جلسه سلامت و ایمنی کالاهای سلامتمحور برگزار شد
با همکاری معاونت غذا و دارو و شبکه بهداشت اسلامشهر و باهدف آگاهسازی در مورد برچسب نشانگر رنگی تغذیهای، شناسه و برچسبهای رهگیری کنترل اصالت، جلسه ای برگزار شد.
گالری عکس
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو، بهمنظور آشنایی با اصالت کالاهای سلامتمحور جلسهای با حضور رابطین سلامت در شبکه بهداشت اسلامشهر مهر ماه سال 95 برگزار شد.
در این جلسه، مهندس الهام باصری، مهندس مرتضی نوری پرنق کارشناسان و نماینده اداره نظارت بر مواد خوراکی آشامیدنی و آرایشی، بهداشتی معاونت غذا و دارو به ارائه توضیحاتی پیرامون موادغذایی، آرایشی و بهداشتی پرداختند و نکات مهمی را در هنگام خرید محصولات غذایی وارداتی و تولیدات داخلی باید به آنها توجه کرد، بیان کردند.
در ابتدا مهندس باصری در خصوص اطلاع رسانی غذا و ضوابط برچسب گذاری گفت: در هر محصولی باید اطلاعات صادقانه و شفاف به ثبت رسیده باشد، مشخص و قابل فهم باشد، خوانا و غیر قابل پاک شدن باشد، در حد امکان جذاب باشد و به مصرف کننده در موقع خرید کمک کند تا بین محصولات و تبلیغات نامهای تجاری انتخاب سالمتر و مناسبتری داشته باشد. همچنین پیرامون معیار قابل فهم هرسهم، نام محصول، میزان سهم محصول برچسب گرم یا میلی لیتر و آرم سیب سلامت، شماره پروانه یهداشتی ساخت، ورود، شناسه نظارت برای حاضرین در جلسه توضیحاتی داده شد.
در ادامه مهندس نوری در خصوص برچسب رهگیری اصالت کالا (برچسب کنترل اصالت و سلامت فرآورده های سلامت محور) گفت: یکی از شاخص های بررسی اصالت فرآورده های غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی آماده مصرف (فرآیند شده) وارداتی نظیر شکلات، بیسکویت، آدامس، انواع کرم، شامپو، رنگ مو، خمیردندان و سایر محصولات، ابزاری جهت نظارت مردمی برمحصول مصرفی و ایجاد ارتباط بین مصرف کنندگان و مراجع تایید کننده جهت تضمین اصالت وسلامت کالا است.
مهندس نوری در مورد انواع برچسب رهگیری اصالت کالا شامل برچسبهای قدیمی، برچسبهای جدید و برچسبهای تقلبی و نامعتبر، برچسب رهگیری اصالت کالا ، شناسه رهگیری، بارکد میلهای (شماره تجاری فرآورده)، سری ساخت، تاریخ انقضاء، کد 16 رقمی، سامانههای استعلام اصالت بهصورت عملی توضیحات جامع و مبسوطی را ارائه کرد و در پایان جلسه ماکتهای آموزشی کالا و برچسب کالا، بروشورهایی با عناوین سلامت و ایمنی کالاهای سلامتمحور تولید داخل و کالاهای سلامتمحور وارداتی، بین حاضرین توزیع و آموزش داده شد. در ادامه، جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد.
توضیح این که در این جلسه، در مورد حداقل اطلاعاتی که هر شهروند باید داشته باشد، شامل نام و نام تجاری محصول، نام و کشور تولیدکننده، تاریخ تولید، انقضاء و سری ساخت محصول که شماره هفترقمی با فرمت شبیه 14498/34، پروانه بهداشتی ورود، مواد تشکیلدهنده، برچسب نشانگر رنگی تغذیهای، آرم سازمان غذا و دارو و علامت استاندارد ایران، آموزش داده شد.
خبر و عکس: خدیجه آب پر
ارسال به دوستان