مجموعه محتوای خبری ریاست دانشگاه

 

نخستین همایش بین‌المللی پوشش همگانی سلامت

دکتر قناعتی: یکپارچه‌سازی نرم افزارهای بیمارستانی از اقدامات مهم و تجربیات موفق دانشگاه علوم پزشکی تهران است

دکتر حسین قناعتی رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، تجربه موفق دانشگاه در حوزه فناوری اطلاعات را با اعضای همایش بین المللی پوشش همگانی سلامت به اشتراک گذاشت و گفت: یکپارچه‌سازی نرم افزارهای بیمارستانی از اقدامات مهم و تجربیات موفق دانشگاه علوم پزشکی تهران است.

به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران، در نخستین همایش بین‌المللی پوشش همگانی سلامت که از ۱۵ تا ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ برگزار شد، دکتر قناعتی افزود: یکی از مهمترین شاخص‌های تحول مدیریتی در جهان، توجه به فناوری اطلاعات است و کشورهایی مانند سنگاپور با تقویت حوزه آی تی تحولات بزرگی را رقم زدند.

دکتر قناعتی با اشاره به دستاوردهای ۲ سال اخیر دانشگاه در زمینه فناوری اطلاعات افزود: به منظور ارتقا حوزه فناوری اطلاعات سند راهبردی دقیق و منطبق با شرایط واقعی و قابل اجرا تدوین و سپس اقدامات گسترده‌ای در زمینه یکپارچه‌سازی سامانه‌های بیمارستانی، کلینیک مجازی، یکپارچه سازی سیستم پکس و تحولات سامانه‌های آموزشی، پژوهشی و بهداشتی و جذب کمک‌های خیرین صورت گرفت.

رئیس دانشگاه، اهداف کلان دانشگاه در حوزه آی تی و میزان پیشرفت در هریک از این اهداف را تشریح کرد و گفت: برای تحقق تحولات حوزه آی تی سه هدف مهم شامل «ایجاد نظام حاکمیتی ساختارمند در زمینه فناوری اطلاعات»، «ادغام خدمات مبتنی بر فناوری اطلاعات» و «تسهیل و آسان سازی نقش افرینی بازیگران داخلی و خارجی در به کارگیری فناوری اطلاعات» تببین شد و در هدفگذاری اول ۸۰ درصد برنامه‌ها، در هدفگذاری دوم از ۵۵ فعالیت تعریف شده، ۳۷ فعالیت و در هدفگذاری سوم از ۷ فعالیت در نظر گرفته شده، ۳ فعالیت اجرایی شده است.

دکتر قناعتی یکپارچه‌سازی نرم افزارهای بیمارستانی را از اقدامات مهم و  تجربیات موفق دانشگاه بیان کرد و گفت: پیش از این، برقراری ارتباط بین این نرم افزارها و گزارش‌گیری از آنها کار بسیار سختی بود و اکنون با یکپارچه سازی نرم افزارها، منافع بسیاری‌ در زمینه‌های مادی، سازمانی و نیروی انسانی حاصل شده است.

رئیس دانشگاه، با اشاره به جایگاه دانشگاه در زمینه اجرای نسخه الکترونیک گفت: درحال حاضر در زمینه نسخه الکترونیک‌ ۹۵ درصد پیشرفت داشتیم و در این زمینه به عنوان دانشگاه نمونه شناخته شده‌ایم.

دکتر قناعتی تجربیات موفقیت‌ دانشگاه در زمینه کلینیک مجازی و پرونده الکترونیک را تشریح کرد و گفت: باتوجه به الکترونیک شدن فرایندهای درمانگاه‌های بیمارستان فارابی در نظر داریم این مرکز را  به عنوان بیمارستان بدون کاغذ معرفی کنیم.

رئیس دانشگاه، نوبت دهی الکترونیک، یکپارچه سازی سیستم پکس‌ و به کارگیری ای تی در حوزه ازمایشگاه‌ها را از دیگر تجربیات موفق دانشگاه برشمرد و گفت: با این اقدامات خدمت بهتر و با کیفیت‌تری به بیماران ارایه می‌شود و همه بیمارستان‌ها به نتایج آزمایشگاهی و تصویربرداری بیماران دسترسی پیدا می‌کنند.

دکتر قناعتی با اشاره به استفاده از سه پروژه هوش مصنوعی در تصویربرداری گفت: امروزه همه تصاویر ماموگرافی مرکز تصویربرداری بیمارستانی امام خمینی، پیش از گزارش متخصصان، با هوش مصنوعی خوانده می‌شود و گزارش دهی دقت بیشتری پیدا کرده است.

رئیس دانشگاه، با اعلام سازمان دهی ۶۹ ریجستری مهم دانشگاه افزود: بیش از ۱۰۰ مرکز تحقیقاتی و تعداد زیادی ریجستری در دانشگاه وجود دارد که درحال حاضر ۶۹ ریجستری مهم دانشگاه با کمک آی‌تی سازمان‌دهی شدند.

دکتر قناعتی هدف کلان دانشگاه را تحقق دانشگاه بدون کاغذ بیان کرد و گفت: درحال حاضر دانشگاه علوم پزشکی تهران جایگاه خوبی در حوزه آی‌تی دارد و حدود ۲۰ تا ۲۵ میلیون دلار در این زمینه سرمایه‌گذاری کرده است و در نظر دارد سال آینده این سرمایه‌گذاری را بیشتر  و در مدت باقی مانده از این دوره مدیریتی زمینه تحقق دانشگاه الکترونیک و  بدون کاغذ را فراهم آورد.

رئیس دانشگاه، درپایان سخنان خود، باتوجه به گستره فعالیت‌های دانشگاه در عرصه ای‌تی، تغییر ساختار تشکیلاتی مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه را ضروری دانست و گفت: برای اینکه آی‌تی دانشگاه کارایی و اثربخشی لازم را در سطح محیطی داشته باشد لازم است به صورت شبکه‌ای و یکپارچه فعالیت کند؛ به این منظور چارت تشکیلاتی جدیدی پیشنهاد شده که منتظر تصویب وزارت بهداشت است.

سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

تصاویر