مجموعه محتوای خبری ریاست دانشگاه

 

دیدار رییس دانشگاه با اعضای هیات علمی دانشکده مجازی

دکتر کریمی: ثبات مدیریتی و صبر و شکیبایی مدیر دو عامل پیشرفت مراکز تازه تأسیس است

دکتر عباسعلی کریمی رییس دانشگاه ضمن گفتگو با اعضای هیات علمی و بازدید از بخش‌های مختلف دانشکده مجازی، از نزدیک در جریان فعالیت‌های این مرکز قرار گرفت.

گالری عکس

گالری عکس دانشکده مجازی

دانشکده مجازی صبح روز چهارشنبه 9 خرداد 97 میزبان رییس دانشگاه بود. در ابتدای نشست اعضای هیات علمی دانشکده با رییس دانشگاه، دکتر کاویانی رییس دانشکده مجازی ضمن خیرمقدم به رییس دانشگاه، به سابقه آشنایی خود با دکتر کریمی اشاره کرد و گفت: ایشان پیش از کسوت رییس دانشگاه، سال‌ها پیش استاد من  بودند و از زمان دانشجویی تاکنون نسبت به ایشان ارادت ویژه‌ای دارم.
رییس دانشکده مجازی  بابیان اینکه امروز، روز خوبی برای دانشکده مجازی است افزود:  جدا از تعارفات اداری، دانشکده مجازی در روزهای خوبی بسر می‌برد و توجه رییس دانشگاه به این حوزه قطعاً حرکت دانشکده را تسریع و فرصت خوبی را برای آن فراهم می‌کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به معرفی فعالیت‌های دانشکده مجازی پرداخت و گفت: 6 سال از تأسیس این دانشکده می‌گذرد و به دلیل نوپا بودن، نیاز دارد که فعالیت‌های آن بیشتر برای دانشگاه معرفی و شناخته شود.
دکتر کاویانی با تقسیم‌بندی  فعالیت‌های این دانشکده در دو سرفصل تربیت نیروی انسانی و خدمت‌رسانی از طریق مجازی‌سازی فعالیت‌های دانشگاه گفت: در حوزه تربیت نیروی انسانی سه گروه آموزشی یادگیری الکترونیکی در علوم پزشکی، سلامت الکترونیک و مجازی‌سازی رشته‌های حضوری در دانشکده فعالیت دارند.
رییس دانشکده مجازی با اشاره به اعضای هیات علمی دانشکده گفت: سال 92 دانشکده مجازی با 2 عضو هیات علمی کار خود را آغاز کرد و تا چند وقت دیگر تعداد اعضای هیات علمی آن به 10 نفر می‌رسد. البته دانشکده از ظرفیت اعضای هیات علمی سایر دانشکده‌ها به‌عنوان استاد وابسته نیز استفاده می‌کند.
دکتر کاویانی با اشاره به رشته‌های آموزشی دانشکده مجازی، این دانشکده را  قطب یادگیری الکترونیک کشور دانست و گفت: رشته‌های دانشکده اغلب در مقطع کارشناسی ارشد است و در کنار آن MPH مدیریت عالی بهداشت عمومی و دکترای تخصصی کتابداری و اطلاع‌رسانی پزشکی، آموزش داده می‌شود. علاوه بر آن در حال راه‌اندازی PhD یادگیری الکترونیکی در آموزش پزشکی برای نخستین بار در کشور ایجاد می‌شود.
وی با اشاره به بخش دوم فعالیت‌های دانشکده مجازی در حوزه خدمت‌رسانی گفت: برای امسال در نظر داریم حداقل یک‌رشته مجازی را به‌صورت مشترک با سایر دانشکده‌ها راه‌اندازی کنیم. 
رییس دانشکده مجازی با معرفی برنامه‌های این دانشکده در حوزه تله مدیسین گفت: تله مدیسین به عدالت در سلامت کمک می‌کند. این حوزه‌ای جوان در دنیا است و دانشگاه در این زمینه فاصله زیادی با کشورهای دیگر ندارد.
دکتر کاویانی با اشاره به پروژه‌های بین‌المللی دانشکده مجازی گفت: به‌زودی کارگاه آموزشی سه‌روزه با محوریت منطقه‌ای دانشکده مجازی برگزار می‌شود و شرکت‌کنندگانی از کشورهای پرتغال، المان، یونان و...برای گذراندن این دوره به دانشگاه خواهند آمد.
وی با اشاره نخستین دوره استارتاپ می‌کند سلامت الکترونیکی در دانشگاه گفت: این دوره بحث روز دانشکده است که از سوم تا پنجم مرداد برگزار می‌شود. مراحل انجام کار به این صورت است که سرفصل‌های براساس مشکلات اولویت‌دار حوزه سلامت مشخص‌شده و با اعلام فراخوان ایده‌های خلاقانه مبتنی بر حل مسئله جمع‌آوری می‌شود. پس از بررسی و داوری طرح‌ها چند طرح برگزیده انتخاب می‌شود که با حمایت‌های مادی و معنوی دانشکده به الگوی اولیه و در نهایت محصول تبدیل شود.
رییس دانشکده مجازی در پایان سخنان خود خواستار تسهیل تجاری‌سازی فعالیت‌های دانشکده مجازی شد و گفت: دانشکده مجازی نیاز به توجه و حمایت‌های رییس دانشگاه و معاونان مربوطه  دارد تا با تسهیل قوانین و مقررات بتواند برنامه‌های خود را به اجرا درآورد.

تأکید بر حمایت دانشگاه از دانشکده مجازی
دکتر کریمی رییس دانشگاه نیز، با اشاره به حضور خود در دانشکده مجازی برای نخستین بار گفت: در این مدت که مسئولیت دانشگاه را پذیرفتم از همه دانشکده‌ها بازدید داشتم و با اعضای هیات علمی آنان گفتگو کردم و این نخستین باری است که به دانشکده مجازی می‌آیم.
رییس دانشگاه، با اشاره به حس همزاد پنداری خود با دکتر کاویانی گفت: در شهریور سال 1380 که مسئولیت مرکز قلب را پذیرفتم هیچ نیروی انسانی در آنجا نبود و من باهمه مشکلات و ناملایمات راه‌اندازی آن براساس مدل تمام‌وقتی اعضای هیات علمی مواجه بودم. دانشکده مجازی هم از این نظر مشابه مرکز قلب است هرچند که محتوا و مأموریت‌های این دو مرکز کاملاً باهم تفاوت دارد.
دکتر کریمی با اشاره به نکاتی که در مراکز نوپا  باید موردتوجه قرار گیرد گفت: برای راه‌اندازی یک مرکز و سروسامان دادن به  فعالیت‌های آن باید مدیریت آن سال‌ها پایدار باشد چراکه تغییر زودهنگام مدیریت این مراکز، به اهداف راه‌اندازی آن آسیب می‌زند. توجه به این رویکرد در مرکز قلب باعث موفقیت آن شد.
وی افزود: نکته دیگری که باید موردتوجه قرار گیرد صبر و شکیبایی مسئولانی است که قصد دارند مرکز جدید را راه‌اندازی کنند. این افراد باید صبور باشند تا بتوانند فکر و ایده‌های خود را به اجرا درآورند. در حقیقت تنها صرف بودجه و اعتبارات نیست که موجب راه‌اندازی دانشکده جدید می‌شود؛ بلکه این فکر و ایده و صبر و تحمل مسئولان دانشکده است که باعث پیشرفت آن می‌شود.
رییس دانشگاه با اشاره به اهداف دانشکده مجازی نکاتی را توصیه کرد و گفت: با شناختی که از دانشکده شما دارم قطعاً رشد خواهد کرد مشروط براینکه چند اصل را رعایت کنید. نخست اینکه شما در دو مسیر متفاوت تربیت نیروی انسانی و  خدمت‌رسانی از طریق مجازی فعالیت دارید و باید بپذیرید این‌که دو مأموریت از هم جداست. دوم اینکه از کمک و توان گروه‌ها و دانشکده‌های دیگر استفاده کنید. همین کاری که در حال حاضر انجام می‌دهید و آن را با جدیت بیشتر در جهت افزایش رشته‌های آموزشی جدید، جذب دانشجو و منابع خارج از دانشگاه ادامه دهید. قطعاً موردحمایت دانشگاه نیز قرار می‌گیرید.
وی با اشاره به همکاری دانشکده مجازی با حوزه IT دانشگاه گفت: با حضور دکتر مرعشی در مدیریت آی تی دانشگاه همکاری‌های دانشکده با حوزه‌ آی تی تقویت می‌شود.
دکتر کریمی با اشاره به مسئله دانشکده مجازی در کمبود نیروی انسانی گفت: به‌جای جذب هیات علمی مستقل، از توان اعضای هیات علمی سایر دانشکده‌ها استفاده کنید.
رییس دانشگاه همچنین در پاسخ به محدودیت قوانین و اعتباری که از سوی رییس دانشکده مجازی مطرح شد گفت: باید ذهنیت بخش اداری مالی دانشکده را براساس نیازهای این مرکز تقویت کنید و راه‌هایی را پیدا کنید که با دانشگاه تعامل بیشتری داشته باشید.
وی افزود: سلامت در کار برای من حرف اول را می‌زند لذا در عقد قراردادهای مالی که با بیرون از دانشگاه منعقد می‌کنید باید دقت و مراقبت بسیاری داشته باشید و  قراردادهای خود را کاملاً واضح، شفاف و روی میز منعقد کنید. من هم به‌عنوان رییس دانشگاه از شما حمایت خواهم کرد.
دکتر کریمی تصریح کرد:  مسائل خود را برای دانشگاه بازکنید تا دانشگاه بتواند راحت‌تر به شما کمک کند.
رییس دانشگاه در پایان سخنان خود تأکید کرد: فکر نکنید با تعداد افراد بیشتر دانشکده مجازی بزرگ می‌شود بلکه باکیفیت است که دانشکده شما به بزرگی می‌رسید.

سخن اعضای هیات علمی دانشکده

در ادامه نشست هریک از اعضای هیات علمی دانشکده مجازی به بیان مسائل مربوط به حوزه کاری خود پرداختند.
دکتر ذوالفقاری معاون آموزشی دانشکده مجازی، با اشاره به محدودیت نیروی انسانی دانشکده مجازی گفت: گروه یادگیری الکترونیک دانشکده با چهار عضو هیات علمی و  گروه سلامت الکترونیک با سه عضو هیات علمی نیاز به توانمندسازی برای توسعه گروه تخصصی خوددارند و کارشناسان دانشکده به بیش از 200 دانشجو خدمت‌رسانی می‌کنند.
دکتر مجتهدزاده عضو هیات علمی دانشکده نیز حضور رییس دانشگاه در دانشکده مجازی را به فال نیک گرفت و گفت: مهم‌ترین دغدغه من برداشت درست داشتن از آموزش الکترونیک در دانشگاه است. لذا باید در توسعه مجازی‌سازی به این امر توجه ویژه‌ای شود.
دکتر حسن‌زاده مدیر گروه مجازی‌سازی، نگاه مثبت دکتر کریمی را موجب پیشرفت مجازی‌سازی در دانشگاه دانست و افزود: توسعه آموزش مجازی علاوه بر ارتقا کیفیت در صرف جویی هزینه‌ها و افزایش درآمد دانشگاه بسیار مؤثر است.
دکتر میرمقتدایی مدیر توسعه آموزش دانشکده مجازی نیز ضمن خیرمقدم به رییس دانشگاه، توسعه آموزش مجازی را موجب ارتقا کیفیت آموزشی همه دانشکده‌ها دانست.
دکتر برجعلی لو معاون دانشجویی فرهنگی دانشکده نیز ابراز امیدواری کرد با حمایت‌های رییس دانشگاه و تلاش اعضای هیات علمی، دانشکده مجازی به رسالت خود دست پیدا کند و اعضای هیات علمی جوان دانشکده در آینده به تحولی برسند که کارهای بزرگی را برای دانشگاه رقم بزنند.
دکتر میر معینی معاون اداری مالی دانشگاه نیز خواستار تفویض اختیارات دانشکده مجازی در چارچوب آیین‌نامه مالی معاملاتی دانشگاه شد و گفت: گردش کار برای تهیه اموال سرمایه‌ای بسیار زیاد است و برای تمدید قراردادهای ثابت دانشکده که سالیانه درصدی افزایش قیمت دارد باید مراحل طولانی طی شود لذا با تفویض اختیار در این حوزه می‌توان کارها را تسهیل کرد.
پس‌ازاین نشست، رییس دانشگاه از بخش‌های مختلف دانشکده مجازی بازدید کرد و در جریان امکانات این دانشکده قرار گرفت.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: سید میثم عطری

سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *