محتوای خبری معاونت دانشجویی

کارگاه فرهنگی «چرایی، چگونگی و جریان شناسی تحریفات عاشورا» برگزار شد

کارگاه فرهنگی «چرایی، چگونگی و جریان شناسی تحریفات عاشورا» با هدف بررسی علل تحریف در واقعه عاشورا برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت فرهنگی و دانشجویی، این کارگاه با سخنرانی دکتر سعید طاووسی مسرور، عضو هیئت علمی گروه شیعه شناسی دانشگاه علامه طباطبایی، 26 مرداد 1401 در سالن شورا معاونت فرهنگی و دانشجویی برگزار شد.
دکتر طاووسی در ابتدا به علل ایجاد تحریف های واقعه عاشورا پرداخت که می توان به مواردی همچون تمایل به داستان سرایی، میل به جذابیت، سوزناک تر شدن و احساسی کردن واقعه عاشورا و نیز نقل مشهورات و نقل مرسل (اخبار غیر مستند) اشاره کرد.
وی در مورد تحریفات عاشورا تحریف کنندگان را به دو گروه تقسیم کرد؛ گروه اول شیعیان و دوستداران سیدالشهدا علیه السلام هستند که عمدتا با دلایل فوق دست به تحریف زده­ اند و گروه دیگر دشمنان که با هدف تحریف واقعیت و پاک کردن این جنایت عظیم از پرونده بنی امیه تحریف را در واقعه عاشورا وارد کرده ­اند.
دکتر طاووسی کتاب هایی چون «اسرار الشهاده» و «روضه الشهدا» را موجب نشر و اشاعه تحریفات عاشورا و داستان های مجعول خواند و کتاب هایی چون «لولو و مرجان» مرحوم محدث نوری و نیز کتاب «حماسه حسینی» شهید مرتضی مطهری را از کتاب های تحریف سوز عنوان کرد.
این کارگاه با پرسش و پاسخ و تبادل نظر اعضای هیئت علمی دانشگاه و مدرس کارگاه پایان یافت.

کامران محمدیان

کامران محمدیان