محتوای خبری معاونت بهداشت

در راستای برنامه تحول سلامت برگزار شد

جلسه آموزشی مدیریت کاهش خطر بلایا

جلسه آموزشی مدیریت کاهش خطر بلایا با حضور معاونین، مدیران و کارشناسان ستاد معاونت بهداشت دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه، جلسه آموزشی مدیریت کاهش خطر بلایا روز دوشنبه نوزدهم بهمن ماه سال جاری با حضور دکتر سعید تاملی و دکتر کاظم رهنما به ترتیب معاونین فنی و اجرایی معاونت بهداشت دانشگاه، دکتر شیرین نصیرزاد مدیر گروه کاهش خطر بلایا و جمعی از مدیران و کارشناسان واحدهای ستادی معاونت بهداشت در محل سالن غدیر این معاونت برگزار شد.
در این جلسه دکتر نصیرزاد، مدیریت کاهش خطر بلایا را فرآیند برنامه ریزی، عملکرد و اقدامات اجرایی دستگاه های دولتی، غیردولتی و عمومی برای مدیریت عملیات پیشگیری، آمادگی، مقابله قبل از بحران و بازسازی و بازتوانی خواند و ضمن تشریح مفاهیم و واژه های رایج در برنامه مدیریت کاهش خطر بلایا، خطر را احتمال آسیب دیدن در صورت وقوع یک مخاطره در سطح مشخصی از آسیب پذیری و ظرفیت دانست و در ادامه سطوح مختلف حادثه را تبیین کرد.
مدیر گروه کاهش خطر بلایا در توضیح مدل 4 فازی مدیریت بحران، دو فاز آمادگی و کاهش آسیب را از فازهای قبل از بروز بلایا و پاسخ و بازیابی را فازهای بعد از بروز بلایا خواند و و در تعریف فاز آمادگی تصریح کرد: آمادگی شامل کلیه فعالیت ها و اقداماتی است که پیشاپیش برای اطمینان از پاسخ موثر به آثار سوء مخاطره ها انجام می گیرد.
وی در خصوص اقدامات فاز آمادگی افزود: اقدامات این فاز شامل استقرار سامانه هشدار اولیه، تدوین برنامه EOP، آگاه سازی عمومی، ذخیره سازی لوازم و ملزومات ارائه خدمات بهداشتی اولیه در فاز پاسخ است.
وی اجرای تمرین های آمادگی بلایا در تسهیلات بهداشتی و اجرای برنامه های آموزشی برای مدیران و کارکنان بهداشتی را از دیگر اقدمات فاز آمادگی خواند.
دکتر نصیرزاد در ادامه اقدامات سازه ای و غیرسازه های برای محدودسازی آثار ناگوار مخاطره های طبیعی، تخریب زیست محیطی و مخاطره ای فناورزاد و ارزیابی آسیب پذیری و آمادگی تسهیلات و منابع بهداشتی را از اقدامات فاز کاهش آسیب دانست.
مدیر گروه کاهش خطر بلایا با تاکید بر این که پاسخ و بازیابی از فازهای مدیریت بحران بعد از بروز بلایا هستند، ارزیابی سریع آسیب ها و نیازهای تسهیلات بهداشتی و جامعه، ارزیابی مستمر نیازهای بهداشتی جمعیت آسیب دیده و ارائه مراقبت های بهداشتی اولیه هماهنگ، به موقع و موثر و همچنین پایش و ارزشیابی مراقبت ها را از اقدامات فاز پاسخ خواند.
تشریح برنامه های واحد مدیریت کاهش خطر بلایا و اقدامات مورد انتظار از گروهای ستادی معاونت بهداشت در تدوین برنامه EOP از دیگر محورهای این جلسه بود./ق

خبر: خباز
عکس: اسماعیل استاجی


کلمات کلیدی
تهیه کننده:

0 نظر برای این مقاله وجود دارد

نظر دهید

متن درون تصویر امنیتی را وارد نمائید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *