به همت معاونت غذا و دارو
جلسه آموزشی آشنایی با جایگاه داروساز در سلامت جامعه و نشانگر رنگی و تغذیهای، اصالت کالا برای رابطین سلامت
جلسه آموزشی باهدف افزایش آگاهی رابطین سلامت در خصوص نقش و جایگاه داروساز در سلامت جامعه و پیشگیری از مصرف نادرست داروهای آنتیبیوتیک و تزریقی، نشانگر رنگی و تغذیهای، اصالت کالا برای رابطین سلامت در شبکه بهداشت اسلامشهر توسط معاونت غذا و دارو برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو؛ جلسه آموزشی باهدف افزایش آگاهی رابطین سلامت در خصوص نقش و جایگاه داروساز در سلامت جامعه و پیشگیری از مصرف نادرست داروهای آنتیبیوتیک و تزریقی، نشانگر رنگی و تغذیهای، اصالت کالا برای رابطین سامت در شبکه بهداشت اسلامشهر روز دوشنبه 20 آبان 98 توسط معاونت غذا و دارو برگزار شد.
مهندس بیتا نافعی کارشناس اداره نظارت بر مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی گفت: تغذیه سالم، علاوه بر اینکه سلامت افراد را تضمین میکند، باعث میشود تا هزینههای درمان ناشی از تغذیه مواد غذایی ناسالم و بعضاً آلوده نیز کاهش چشمگیری یابد.
وی افزود: نشانگرهای رنگی تغذیهای بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی مشاهده میشود و درواقع یک راهنمای سریع است که باهدف افزایش آگاهی مصرفکنندگان، اصلاح الگوی مصرف و در جهت ارتقاء سلامت جامعه بر روی برچسب محصولات غذایی و آشامیدنی درج شود.
کارشناس اداره نظارت بر مواد غذایی و آرایشی و بهداشتی تصریح کرد: با توجه به خطرات مصرف بیرویه نمک، چربی و قند در سلامت انسان، نشانگر رنگی بر اساس میزان چربی کل، اسیدهای چرب ترانس، میزان قند و نمک (کلرید سدیم) در هر سهم ماده غذایی یا 100 گرم یا میلیلیتر ماده غذایی، طراحیشده است. همچنین بر روی این برچسب اطلاعاتی از قبیل میزان انرژی یا کالری موجود در صد گرم از محصول نشان داده میشود. در این برچسب از سه رنگ قرمز (زیاد)، نارنجی (متوسط) و سبز (اندک) استفادهشده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به تنوع مواد غذایی و آشامیدنی، برچسب نشانگر رنگی این امکان را به مصرفکننده میدهد تا ماده غذایی مناسب و کمخطرتری را انتخاب کند .
وی در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به تنوع مواد غذایی و آشامیدنی، برچسب نشانگر رنگی این امکان را به مصرفکننده میدهد تا ماده غذایی مناسب و کمخطرتری را انتخاب کند.
دکتر پریا عطایی کارشناس واحد تحقیق و توسعه معاونت در خصوص آشنایی و جایگاه داروساز پرداخت و گفت: دکتر داروساز در دسترس ترین عضو زنجیره درمان است که مراجعهکنندگان میتوانند در مورد عوارض و واکنش دارویی و تداخلات دارویی پاسخ پرسشهای خود را در مورد داروها از وی سؤال نمایند.
وی تأکید کرد که برای راهنمایی گرفتن از دکتر داروساز باید داروساز داروخانه را بشناسید گفت: یکی از راههای آن داشتن اتیکت یا نشستن در جایگاه دکتر داروساز، سؤال از کارکنان داروخانه میتوان دکتر داروساز را شناخت زیرا تنها پزشک و دکتر داروساز هستند که صلاحیت ارائه مشاوره پزشکی و دارویی دارند.
دکتر عطایی به موضوع مقاومت آنتیبیوتیکی اشاره کرد و گفت: استفاده از آنتیبیوتیکهایی که جایگاهی در درمان ندارند این فرصت را به باکتریها میدهد تا به طریقی تغییر کنند که اثر آنتیبیوتیکها بر آنها کم شود یا کلاً متوقف شود و زمانی که این اتفاق بیفتد باکتریها جان سالم به دربرده و از بین نمیروند و به رشد و قویتر شدن ادامه میدهند. در مقاومت آنتیبیوتیکی نهتنها بیماران، بلکه افراد سالم جامعه هم ضربه میخورند. باکتریهای مقاوم بهسرعت بین اعضای خانواده، همکلاسیها و همکاران گسترش مییابد و سلامت افراد جامعه با گونههای بیماریهای جدیدی که بهسختی و با هزینه زیاد درمان میشود، تهدید خواهد شد.
وی همچنین عوامل ایجادکننده مقاومت آنتیبیوتیکی و عواقب مقاومت آنتیبیوتیکی را تشریح کرد و افزود: استفاده از آنتیبیوتیکها در بیماریهای ویروسی، عدم استفاده از آنتیبیوتیک طبق دستور پزشک، خوددرمانی، کامل نکردن دوره درمان، بیماری طولانیتر و پیچیدهتر میشود و نیاز به داروهای گرانتر و با عوارض بیشتر خواهد بود؛ حتی ممکن است عفونت مقاوم منجر به مرگ شود.
دکتر عطایی افزود: جهت مشاوره تلفنی با دکترای داروساز میتوانید با مراکز اطلاعات دارویی سیزده آبان با شماره ۸۲۱۰۱ و یا اطلاعات دارویی وزارت بهداشت به شماره ۱۴۹۰ تماس حاصل نمایید.
وی همچنین در مورد نحوه مصرف صحیح آنتیبیوتیکها گفت: هر بیمار باید با پزشک یا داروساز مشاوره نماید. مصرف نادرست این داروها میتواند جذب آنها را تحت تأثیر قرار داده و باعث کاهش یا حذف اثر آنها شود.
کارشناس دارویی معاونت توضیحاتی در خصوص رایجترین انواع روشهای تزریق، مزایا و معایب اشکال تزریقی ارائه نمود و در ادامه به مواردی که داروهای تزریقی باید استفاده شوند و باورهای غلط درباره این داروها در جامعه اشاره کرد.
خبرنگار و عکاس: خدیجه آب پر
ارسال به دوستان