مجموعه محتوای خبری ریاست دانشگاه

 

بیست‌وپنجمین مجمع سالانه مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان برگزار شد

دکتر کریمی: ایران بهشت کار است و به تعداد نخبگانی که در دانشگاه و کشور بماند، جای کار وجود دارد

در بیست‌وپنجمین مجمع عمومی سالانه مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان، از برگزیدگان عرصه دانشجویی قدردانی شد.

گالری عکس

در این نشست که عصرگاه دوشنبه 20 آبان 98 در تالار ابن‌سینا برگزار شد،  دکتر پاسالار سرپرست مرکز پژوهش‌های دانشجویی دانشگاه، هدف از برگزاری این مجمع را معرفی فعالیت‌های مرکز پژوهش‌ها و آشنایی بیشتر دانشجویان با امکانات این مرکز بیان کرد و گفت: نقش دانشگاه در پرورش شخصیت و توانمندی دانشجویان است و تحقق این امر در کنار کلاس‌های درس دانشکده‌ها، در محیطی همچون مرکز پژوهش‌ها فراهم می‌شود.

تاکید بر حمایت بیشتر از دانشجویان

دکتر پاسالار با تأکید بر اهمیت نقش مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان در پرورش متخصصان توانمند آینده گفت: دانشگاه نیاز به مراکزی دارد که دانشجویان بتوانند زندگی آینده خود را تمرین کنند و انتخاب‌های دقیق‌تری داشته باشند.
سرپرست مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان بابیان اینکه راهی که بیست‌وپنج سال پیش در این مرکز بازشده راه درستی بوده و بایستی توسعه پیدا کند افزود: باید بتوانیم فارغ‌التحصیلان توانمندی تربیت کنیم که علاوه بر دانش، نگرش و عملکرد بهتری در ارکان مختلف جامعه داشته باشند.
دکتر پاسالار خواستار حمایت بیشتر مسئولان دانشگاه از فعالیت‌های دانشجویی شد و گفت: بسیاری از کارهایی که دانشجویان در مرکز انجام داده‌اند با دست‌خالی بوده که این قابل‌تحسین است. ما محدودیت‌ها را می‌دانیم ولی انتظار داریم مسئولان دانشگاه و کشور سنگ‌ها را از سر راه دانشجویان بردارند تا آنان با امید و انگیزه بیشتری بتوانند به جامعه خدمت کنند.
سپس مهدیس مروتی دبیرکل مرکز پژوهش‌های علمی دانشجویان، مشکات ترکمنیان دبیر انجمن داروسازی به‌عنوان انجمن برتر دانشجویی و جواد وادی زاده سخنگوی مرکز پژوهش‌ها به معرفی فعالیت‌های مرکز و نقش آن در پرورش دانشجویان پرداختند و خواستار حمایت بیشتر مسئولان از فعالیت‌های دانشجویی شدند.

ویژگی پزشک موفق

در ادامه دکتر مکری استاد روان‌پزشکی دانشگاه، به  تشریح ویژگی‌های افراد موفق در رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی پرداخت و گفت: در کنار آموزش‌های کلاسیک و آزمون‌های مختلف که بسیار مهم است، شکل‌گیری توانمندی‌های مدیریت فردی و تنظیم عوامل هیجانی و عاطفی، همدلی  و همچنین مقاومت در برابر دشواری‌ها در طبیب موفق شدن نقش تعیین‌کننده‌ای دارد.
وی افزود: مطالعات انجام‌شده نشان می‌دهد در طول دوران تحصیل، دانشجویان ازنظر هوش و استعداد تحصیلی تغییری نمی‌کنند و نفرات برتر کنکور با همان رتبه‌های برتر از دانشگاه فارغ‌التحصیل می‌شوند آنچه اهمیت دارد اینکه افراد ازنظر ابعاد مختلف شخصیتی به توانمندی برسند.

شرح روند روبه رشد تولیدات علمی

سپس دکتر ملک‌زاده معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، با اشاره به انجام اقدامات مهم در عرصه پژوهش  گفت: ایجاد نظام ثبت بیماری‌ها و بانک اطلاعاتی پزشکی، توسعه همکاری‌های بین‌المللی، ایجاد آزمایشگاه‌های مجهز و پیشرفته و... ازجمله فعالیت‌های مهمی است که در این زمینه انجام‌شده است.
وی با اشاره به اهمیت تولیدات علمی کشور در جهان گفت: در 5 سال گذشته فقط در الزیور (Elsevier) که یکی از ناشرین پزشکی و علمی جهان  است، مقالات ایرانیان نزدیک به 5 میلیون بار دانلود شده است که نشان می‌دهد مقالات کشور مفید واقع‌شده است. همچنین نزدیک به 74 هزار استناد به این مقالات انجام‌شده است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به تجربه تحقیقات خود در کوهورت گلستان و پرشین کوهورت و کوهورت های زیرمجموعه دیگر گفت:  زیرساخت‌های مهم تحقیقاتی بسیاری برای فعالیت دانشجویان فراهم‌شده است که این نشان می‌دهد اگر علاقه‌مند باشید و تلاش و کوشش کنید در همین شرایط کشور هم می‌توانید کارهای بزرگی انجام دهید.

نخبگان و  لزوم ایستادگی آنان در برابر مسائل

 در ادامه دکتر کریمی رییس دانشگاه، در جمع‌بندی موضوعات مطرح‌شده در این همایش گفت: با خودم فکر می‌کردم در جمع دانشجویانی که از کار، انرژی، تبحر، علاقه و عشقشان  در نمایشگاه بازدید کردم چه بگویم. اغلب ترجیح می‌دهم ببینم و بشنوم و استفاده کنم اما حیفم آمد بعضی نکات را یادآوری نکنم.
رییس دانشگاه بابیان اینکه تفاوت من با دانشجویانی که در این سالن هستند چیز زیادی جز گذشت 45 سال نیست افزود: افرادی که هم‌دوره من بودند شاید مانند من شاگرد متوسط بودند اما در شهرستان خود بدون امکانات در کنکور قبول و وارد دانشگاه شدند. من با رتبه زیر 200 در پزشکی دانشگاه تهران قبول شدم که عامل آن  تلاش، انگیزه و میل به خواستن بود. با رتبه متوسط دوره پزشکی عمومی را به پایان رساندم و سپس جراحی عمومی و جراحی قلب را خواندم برای خدمت به شهرستان رفتم و در ادامه این مسیر بسیاری از مراکز خوب دنیا را دیدم اما دوباره به دانشگاه برگشتم و خدمتم را ادامه دادم.
وی افزود: نسل هم‌دوره‌ ما در دانشگاه، نسل آرمان‌خواهی بود که می‌خواست دنیا و کشور را تغییر دهد. بسیاری از دانشجویان هم‌نسل من که آرمان‌خواه بودند هنوز هم هستند و درد و  دغدغه رفع مشکلات کشور و مردم را داشته و دارند.
دکتر کریمی تأسیس مرکز قلب را نتیجه رفع یکی از  دغدغه‌های کشور دانست و گفت: در سال 1380 مسئولیت راه‌اندازی مرکز قلب برعهده من و دوستان دیگر گذاشته شد و ایده رفع مشکلات کشور، نترسیدن‌ها و شجاعت به خرج دادن‌ها و همچنین استفاده از تجربیات مراکز برجسته دنیا باعث شد این مرکز را راه‌اندازی کنیم.
رییس دانشگاه بابیان اینکه جای خالی توجه به یک مسئله در جمع نخبگان خالی است  افزود: می‌دانم مشکلات کشورمان زیاد است ولی شما به‌عنوان نخبگان دانشگاه و شهرها و محله‌های خود به‌جای اینکه فقط به دنبال رفع مشکل رشته خاص خود باشید به این فکر کنید چطور مشکلات را برطرف کنید که در کشور بمانید و امور کشور را اصلاح کنید.
وی با تأکید براینکه بهشت کار در ایران است افزود: بهشت کارآفرینی و سرمایه‌گذاری در کشور است. من نیز به مشکلات کشور آگاهم ولی چه کسانی جز فارغ‌التحصیلان دانشگاه می‌توانند این مشکلات را حل کنند.
دکتر کریمی با اشاره به ویژگی نخبگان تصریح کرد: برای کسانی که فارغ‌التحصیل می‌شوند راحت‌ترین راه سر خویش گرفتن و رفتن است. راحت‌ترین راه این است که چطور رشته، کار و تخصص خود را پیش ببرند. معتقدم نخبه کسی نیست که در رشته خود بهترین رتبه را کسب کند بلکه برای نخبه بودن باید به فاکتور دیگری توجه شود. نخبه کسی است که علاوه بر هوش و استعداد، توانایی ایستادگی دربرابر مشکلات را نیز داشته باشد.
وی افزود: یکی از نمونه‌های نخبگان دکتر ملک‌زاده است که مراحل و سختی‌های بسیاری را پشت سرگذاشته و کوهورت گلستان و پرشین و ده‌ها زیرمجموعه دیگر را در کشور ایجاد کرده است.
رییس دانشگاه در پاسخ به درخواستی که برای برداشتن سنگ از پیش پای نخبگان مطرح شد گفت: 25 سال است که از فعالیت مرکز پژوهش‌های دانشجویان می‌گذرد و در این دوره بسیاری از افرادی که به‌عنوان معاون و مسئول واحدهای مختلف دانشگاه انتخاب کرده‌ام زمانی در مرکز پژوهش‌های دانشجویی فعالیت داشتند. دکتر سهراب پور معاون آموزشی، دکتر صحرائیان معاون پژوهشی و دکتر غریب پور معاون دانشجویی سه معاونی هستند که دانشجویان بیشتر با آنان سروکار دارند و همگی از جمع نخبگان همین مرکز بودند و هیچ‌کدام از دانشجویان نمی‌تواند ادعا کنند وقتی به یکی از این افراد مراجعه می‌کند با سنگ‌اندازی آن‌ها مواجه شده‌اند چراکه آنان درک متقابلی از دانشجویان دارند.
وی افزود: در انتخاب روسای بیمارستان‌ها و دیگر مراکز نیز تلاش کردم همین معیار را رعایت کنم. بعضی از اعضای هیئت‌علمی حاضر در این نشست نیز زمانی عضو مرکز پژوهش‌ها بودند.
رییس دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود بابیان اینکه موانع کشور را باید خودمان برداریم افزود: زمانی که ما دانشجو بودیم بیمارستان‌های کشور پر از پزشکان و متخصصان هندی بود. بسیاری از بیماران برای جراحی‌های ساده باید ارز  تهیه می‌کردند و از کشور خارج می‌شدند امروز همه این مشکلات به دست تمامی گروه‌های علمی دانشگاه حل‌شده است. در ادامه مسیر نیز ما باید امیدوار باشیم موانع کشور را برطرف کنیم.
وی در پایان سخنان خود ضمن قدردانی از تلاش‌های دکتر پاسالار و دانشجویان مرکز پژوهش‌ها گفت: باوجود تمامی سختی‌هایی که خارج شدن از کشور دارد اما راحت‌ترین راه است تجربه شخصی من نشان می‌دهد  به تعداد هر نخبه‌ای که در دانشگاه بماند و  کار کند جا برای کار وجود دارد.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: وحید مزاجردی

سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی