیم‌درمانی و پرستاری و مامایی همکاری داشته‌ایم.
دکتر رضایی زاده با اشاره به حضور 11 دستیار و 9 عضو هیئت‌علمی فعال و همکاری اساتید پزشکی نوین در درمانگاه‌های طب تلفیقی سرطان، اعصاب، پوست و زنان در این دانشکده گفت: توسعه فناوری‌های آموزشی و ساماندهی خدمات آموزشی به دانشجویان و اساتید از دیگر زمینه‌هایی است که دانشکده طب سنتی در آن تلاش کرده است.
رییس دانشکده طب سنتی به بیان فعالیت‌های این دانشکده در حوزه پژوهشی پرداخت و گفت: در این حوزه، ارتقای کیفی محصولات پژوهشی، ارتقای کیفی فرآورده‌های طب سنتی و ایجاد زیرساخت جدید پژوهشی موردتوجه بوده است. به‌طوری‌که نخستین شماره از مجله‌ای انگلیسی‌زبان در حیطه طب ستی و پزشکی تلفیقی منتشرشده است که به دنبال نمایه‌سازی آن در پایگاه‌های علمی معتبر هستیم. همچنین دو کتاب به زبان انگلیسی توسط این دانشکده منتشرشده است که یکی از آن‌ها ابتدای سال 2015 و باهمکاری مشترک دانشکده داروسازی به انتشار رسیده و دیگری در سال 2016 منتشر می‌شود.
وی از ارائه پنج طرح مرتبط با صنعت در دانشکده طب سنتی خبر داد و در ادامه با اشاره به دیگر زمینه‌های فعالیت این دانشکده در حوزه پژوهشی گفت: راه‌اندازی آزمایشگاه داروسازی تلفیقی، پژوهش‌های علمی پایه و کاربردی بین‌رشته‌ای و نهادینه کردن پژوهش‌های بنیادی به‌منظور کشف مسیرها و مکانیسم‌ها از دیگر محورهای فعالیت دانشکده بوده است.
دکتر رضایی زاده به بیان فعالیت‌های دانشکده در حوزه‌های دانشجویی و فرهنگی پرداخت و گفت: تشویق دستیاران به شرکت در فوق‌برنامه‌ها، تشکیل ستاد اقامه نماز دانشکده، تشکیل شورای فرهنگی دانشکده و واحد مطالعات فرهنگی، فرهنگ‌سازی برای ترویج مکتب طب ایرانی و ازجمله راه‌اندازی و انتشار نخستین شماره از مجله "هنر طباخی" ازجمله فعالیت‌های این دانشکده بوده است.
وی با اشاره به فعالیت‌های دانشکده در حوزه بهداشت گفت: با نگاه به برنامه جامع دانشگاه، ورود به‌نظام شبکه و افزایش پوشش مراقبت را موردتوجه قراردادیم. همچنین با افتتاح قریب‌الوقوع سلامتکده احمدیه، اولین الگو از درمانگاهی که به‌جای بیمار؛ انسان سالم پذیرش می‌کند و به آموزش خودمراقبتی می‌پردازد، راه‌اندازی می‌شود.
رییس دانشکده طب سنتی افزود: تشکیل شورای درمان و دارو برای نظارت و ساماندهی حوزه درمان، استقرار کلینیک‌های ارجاعی (طب فراگیر) در سلامتکده بیمارستان و ایجاد کمیته تخصصی مدیریت اطلاعات سلامت از دیگر اقدامات انجام‌شده در دانشکده است.
وی با اشاره به برگزاری نخستین کنگره ملی طب فراگیر در سرطان در نیمه بهمن امسال، برگزاری این کنگره را به دبیری علمی دانشکده طب سنتی و باهمکاری دانشکده‌های پزشکی، داروسازی و تغذیه و رژیم‌درمانی کاری بزرگ دانست و در ادامه به بیان فعالیت‌های دانشکده در حوزه غذا و دارو پرداخت و گفت: انعقاد قرارداد واگذاری داروخانه در قالب ماده 88 ازجمله این اقدامات بود که با این اقدام، عملکرد مالی داروخانه بهبود پیدا کرد.
دکتر رضایی زاده با اعلام خبر دریافت مجوز برای بیش از 50 داروی طب سنتی گفت: در حال حاضر 90 درصد از داروهای پرمصرف، مجوز وزارت بهداشت را دارند.
وی با اشاره به ساماندهی حدود 60 درصد از واحدهای درمانی، آموزشی و پژوهشی دانشکده گفت: برای درمانگاه‌هایی که تحت پوشش دانشکده هستند، مدیریت متمرکز وجود دارد.
دکتر رضایی زاده با معرفی سایت رسمی دانشکده طب سنتی به دو زبان انگلیسی و فارسی گفت: سایتی نیز داریم که به آموزش عمومی و مردمی می‌پردازد.
رییس دانشکده طب سنتی با اشاره به همکاری‌های برون‌مرزی دانشکده در حوزه بین‌الملل گفت: در این زمینه تعامل خوبی با معاونت طب سنتی وزارت بهداشت داریم. همچنین انعقاد تفاهم‌نامه جاده ابریشم و انعقاد تفاهم‌نامه‌ای با کره جنوبی، اتریش، مجارستان و اسپانیا برای تبادل استاد و دانشجو و نیز انجام طرح‌های تحقیقاتی مشترک از اقدامات دانشکده بوده است.
وی همدلی، همکاری، همراهی و کار گروهی میان همکاران دانشکده طب سنتی را بهترین اتفاق و عامل موفقیت آن خواند و در ادامه افزود: برای تأسیس پردیس طب ایرانی موافقت شهرداری اخذ شده و چهارشنبه این هفته، تأسیس این پردیس نهایی می‌شود. پس‌ازآن، برخی از مراکز تحقیقاتی و مراکز رشد می‌توانند در آنجا مستقر شوند.  
در بخش دیگری از این جلسه، معاونان و مدیران گروه‌های آموزشی به ارائه گزارش‌ها و نقطه نظرات خود پرداختند و در ادامه، اعضای هیئت‌رئیسه دانشگاه، با بررسی گزارش‌های ارائه‌شده، راهکارهایی را برای ارتقای وضعیت این دانشکده بیان داشتند.

جمع‌بندی رییس دانشگاه
دکتر جعفریان رییس دانشگاه، بابیان این‌که دانشکده طب سنتی به‌عنوان مکانی برای آکادمیک شدن طب سنتی در نظر گرفته‌شده است گفت: این دانشکده ایجاد شد تا شواهد مربوط به طب سنتی را ایجاد کند تا آنچه به مردم ارائه می‌شود، ایمن و مؤثر باشد. در این میان، اگر موفقیتی در دانشکده کسب کنیم، از همین وجه است.
وی مسیر دانشکده طب سنتی را مثبت ارزیابی کرد و با اشاره به وجود لابی‌های بزرگ و قدرتمندی که بر اساس منافع و نه با رویکرد علمی و صحیح در خارج از دانشگاه کار می‌کنند، گفت: در این رابطه با چالش‌هایی روبرو هستیم. درحالی‌که از دیدگاه دانشگاه، در این حوزه، ایجاد شواهد مهم است تا افراد آن را به‌عنوان علم بپذیرند. در این میان، اگر مبانی درست ارائه شود و دانش این کار واقعی باشد، اثرات بسیار بزرگی به بار می‌آید که البته هنوز به آن مرحله نرسیده‌ایم. اگرچه در کشور چین، طب سنتی مسیر مشخصی دارد و با اعتمادی که نسبت به آن وجود دارد، اتصالی بین طب سنتی و مدرن برقرار است و هر دو حیطه یکدیگر را پذیرفته‌اند.
دکتر جعفریان حرکت دانشکده طب سنتی را درمجموع مثبت خواند و در ادامه، خطاب به مسئولان و مدیران دانشکده طب سنتی گفت: شما پشتوانه دانشگاهی دارید و دانشگاه حامی شما است. بنابراین از این فرصت استفاده کنید. در این میان، اگر قرار باشد که این دانشکده، به دنبال کارهایی مانند ایجاد آزمایشگاه مستقل و یا مشابه آنچه در دانشکده‌های پزشکی، فناوری‌های نوین و داروسازی وجود دارد باشد، این کار قابل دفاع نیست، به‌خصوص آن‌که با محدودیت امکانات روبرو هستیم.  
وی دانشکده طب سنتی را از صرفاً متولی شدن برای ارائه درمان‌های طب سنتی و کاهش توجه به آموزش، پژوهش و تربیت دانشجو منع کرد و گفت: به دلیل ساختار یکپارچه وزارت بهداشت، دانشکده پزشکی متولی درمان شهر تهران شده است، درحالی‌که راه آن این نیست و همه نباید برای درمان رهسپار بیمارستان‌های آموزشی شوند. این تجربه‌ای است که نباید در دانشکده طب سنتی تکرار شود، چراکه محیط آموزشی دانشکده طب سنتی، در حد و ظرفیت آموزش آن است و اگر مردم متقاضی درمان طب سنتی هستند، فارغ‌التحصیلان دانشکده می‌توانند این امر را عهده‌دار شوند.
دکتر جعفریان بابیان این‌که عضو هیئت‌علمی نمی‌شویم تا عضو هیئت‌علمی تربیت کنیم. عضو هیئت‌علمی می‌شویم تا افرادی تربیت کنیم که بتوانند به جامعه خدمت‌رسانی کنند، خطاب به مسئولان دانشکده طب سنتی گفت: به‌اندازه نیاز آموزشی خود، هیئت‌علمی جذب کنید، درمانگاه ایجاد کنید و به تربیت دانشجویان بپردازید.
وی بر پیگیری بحث اطلاع‌رسانی عمومی توسط دانشگاه و همچنین دانشکده طب سنتی تأکید کرد و گفت: باوجود راه‌اندازی بخش ندای تندرستی، سایت دانشگاه در حال حاضر بیشتر مراجعه فنی دارد و گسترش بخش اطلاعات عمومی آن، جزء وظایفی است که هم باید در دانشگاه و هم این دانشکده پیگیری شود.
رییس دانشگاه خطاب به مسئولان دانشکده طب سنتی گفت: بحث واکنش به کارهای غلط مرتبط با این حوزه را که در سطح جامعه اتفاق می‌افتد، جدی بگیرید و برای پیشگیری از انجام آن‌ها، حتی به رسانه‌ای کردن برخی از موضوعات بپردازید.
وی بابیان این‌که دانشکده‌ای تازه تأسیس، نیاز به حمایت دارد گفت: البته این به معنای تفاوت دانشکده طب سنتی با سایر دانشکده‌ها نیست. دانشکده، دانشکده است و اینجا هم دانشگاه علوم پزشکی تهران است و همه مانند هم هستیم. بنابراین به‌عنوان عضو هیئت‌علمی در هر دانشکده‌ای باید ضابطه‌ها را رعایت کنیم و باوجود آن‌که ممکن است در برخی موارد ضوابط ناکارآمد باشند، لازم است طبق آن حرکت کنیم.
دکتر جعفریان در بخشی دیگر از سخنان خود، بر گسترش ارتباط دانشگاه علوم پزشکی تهران با دانشگاه تهران تأکید کرد و گفت: با توجه به ارتباطات مناسبی که میان دو دانشگاه وجود دارد، باید بتوانیم از ظرفیت‌های یکدیگر استفاده کنیم. در این میان تجربه‌های منفی نباید مانعی برای تحقق تجربه‌های مثبت باشد.
وی با اشاره به اولویت‌های اصلی دانشکده طب سنتی گفت: تولید شواهد کافی برای طب سنتی و تربیت دانش‌آموختگان مبتنی بر این شواهد و در مرحله بعد، توجه به بخش آموزش عمومی اولویت‌های این دانشکده هستند. در این میان، تربیت دانش‌آموختگان متعهد، امری است که پرداختن به آن در این دانشکده به دلیل زمینه مناسب حوزه طب سنتی، تازه تأسیس بودن و محدود بودن تعداد دانشجویان آن نسبت به سایر دانشکده‌ها و ازجمله دانشکده پزشکی، راحت‌تر انجام می‌شود.
رییس دانشگاه افزود: حتی بدبین‌ترین افراد جامعه، از حرف حساب و علمی تبعیت می‌کنند، بنابراین این دانشکده، با تولید شواهد کافی می‌تواند معیارهای تفکیک سره از ناسره را به جامعه معرفی کند.
وی با تشویق و حمایت از همدلی و همکاری حاکم بر دانشکده، بر ضرورت ادامه کار گروهی (Team Work) تأکید کرد و گفت: بروز برخی از مشکلات در میان اعضای یک گروه که از ابتدا، همه باهم در یک سطح باشند و باهم بالا بیایند، ناگزیر است و باید بتوانیم بر این مشکلات غلبه کنیم.
دکتر جعفریان در پایان گفت: امیدوارم در گزارش بعدی دانشکده طب سنتی، بتوانیم باافتخار بگوییم که طب سنتی توانسته درجایی که طب مدرن هنوز حرفی برای گفتن ندارد، حرف حساب بزند و بتوانیم ثابت کنیم که دانشگاه علوم پزشکی تهران می‌تواند با نگاهی آکادمیک به طب سنتی، به شکلی آن را ارائه کند که برازنده یک دانشگاه باشد.
خبرنگار: زهرا صادقی
عکاس: جمشید ربیعی

تهیه کننده:

1 نظر برای این مقاله وجود دارد

78/10/11 - 00:00

خدا قوت اقای دکتر

پاسخ

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *