• تاریخ انتشار : 1395/04/26 - 13:57
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1389
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

در مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی صورت گرفت:

راه اندازی ژن درمانی به عنوان یک روش نوین در بیماران نقص ایمنی اولیه

دومین جلسه راه اندازی ژن درمانی در مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی تشکیل شد.

 به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی روز سه شنبه 22  تیر سال جاری دومین جلسه ژن درمانی مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی با حضور دکتر مصطفی معین رئیس مرکز، دکتر زهرا پورپاک معاون مرکز، دکتر امیرعلی حمیدیه دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری  سلول های بنیادی، دکتر عارفیان معاون اجرایی ستاد توسعه و فناوری های سلول های بنیادی، دکتر مسعود موحدی هیئت عملی بیمارستان مرکز طبی کودکان، دکتر محمدرضا فضل الهی، هیئت عملی مرکز و دکتر عارفه جعفریان، هیئت علمی مرکز، برگزار شد.
در ابتدای این جلسه دکتر جعفریان مجری طرح های ژن درمانی در بیماری های CGD  و SCID در مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی توضیحی در مورد ضرورت ژن درمانی در بیماران نقص ایمنی اولیه و پیشرفتهای آن در دنیا  ارائه داد و اعلام کرد که ژن درمانی در بیماران نقص ایمنی اولیه در قالب 2 طرح تحقیقاتی در  مرکز تحقیقات ایمونولوژی، آسم و آلرژی و با همکاری مرکز تحقیقات فناوری های  بن یاخته و با راهنمایی های دکتر مسعود سلیمانی، استاد پیشکسوت در این زمینه، در حال اجرا است و سپس به ارائه گزارشی از وضعیت پیشرفت فاز اول پروژه پرداخت و از پیشرفت فاز آزمایشگاهی طرح ها در آزمایشگاه های خاص اتاق پاک(Clean Room)  مرکز تحقیقات فناوری های بن یاخته خبر داد. همچنین در پایان سخنرانی خود با معرفی پانل ژن درمانی در سومین همایش بین المللی ایمونولوژی، آسم و آلرژی، از اعضای جلسه برای مشارکت فعال در این  همایش دعوت کرد.
 سپس دکتر معین از اهمیت پروژه ژن درمانی سخن گفت و اجرای این طرح ها را از اهداف بلند مدت این مرکز دانست.
وی همچنین مجریان این طرح ها را تشویق کرده و هم اندیشی اعضا را برای پیشرفت بهتر و دقیق تر پروژه ها خواستار شد.
در ادامه دکتر موحدی به آمار ژن درمانی موفق بیماران SCID-ADA در دنیا اشاره و نسبت به ضرورت تسریع و اولویت قرار دادن ژن درمانی این بیماران تأکید کرد.
سپس دکتر پورپاک فرایند آغاز فاز مطالعاتی و تصویب نهایی طرح ها، هماهنگی بستری های لازم  برای پیشبرد اهداف طرح ها و نحوه نظارت بر اجرای آن ها را بیان کرد و در پایان دکتر حمیدیه آغاز مراحل آزمایشگاهی پروژه های ژن درمانی را موفقیتی برای کشور در دستیابی به علوم پایه دانست و  از انجام این طرح ها با تکنیک جدید CRISPR که تکنیکی برتر در دنیا شناخته شده است استقبال و حمایت ستاد توسعه علوم و فناوری در سلول های بنیادی را  از این موضوع اعلام کرد.
در پایان جلسه مقرر شد که این جلسات هر سه ماه یکبار با حضور فعال اعضا برگزار و گزارش پیشرفت پروژه های ژن درمانی مرکز در آن ارائه شود./ق

 خبر و عکس: واحدی

  • گروه خبری : مرکز تحقیقات ایمونولوژی آسم و آلرژی
  • کد خبر : 61424
الناز واحدي
تهیه کننده:

الناز واحدي