محتوای خبری معاونت پژوهشی

مراکز تحقیقات نفرولوژی و پیوند کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران تفاهم‌نامه امضا کردند

بر اساس توافقی که در نشست علمی اردیبهشت ۱۴۰۱ در شهرستان فومن شده بود، دکتر سید منصور گتمیری، رئیس مرکز تحقیقات نفرولوژی و دکتر محسن نصیری طوسی رئیس مرکز تحقیقات پیوند کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران مرکز تحقیقات نفرلوژی، این تفاهم‌نامه به‌منظور ارتقا، سازمان‌دهی و توسعه همکاری‌های دو مرکز به‌ویژه پیرامون تشخیص و درمان بیماری هیپراگزالوری اولیه و شیوه تخصیص عضو برای انجام پیوند کبد و‌ پیوند کلیه در بیماران هیپراگزالوری اولیه و بهره‌مندی از توانایی‌ها، تخصص و امکانات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری دو طرف در زمینه‌های ایجاد و گسترش و همفکری و همکاری‌های آموزشی، تحقیقاتی و فناوری ، آزمایشگاهی و پزشکی بین این دو مرکز تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی تهران تنظیم شد.

در حوزه پژوهشی سنجش وضعیت پژوهشی موجود به‌ویژه هیپراگزالوری اولیه در ایران، منطقه و سطح بین‌المللی، همکاری علمی در انجام تحقیق، ارائه نتایج، برگزاری نشست ها و کنگره‌های علمی مشترک، دسترسی به سامانه‌های علمی طرفین، همکاری با اساتید و اعضای هیئت‌علمی، پیگیری اجرای طرح تحقیقاتی مشترک، نگارش مقالات علمی مشترک با افیلیشین طرفین، همکاری در زمینه اطلاع‌رسانی و انتشار خبرنامه‌های علمی- تحقیقاتی در موضوعات مشترک به‌ویژه هیپراگزالوری اولیه، ارزیابی امکان استفاده از منابع علمی دو طرف برای محققان مرتبط، انجام تألیفات و ترجمه متون مورد توافق طرفین و بهره‌مندی از امکانات دو طرف برای تحقیق و راه‌اندازی سامانه‌های تشخیصی و درمانی و ثبت اطلاعات، ایجاد زمینه‌های اجرای موضوعات پژوهشی موردنیاز طرفین توسط اعضای هیئت‌علمی و پژوهشگران دو طرف، فراهم کردن سالن همایش و سمینار برای ارائه سمینارهای و کارگاه‌های علمی- تحقیقاتی مشترک و استفاده از اطلاعات بیماران مشترک به‌منظور دسترسی به یافته‌های جدید از مصادیق همکاری‌های دو طرف است. در حوزه آموزشی سنجش وضعیت موجود، سطح اطلاعات و دانش و فعالیت‌های علمی پیرامون هیپراگزالوری اولیه در ایران، منطقه و سطح بین‌المللی، همکاری برای تنظیم و ارائه سمینارها، وبینارها، کنگره‌ها و کارگاه‌‌ها و دوره‌های مربوط به هیپراگزالوری در چارچوب قوانین آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، استفاده از محیط‌های آموزشی دو طرف و همکاری درزمینهٔ برگزاری کارگاه‌های آموزشی، میزگرد و همایش‌های علمی مشترک از موضوعات این تفاهم‌نامه است.
در حوزه زیرساخت، تسهیل برای راه‌اندازی آزمایشگاه و تجهیزات اندازه‌گیری سطح پلاسمایی اگزالات، گلیکولات و ال-گلیسرات در سال ۱۴۰۱ و در مراحل بعد راه‌اندازی آزمایشگاه اندازه‌گیری سطح فعالیت ایمونوراکتیو و آنزیماتیک آنزیم AGT در بافت کبد و حمایت از بیماران در جستجوی موتاسیونهای AGXT با استفاده از امکانات و تجهیزات دو طرف از اهداف این توافقنامه است.
همچنین تهیه سامانه ثبت و ریجستری اطلاعات بیماران مشترک از بندهای این تفاهم‌نامه است.
مدت اجرای این تفاهم‌نامه از تاریخ ثبت به مدت سه سال شمسی است که در پایان برای دوره‌های بعدی قابل تمدید است.
در این جلسه مقرر شد نمایندگان دو طرف در برنامه‌ای مشخص، جلسات هماهنگی برای تعیین جزئیات و اجرایی شدن موضوعات تفاهم‌نامه برگزار کنند.
همچنین قرار شد نتیجه جلسات نمایندگان، در صورت‌جلسه به نظر دو طرف برسد و در صورت تائید دو طرف لازم‌الاجرا باشد.
در پایان مقرر شد برای اجرای هر یک از موضوعات و توافقات تفاهم‌نامه حاضر، طبق ضوابط و مقررات قراردادهای مربوطه بین دوطرف منعقد شود.

مهدی  گلپایگانی

مهدی گلپایگانی