محتوای خبری شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر

پنج کلید برای ایمنی غذا

کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان اسلامشهرگفت: برای اطمینان یافتن از ایمنی مواد غذایی پنج کلید مهم وجود دارد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان اسلامشهر، زهره حاتمی، کارشناس تغذیه بابیان اینکه ایمنی غذا در تعریف سازمان جهانی بهداشت عبارت است از حفظ و نگهداری غذا از هرگونه آلودگی که مضر به‌سلامتی مصرف‌کنندگان است افزود: کلید اول اینکه تميزي و پاكيزگي را حفظ كنيد به‌طور مثال قبل از دست زدن به مواد غذايي و مكرراً در طول آماده‌سازی مواد غذايي دستان خود را بشوييد، پس از رفتن به توالت دست‌هاي خود را بشوييد، تمام سطوح و تجهيزات مورداستفاده براي آماده‌سازي مواد غذايي را بشوييد و بر طبق اصول بهداشتي رفتار كنيد و از فضاي آشپزخانه و مواد غذايي در برابر حشرات، آفات و ساير حيوانات حفاظت كنيد.
وی در ادامه با اشاره به نکته دوم (مواد غذايي خام و پخته را جدا نگهداري كنيد) گفت: گوشت، مرغ و غذاهاي دريايي خام را از ديگر مواد غذايي جدا كنيد، براي آماده كردن مواد غذايي خام از تجهيزات و وسايل (مانند چاقو و تخته خردكن) جداگانه استفاده كنيد، براي جلوگيري از تماس مواد غذايي خام و آماده‌شده و مواد غذايي را در ظروف درب‌دار نگهداري كنيد،
حاتمی بابیان کلید سوم اینکه مواد غذايي را كاملاً بپزيد افزود: به‌خصوص گوشت قرمز، مرغ، تخم‌مرغ و مواد غذايي دريايي، غذاهايي مانند سوپ و خورش را به نقطه‌جوش برسانيد تا مطمئن شويد كه آن‌ها به ۷۰ درجه سانتي‌گراد رسيده‌اند. در حالت ایده آل، از يك دماسنج استفاده كنيد براي مصرف مواد غذايي كه قبلاً پخته‌شده‌اند، آن‌ها را به‌طور كامل داغ کنید و زماني كه مواد غذايي را كباب، سرخ و يا بريان مي‌كنيد از طبخ بیش‌ازحد آن‌ها اجتناب كنيد زيرا ممكن است باعث توليد مواد شيميايي سمي شود.
این کارشناس در ادامه نکته چهارم را مواد غذايي را در دماي مناسب نگه‌دارید بیان کرد و گفت: مواد غذايي پخته‌شده را بيش از ۲ ساعت در دماي اتاق رها نكنيد، تمام مواد غذايي پخته‌شده و فاسدشدني را به‌سرعت در جاي خنك قرار دهيد (ترجيحاً زير ۵ درجه سانتي‌گراد)، مواد غذايي پخته‌شده را پيش از مصرف در دماي خيلي داغ (بيش از ۶۰ درجه سانتي‌گراد) نگه‌دارید، مواد غذايي را براي مدت طولاني حتي در يخچال و فريزر ذخيره نكنيد و براي اينكه مواد غذايي را از حالت انجماد خارج كنيد، آن‌ها را در دماي اتاق قرار ندهيد.
 
در پایان کارشناس تغذیه به نکته پنجم (از آب و مواد اوليه سالم استفاده كنيد) پرداخت و ادامه داد: از آب و مواد اوليه سالم استفاده كنيد، از آب سالم و تصفیه‌شده استفاده كنيد، مواد غذايي تازه و سالم را انتخاب كنيد، براي حفظ سلامتي، از مواد غذايي پاستوريزه، مانند شير پاستوريزه استفاده كنيد، ميوه‌ها و سبزي‌ها را بشوييد، به‌خصوص اگر خام خورده مي‌شوند و از مواد غذايي كه تاريخ انقضاي آن‌ها گذشته است، استفاده نكنيد.
خبر: خورسندفرد


زینب  ایمانی
تهیه کننده:

زینب ایمانی