محتوای خبری معاونت بین الملل

چهارمین جلسه کمیته رتبه‌بندی دانشگاه برگزار شد

چهارمین جلسه کمیته رتبه‌بندی با تحلیل جایگاه دانشگاه علوم پزشکی تهران در نظام رتبه‌بندی تایمز (Times Higher Education) برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت بین‌الملل، این نشست چهارشنبه 7 آبان 99 به میزبانی معاونت پژوهشی دانشگاه و با حضور دکتر رامین کردی، دکتر محمدعلی صحراییان و دکتر امیرعلی سهراب پور، معاونان بین‌الملل، پژوهشی و آموزشی دانشگاه، دکتر سینا مرعشی، مدیر آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه، دکتر محمدحسین نکوفر، مدیر روابط بین‌الملل دانشگاه، دکتر پیام کبیری، مشاور رتبه‌بندی معاون بین‌الملل دانشگاه، علی صیادی، کارشناس مسئول روابط بین‌الملل و دکتر مریم درخشان، کارشناس رتبه‌بندی معاونت بین‌الملل برگزار شد.
در آغاز، دکتر نکوفر، مدیر روابط بین‌الملل  دانشگاه، پیرو مصوبه سومین کمیته رتبه‌بندی دانشگاه، گزارشی از مقاله علمی چاپ شده در International Journal of Information Science and Management با موضوع تحلیل مقطعی نظام رتبه‌بندی Times Impact Rankings ارائه کرد.
وی سپس جایگاه دانشگاه علوم پزشکی تهران در نظام رتبه‌بندی تایمز طی سال‌های اخیر را بررسی کرد و گفت: دانشگاه در گزارش 2020 و 2021 نظام رتبه‌بندی مذکور در جایگاه 600 الی 501 جهانی قرار گرفته است.
مدیر روابط بین‌الملل دانشگاه به بیان توضیحاتی در خصوص وضعیت دانشگاه در هریک از شاخص های علم‌سنجی این نظام رتبه‌بندی شامل پنج گروه آموزش (محیط یادگیری)، پژوهش (حجم، درآمد و اعتبار)، استنادها، درآمد صنعتی و نوآوری و تنوع بین‌المللی (اعضای هیأت‌علمی و دانشجویان بین‌المللی) پرداخت و سپس جایگاه دانشگاه علوم پزشکی تهران را با دیگر دانشگاه‌های علوم پزشکی ایران که توسط این نظام رصد می‌شوند، مقایسه کرد.
دکتر نکوفر همچنین با استناد به سامانه علم‌سنجی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور، به مقایسه جایگاه دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور با یکدیگر طبق آخرین گزارش این سامانه پرداخت.
وی همچنین راهکارهایی به منظور ارتقاء جایگاه دانشگاه در تایمز به لحاظ پژوهش و اثرگذاری استنادی ارائه کرد و گفت: در صورتی که موضوعات پژوهشی متناسب با روند توسعه علم در دنیا و نیازهای اطلاعاتی خوانندگان نشریات باشند، می‌توان بیش از پیش، شاهد اعتلای جایگاه دانشگاه بود.
سپس دکتر کبیری، مشاور رتبه‌بندی معاون بین‌الملل دانشگاه توضیحاتی در خصوص مقوله اثرگذاری استنادی به عنوان یکی از شاخص‌های امتیازآور و مورد توجه Times بیان کرد.
در ادامه، حاضران نقطه نظرات و پیشنهادات خود را مطرح کردند و دکتر کردی، معاون بین‌الملل دانشگاه نیز بر اهمیت مقوله رتبه‌بندی دانشگاه‌ها و مراکز علمی توسط نظام‌های بین‌المللی تأکید و مطالعه هر چه بیشتر در خصوص ویژگی‌ها و شاخص‌های مورد توجه آن‌ها را ضروری دانست.

مهناز  وحیدی

مهناز وحیدی