محتوای خبری شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر

اسیدهای چرب ترانس و اشباع خطرناک‌ترین چربی‌ها

غذاهای پرچرب و مواد غذایی سرخ‌شده، ابتلا به انواع سرطان را افزایش می‌دهد

کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر بر شناسایی عوامل تغذیه‌ای مؤثر بر ابتلا به سرطان تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، زهره حاتمی، کارشناس تغذیه این شبکه به مناسبت فرارسیدن هفته مبارزه با سرطان گفت: عوامل تغذیه‌ای که احتمال بروز سرطان را افزایش می‌دهند و می‌بایست از مصرف آنها به مقدار زیاد پرهیز کرد عبارت‌اند از غذاهای پرچرب و مواد غذایی سرخ‌شده، ابتلا به انواع سرطان را افزایش می‌دهد، اسیدهای چرب ترانس و اشباع (در کیک، کلوچه، کراکر، غذاهای حیوانی، مارگارین، روغن سرخ‌شده، چیپس و ...) خطرناک‌ترین چربی‌ها هستند. رژیم‌های غنی از چربی معمولاً کالری بیشتری داشته و باعث چاقی و اضافه‌وزن می‌شوند. چربی اشباع موجود در گوشت قرمز ممکن است با افزایش خطر سرطان‌های روده، بافت رحم، و احتمالاً لنفوئید و هماتولوژیک ارتباط داشته باشد. خوردن مقادیر بیشتری از مواد غذایی که دارای اسیدهای چرب امگا 3 (غذاهایی نظیر ماهی‌های چرب، روغن برزک، گردو، برخی جلبک‌ها) با مصرف نسبت مناسب از اسیدهای چرب امگا 6 (چربی‌های چند غیراشباع نظیر روغن ذرت، روغن آفتابگردان؛ و روغن گلرنگ) می‌تواند خطر سرطان کولون و پروستات را کاهش دهد. بنابراین سعی کنید چربی موردنیاز خود را از مواد غذایی مانند بادام‌زمینی، ماهی، غذاهایی دریایی، روغن کانولا، روغن‌های گیاهی مایع مانند روغن کنجد و ...، مغزها و روغن‌زیتون تأمین کنید.
وی در ادامه در خصوص ارتباط نمک و بیماری سرطان گفت: مصرف بیش‌ازحد نمک می‌تواند موجب سرطان معده شود. توجه داشته باشید که برخی از غذاها علی‌رغم اینکه طعم شوری ندارند ولی حاوی نمک بالایی هستند که ازجمله می‌توان به غلات صبحانه (کورن فلکس، هانی اسمک و ...)، نان، غذاهای آماده، پیتزا، گوشت‌های فرآوری شده (همبرگر، سوسیس)، سوپ‌های آماده، سیب‌زمینی سرخ‌کرده وسس ها اشاره کرد. جالب است که بدانید حتی غذاهای شیرین مانند بیسکویت‌ها هم حاوی مقدار زیادی نمک هستند.
حاتمی همچنین ضمن اشاره به مصرف غلات، حبوبات و مغزهای آلوده به آفلاتوکسین (سموم تولیدشده از کپک در این مواد غذایی) که موجب بروز سرطان می‌شوند در مورد زیاده‌روی در مصرف گوشت قرمز گوشت‌های فراوری‌شده با افزایش احتمال بروز سرطان اشاره کرد و افزود: فرآوری گوشت، دودی کردن، نمک‌سود کردن، اضافه کردن مواد شیمیایی و نگه‌دارنده به گوشت (در تولید سوسیس، کالباس و هات‌داگ) و کنسرو کردن گوشت سبب تولید ترکیبات سرطان‌زا می‌شود. پروتئین‌های حیوانی که چربی بیشتری دارند ترکیبات سرطان‌زای بیشتری تولید می‌کند. به‌عنوان‌مثال گوشت کبابی نسبت به مرغ کبابی ترکیبات سرطان‌زای بیشتری تولید می‌کند. منبع آتش نیز می‌تواند تولید این مواد سرطان‌زا را تحت تأثیر قرار دهد. زغال چوب نسبت به گاز، دود بیشتری ایجاد می‌کند.
این کارشناس تغذیه در پایان گفت: مصرف الکل نیز با افزایش خطر سرطان‌های دهان، حنجره، حلق، مری، ریه، کولون، رکتوم، کبد و سینه ارتباط دارد./ق
خبر: خورسندفرد

 

 

 

زینب  ایمانی
تهیه کننده:

زینب ایمانی

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *