محتوای خبری معاونت غذا و دارو

به مناسبت هفته جهانی غذا

حضور کارشناس کنترل مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو در برنامه به خانه برمیگردیم شبکه پنج

مهندس ماندانا جوادپور کارشناس کنترل مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو در گفتگوی زنده تلویزیونی شبکه پنج سیما در برنامه به خانه برمیگردیم به معرفی نشانگر رنگی تغذیه ای پرداخت.

به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و دارو تهران؛ به مناسبت هفته جهانی غذا مهندس ماندانا جوادپور کارشناس کنترل مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو روز یکشنبه 21 مهر 98 در گفتگوی زنده تلویزیونی شبکه پنج سیما در برنامه به خانه برمیگردیم به منظور افزایش آگاهی مصرف کنندگان و اصلاح الگوی مصرف در ارتقاء سلامت جامعه در خصوص دستورالعمل و راهنمای نشانگر رنگی تغذیه ای صحبت کرد.
مهندس جوادپور گفت: نشانگرهای رنگی تغذیه ای یک طرح ملی است که توسط سازمان غذا و دارو تدوین شد و از سال 94 درج این جدول روی برچسب محصولات غذایی  و آشامیدنی بسته بندی شده که دارای قند، نمک و چربی هستند اجباری است و در واقع این طرح در راستای کنترل بیماریهای غیرواگیر اجرایی شد.
کارشناس کنترل مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو ادامه داد: اجرای این طرح با انتشار آمار مرگ و میر ناشی از بیماریهای غیرواگیر در دنیا که نشان دهنده روند روبه رشد این موضوع بود و متاسفانه کشور ما از این قاعده مستثنی نبود؛ همزمان شد.
 وی در ادامه در خصوص بیماریهای غیرواگیر و ارتباط این بیماریها با برچسب نشانگر رنگی گفت: بیماریهای غیرواگیر مجموعه ای از بیماری ها هستند که عامل ایجاد آن عفونت یا میکروب نیست که بتواند از شخصی به شخص دیگر منتقل شود، بلکه در نتیجه تغییر سبک زندگی اتفاق می افتد و از بین علل تاثیر گذار مربوط به سبک زندگی مثل کم تحرکی، رژیم غذایی ناسالم، استعمال دخانیات، سیگار و ...، رژیم غذایی ناسالم و نامناسب نقش مؤثرتری در بروز این بیماریها تشخیص داده شده است؛ که این بیماریها شامل بیماری های قلبی و عروقی، چاقی و دیابت، فشاخون بالا و انواع سرطان ها می باشد که اگر ملاحظه کنید می بینیم که عوامل بروز این بیماریها می تواند ناشی از دریافت زیاد انرژی، چربی، نمک، قند و اسیدهای چرب ترانس باشد که دقیقا همان فاکتورهای موجود در جدول نشانگرهای رنگی تغذیه ای است.
مهندس جوادپور افزود: بخشهای هشت گانه معرفی و طراحی نشانگر های رنگی تغذیه ای شامل آرم سازمان غذاودارو، معیار و اندازه سهم قابل فهم و ارزیابی، میزان انرژی در هر سهم بر حسب کیلو کالری، شاخصهای مورد ارزیابی (مواد مغذی مورد ارزیابی)، مقدار عددی و واحد اندازه گیری شاخصهای مورد ارزیابی در اندازه سهم، نشانگر های رنگی (رنگهای تعیین شده برای هر شاخص)، راهنمای رنگها و شماره پروانه های بهداشتی تولید و ورود است.
وی همچنین در ادامه گفت: در معیار و اندازه سهم قابل فهم، اظهارات باید شفاف باشد و از گمراه شدن  مصرف کننده در خصوص میزان سهم بسته و تعداد سهم در آن بسته جلوگیری نماید و نحوه تعیین میزان و اندازه هر سهم  به عهده واحد تولیدی  است. در محصولات نیمه آماده، میزان و مقدار محصول نهائی مطابق دستورالعمل تهیه معیار خواهد بود و مواد غذائی نیمه آماده (پودرهای انواع سوپ- پودر انواع کیک- پودر نوشیدنیهای گرم و سرد و شیرینی جات- سوپ- کتلت- ژله ) و پودر نوشیدنیهای فوری گرم و سرد مانند قهوه- نوشیدنیهای سرد میوه ای با توجه به دستور آماده سازی مقادیر در محصول نهائی  ارزیابی و درج شود.
در پایان کارشناس کنترل مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی گفت: نشانگر های راهنمایی تغذیه ای جزئی از برچسب است و باید در محل قابل دید و با فونت مناسب و خوانا باشد. درج  نشانگرهای راهنمای تغذیه ای بر روی محصولات شکر، قند، نمک، آب مجاز نیست؛ درج  نشانگرهای راهنمای تغذیه ای بر روی آن دسته از محصولات خام کشاورزی که فقط عملیات فراوری فیزیکی انجام شده و هیچگونه افزودنی یا ماده دیگر اضافه نشده است (فراوری نشوند و خالص باشند) اختیاری (مانند سبزیجات -عرقیات- خرما –ادویه جات خالص – عسل – حبوبات-ودمنوشهای خالص و طبیعی) و در صورتی که فرموله شوند اجباری است.


خبرنگار: سمیه رنجبر

 

کلمات کلیدی
مدیر سیستم
تهیه کننده:

مدیر سیستم