مجموعه محتوای خبری ریاست دانشگاه

 

نشست هیئت‌رئیسه دانشگاه علوم پزشکی تهران

دکتر قناعتی: هیچ دوراندیشی بالاتر از توجه به رضای خدا نیست

رئیس دانشگاه در جلسه این هفته هیئت رئیسه توجه به اثرات کوتاه‌مدت و بلندمدت در برنامه‌ریزی‌ها و آینده‌نگری‌ها را یادآور شد و گفت: اگر در برنامه‌ریزی‌ها رضای خدا را در نظر بگیریم مهم نیست چه اتفاقی برایمان بیفتد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر قناعتی در جلسه روز یکشنبه 15 اسفند 1400 در سالن مدافعان سلامت ضمن تبریک فرارسیدن اعیاد شعبانیه به نوآوری ها و برنامه‌ریزی‌های آینده‌نگر اشاره کرد و گفت: در هر برنامه‌ریزی آینده‌نگر، اثرات «کوتاه‌مدت» و اثرات «بلندمدت» وجود دارد که سه حالت برای آن است؛ درحالت اول شما پروژه‌ای را تعریف می‌کنید که اثرات آن در کوتاه‌مدت، مثبت و در بلندمدت هم مثبت است که بهینه‌ترین حالتی است که ممکن است پیش بیاید.
وی افزود: حالت دوم این است که اثرات کوتاه‌مدت برنامه‌ریزی‌ها، منفی است اما در درازمدت مثبت است که انجام آن شجاعت بسیاری می‌خواهد و معمولاً درکشور ما که طول دوره مدیریت کوتاه است افراد این کار را نمی‌کنند و فقط می‌خواهند آثار مثبت کوتاه‌مدت داشته باشند.
دکتر قناعتی حالت سوم را اثرات مثبت کوتاه‌مدت و اثرات بلندمدت بد عنوان کرد و گفت: این نوع برنامه‌ریزی را «تصمیمات ویروسی» می‌نامند که متأسفانه تشخیص عوارض آن بسیار سخت است.
وی با اشاره به سدسازی‌ها بر روی رودخانه کارون در خوزستان که در ابتدا باعث رونق کشاورزی شد اما در بلندمدت تقریباً همه دشت خوزستان به شوره‌زار و بیابان تبدیل کرد و اقتصاد آن منطقه را برهم زد گفت: خواهش من این است در مدیریت‌های خودمان به اثرات بلندمدت تصمیم‌ها و برنامه‌ریزی‌ها توجه کنیم و از اینکه ممکن است در کوتاه‌مدت اثرات منفی داشته باشد شجاعت داشته باشیم که نخواهیم به علت حفظ پست مدیریتی خودمان و درخشان کردن کارنامه فردی خودمان از حق و حقیقت بگذریم.
 دکتر قناعتی با بیان اینکه مسائل معنوی در کتاب‌های مدیریتی نوین مغفول مانده است و نگاه مدیریت‌ها مادی است افزود: آنچه در عملکرد حضرت علی (ع) بارز است این است که آخر کار و آخرت را می‌دیدند. انسان باید به عاقبت کار و دوراندیشی توجه کند و هیچ دوراندیشی بالاتر از دوراندیشی با نگاه الهی و نگاه توجه به رضای خدا نیست به‌طوری‌که حضرت می‌فرماید من هیچ کاری را انجام ندادم مگر اینکه قبل، حین و بعد آن خدا را در نظر گرفتم؛ بنابراین اگر در برنامه‌ریزی‌ها رضای خدا را در نظر بگیریم مهم نیست چه اتفاقی برایمان بیفتد.
در ابتدای این جلسه حجت‌الاسلام‌والمسلمین میر مجید سیدقریشی بخش‌هایی از نامه حضرت علی (ع) به مالک اشتر را همچون هفته‌های گذشته بررسی کرد و گفت: حضرت به مالک تأکید می‌کند که برای مسئولیت‌های مهم حکومتی از وزیران و مسئولانی که برای اشرار کار می‌کردند استفاده نکن چون افرادی هستند که ظلم کرده‌اند و یا اینکه کمک‌حال و کمک‌کار ظلم و گناه بوده‌اند و به مالک تأکید می‌کند که اگر دوروبر خود را نگاه کند افرادی را خواهد یافت که صاحب‌رأی، ایده و صاحب نفوذ هستند اما مثل آن‌ها ظلم و گناه نمی‌کنند.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه گفت: حضرت علی (ع) تأکید می‌کنند که آدم‌های خوبی که کم‌هزینه و پرکار هستند و شرط و شروط‌های آنچنانی ندارند بهترین افراد برای کمک به تو هستند؛ آدم‌های مهربانی که با تو هستند و با جریان مخالف تو، خط و فاصله دارند این افراد را پیدا کن و جزو خواص خلوت خودت قرار بده و از نظراتشان استفاده کن به‌طوری‌که می‌توانند جزو رفقای تو بشوند.
جلسه این هفته هیئت‌رئیسه دانشگاه، دکتر محمد طالب پور، رئیس بیمارستان سینا گزارش برنامه چهارساله این بیمارستان را تشریح کرد.
توضیح اینکه در این جلسه پویش یک دقیقه با مسئولان که این هفته اختصاص به بیمارستان بهارلو داشت برای اعضای هیئت‌رئیسه پخش شد.

کلمات کلیدی
مهدی  گلپایگانی
تهیه کننده:

مهدی گلپایگانی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *