مجموعه محتوای خبری ریاست دانشگاه

 

نشست هیئت‌رئیسه دانشگاه

دکتر کریمی: سیاست دانشگاه در هر شرایطی، حفظ سرمایه انسانی است

در نشست هیئت‌رئیسه دانشگاه، گزارش پیشرفت برنامه چهارساله (1400- 1397) معاونت توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع دانشگاه موردبررسی قرار گرفت.

گالری عکس
در این نشست که 26 آبان 98 در سالن شورای دانشگاه تشکیل شد، دکتر بیگلر معاون توسعه مدیریت و برنامه‌ریزی منابع دانشگاه، روند پیشرفت دوساله برنامه چهارساله این معاونت را تشریح کرد و گفت: این حوزه برنامه‌های متنوعی دارد و از همکاران هیئت‌رئیسه می‌خواهم با ارائه نظرات خود ما را در تکمیل برنامه‌های دو سال آینده یاری دهند.

بررسی عملکرد معاونت توسعه
دکتر بیگلر با اشاره به چشم‌انداز و اهداف چهارساله معاونت توسعه گفت: نهادینه‌سازی و استقرار مدیریت دانش، نظارت بر اجرای صحیح قوانین و استانداردها، همچنین تحول و همسوسازی توانمندی‌های علمی با ظرفیت‌های عملی و نیز افزایش توان استفاده بهینه از منابع و خلق منابع جدید مبتنی بر دانش ازجمله اهدافی است که برای تحقق آن تلاش می‌کنیم.
معاون توسعه دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود به معرفی فعالیت‌ها و برنامه‌های مدیریت‌های زیرمجموعه پرداخت و گفت: درمجموع 21 هزار نفر در دانشگاه فعالیت دارند که اگر شمار دانشجویان را نیز به آن اضافه کنیم می‌توانیم بگوییم که دانشگاه به‌اندازه یک شهرستان جمعیت دارد که باید خدمات متنوعی را به آنان را ارائه دهیم.
دکتر بیگلر، 60 درصد کارکنان دانشگاه را بانوان و 40 درصد آنان را آقایان برشمرد و گفت: با این نسبت جمعیتی، قوانین  که در زمینه بانوان وضع می‌شود تمامی برنامه‌ریزی‌های دانشگاه را تحت تأثیر قرار می‌دهد.
وی بابیان اینکه مدیریت امور مالی دانشگاه، به 4 هزار و 700 میلیارد تومان عملیات مالی رسیدگی می‌کند افزود: مجموع اعتبارات دانشگاه 4 هزار و 700 میلیارد تومان و اعتبارات دانشگاه از منابع عمومی هزار و 100 میلیارد تومان است که 27 درصد از منابع دانشگاه را تشکیل می‌دهد لذا  برای پیش برد برنامه‌ها، باید در جهت مدیریت هزینه‌ها و  جذب منابع خارج از دانشگاه اقدام کنیم.
دکتر بیگلر با اشاره به طراحی و توسعه نرم‌افزار جامع اداری و مالی دانشگاه گفت: این سامانه‌ها یکی از سرمایه‌های دانشگاه است و برای تجاری‌سازی آن اقدام کردیم و تاکنون سازمان‌های مختلفی نسبت به خرید و بهره‌برداری از این سامانه‌ها اقدام کرده‌اند. امیدواریم با اخذ مجوزهای لازم امضا الکترونیک، نیز شاهد حذف چک و اسناد فیزیکی در مجموعه باشیم.
معاون توسعه دانشگاه از امضا 73 فقره تفاهم‌نامه بودجه عملکردی  در سال 98 با واحدهای زیرمجموعه دانشگاه خبر داد و گفت:  تفاهم‌نامه‌های عملیاتی دانشگاه، به‌عنوان الگو در دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور اجرایی می‌شود.
وی راهبری نظام مدیریت مشارکتی دانشگاه را از دیگر برنامه‌های این معاونت برشمرد و گفت: برای استفاده از پیشنهادهای مجموعه همکاران دانشگاه دستورالعمل جدیدی را تدوین کردیم که امیدواریم امکان مشارکت جمعی همکاران و حذف فرایندهای اضافی را فراهم آورد.
دکتر بیگلر در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح پروژه‌های عمرانی دانشگاه و میزان پیشرفت آن‌ها اشاره کرد و گفت: درمجموع 770 هزار مترمربع پروژه عمرانی در حوزه‌های مختلف دانشجویی، آموزشی و پژوهشی و 4 هزار و 161 تخت در دست احداث داریم.
معاون توسعه دانشگاه با اشاره به پروژه‌های عمرانی دانشگاه در حوزه دانشجویی گفت: خوابگاه گلستان 5 دختران و خوابگاه بوستان 6 پسران هرکدام با ظرفیت 350 تخت، بازسازی اساسی آشپزخانه و قرائت‌خانه کوی دانشگاه و نیز مقاوم‌سازی خوابگاه دمشق ازجمله اقداماتی است که امیدواریم تا پایان امسال به نتیجه برسد.
وی با اشاره به تدوین نقشه راه رفاهی دانشگاه گفت: یکی از دغدغه‌ها این بود که عده‌ای خاص از امکانات رفاهی استفاده می‌کنند به این منظور سامانه‌ای را طراحی کردیم که همه کارکنان می‌توانند از آن استفاده کنند به‌این‌ترتیب طی دوساله گذشته به 25 هزار نفر تسهیلات مالی و وام ارائه‌شده است.
دکتر بیگلر از پیاده‌سازی تدارکات الکترونیک در دانشگاه خبر داد و گفت: اولین دانشگاه در بین دانشگاه‌های وزارت علوم و وزارت بهداشت هستیم که در این سامانه ثبت‌نام و ثبت سفارش کرده‌ایم. در سطح استان تهران دومین سازمان و در سطح کشور ششمین سازمان  ازنظر میزان معاملات جزئی و متوسط در این سامانه هستیم.
معاون توسعه دانشگاه با اشاره به راه‌اندازی میز خدمت الکترونیک و نقش آن در رضایتمندی مراجعه‌کنندگان گفت: میانگین ارائه خدمت در این مجموعه 5 دقیقه است که اگر امضا الکترونیک نیز به آن افزوده شود این زمان به سه دقیقه کاهش می‌یابد. درحال حاضر دانشگاه علوم پزشکی تهران تنها مجموعه‌ای است که به سیستم رصد متصل است.
وی با اشاره به ارتقا کیفی و کمی خودروها و آمبولانس‌های دانشگاه گفت: میانگین عمر مفید و کارکرد وسایل نقلیه و آمبولانس‌های دانشگاه کمتر از 5 سال است.
دکتر بیگلر با اشاره به جوایز و افتخارات این مجموعه گفت: اگر کاری صورت گرفته نتیجه همکاری گروهی در مجموعه معاونت توسعه بوده و جا دارد از همه همکاران این حوزه که در این دو سال با تمام توان خود به پیشرفت برنامه‌ها کمک کردند قدردانی کنم.
در ادامه هریک از اعضای هیئت‌رئیسه به بیان دیدگاه‌های خود پرداختند.
حفظ سرمایه انسانی، سیاست اصلی دانشگاه
دکتر کریمی رییس دانشگاه در جمع‌بندی مباحث مطرح‌شده، از تلاش‌های دکتر بیگلر و مدیران  معاونت توسعه قدردانی کرد و گفت: شهادت می‌دهم در طول این دو سال و دو ماهی که مسئولیت دانشگاه را برعهده دارم تیم معاونت توسعه برای پیشبرد برنامه‌های دانشگاه، حداکثر تلاش و همراهی را دارند.
رییس دانشگاه، با تأکید براینکه در قضاوت‌های مثبت و منفی خود شرایط موجود  کشور را در نظر بگیرید افزود: افرادی که مسئولیت دارند باید براساس شرایط وقت تصمیم‌گیری کنند. لذا نمی‌توانیم گذشته را قضاوت کنیم و برای آینده نسخه بپیچیم هرچند که در برنامه‌ریزی‌ها باید نگاهمان به آینده باشد و دورنمای آن را ترسیم کنیم. بنابراین توصیه می‌کنم در قضاوت‌های خود از هر حوزه‌ای، شرایط زمانی و مکانی را در نظر بگیرید.
دکتر کریمی، اداره دانشگاه را نیازمند مدیریت دینامیک و پویا دانست و گفت:  مدیریت دانشگاه بایستی توأم باتدبیر و درایت و صبر و پویایی باشد و البته  یکی از وظایف همه ما در این شرایط حفظ حریم دانشگاه است.
وی با اشاره به روش‌های مختلف مدیریت در دانشگاه گفت: در طول سال‌های طولانی که در دانشگاه هستم، رده‌های مختلف مدیریتی را تجربه کرده‌ام؛ معتقدم تفویض اختیار به محیط بستگی به شرایط وقت دارد. سیاست من در ابتدای پذیرش مسئولیت دانشگاه واگذاری مسئولیت به محیط بود اما در اجرا با مسائل و محدودیت‌هایی مواجه شدیم که باید با توجه به شرایط دانشگاه نسبت به آن اقدام می کردیم.
دکتر کریمی بابیان اینکه مهم‌ترین مسئله در این شرایط حفظ سرمایه انسانی است گفت: این سرمایه انسانی شامل همه طیف‌های شاغل در دانشگاه می‌شود از نگهبانی که صبح‌ها جلوی در ورودی با آن روبرو می‌شویم تا اعضای هیئت‌علمی پیشکسوت مانند دکتر هدایت که از دوران دانشجویی خود به مدت 70 سال در دانشگاه بود. لذا در برنامه‌ریزی‌های خود باید به فکر حفظ این سرمایه انسانی باشیم.
وی حفظ سرمایه انسانی را شعار اولین روزهای خود به‌عنوان رییس دانشگاه بیان کرد و گفت: از معاونت توسعه تشکر می‌کنم که در تحقق این شعار با من همراهی می‌کنند. پرداخت‌های دانشگاه باوجود تأخیر در پرداخت بدهی بیمه‌ها و محدودیت‌های مالی دانشگاه، به هنگام و منظم انجام می‌شود.
دکتر کریمی بابیان اینکه مدیریت دانشگاه درعین‌حال که پویاست ممکن تناقضاتی هم داشته باشد افزود: سیاست ما در این شرایط بحرانی در درجه اول حفظ سرمایه انسانی است اما در همین حال برای اصلاح سیستم، مانند اورژانس‌های واگذاری شده بیمارستان‌ها، مجبور می‌شویم تصمیم‌هایی اتخاذ کنیم که ممکن  نارضایتی‌هایی به همراه  داشته باشد که باید مصلحت دانشگاه را در نظر بگیریم.
رییس دانشگاه بهترین راه‌حل عبور از این شرایط را تعامل و همفکری دانست و گفت: تا زمانی که مسئولیت داریم  باید با همفکری، همکاری و رفتار دوستانه و کمک به یکدیگر مسائل را حل کنیم و اجازه ندهیم کوچک‌ترین فاصله‌ای بین واحدها، باعث بروز اختلاف و توقف در کار شود.
وی بابیان اینکه، باوجود اینکه بودجه دانشگاه محدود است، اعتبارات واحدهای مختلف در حوزه مربوطه صرف می‌شود افزود: درست است که حوزه دانشجویی با کمبود بسیاری روبرو است ولی این‌گونه نیست که بودجه آموزش و پژوهش صرف امور دانشجویی شود. هر بودجه‌ای که به دانشگاه تزریق می‌شود در جای خود هزینه شده و کمبودهای هر حوزه نیز از طریق جذب منابع خارج از دانشگاه تأمین می‌شود.
دکتر کریمی با اشاره به بازسازی دانشکده پزشکی گفت: ظاهر فضای فیزیکی دانشکده پزشکی با 80 سال قدمت در مقایسه با ساختمان‌ها و بناهایی دیگر واقعاً قابل‌قبول نیست به همین دلیل برای بازسازی آن اقدام کردیم طبیعی است که طولانی شدن  این بازسازی باعث نارضایتی دانشجویان می‌شود لذا سرعت بخشیدن به این کار نیاز به همکاری تنگاتنگ دانشکده پزشکی و معاونت توسعه دارد.
رییس دانشگاه در پایان سخنان خود بار دیگر از تلاش‌های دکتر بیگلر و همکاران معاونت توسعه قدردانی کرد و گفت: همه ما دکتر بیگلر را به پاک دستی قبول داریم و باید قدر ایشان را بدانیم و با تعامل و ارتباط دوستانه مسائلمان را حل کنیم. همچنین از راه‌های مختلف در حفظ سرمایه انسانی دانشگاه تلاش کنیم. امیدواریم پرداخت‌های کارکنان در آینده نیز به‌صورت منظم انجام شود و از این شرایط سخت به‌سلامت عبور کنیم.
خبرنگار: سمیرا کرمی
عکس: وحید مزاجردی

سمیرا  کرمی
تهیه کننده:

سمیرا کرمی